Vila do Ouro Mini-Blog

 • MOTREGENmaandag 30 september 2013

  DRIZZLE DAY

  Het weerbeeld van vandaag is zeer zeldzaam in de Algarve: motregen! En dat de gehele dag! Heel goed voor de natuur, maar niet leuk voor de gasten, alhoewel sommige gasten zich niet door de motregen uit het veld lieten slaan en toch gingen zwemmen.(zie foto van vandaag) Met zwemmen word je immers toch nat! De temperatuur was best aangenaam met 24ºC in de schaduw. Die schaduw is natuurlijk een grapje...

  Top of page
 • Bewolkt Weekeindezondag 29 september 2013

  Cloudy

  Het was een flink bewolkt weekeinde met heel af en toe een klein buitje. De zon liet zich weinig zien en de gemiddelde temperatuur lag tussen de 21ºC en de 25ºC. De foto van vandaag betreft één van onze uitkijkposten.

  Top of page
 • Natvrijdag 27 september 2013

  Wet

  Donkere wolken boven Paderne! Vandaag was met recht een regendag te noemen. Vanmiddag heeft het flink geregend en na 15.00 uur was het droog, maar bleef het hard waaien. Het werd maximaal 23ºC in de schaduw.

  Top of page
 • OOIEVAARdonderdag 26 september 2013

  STORK

  De schoorsteen op de foto zal voorlopig niet roken. Een ooievaar heeft er een mooi nest op gebouwd. Gelukkig hoeft de kachel hier voorlopig nog niet aan, want vandaag was het tegen de verwachtingen in een prachtige dag met veel zonneschijn en 26ºC in de schaduw. Morgen schijnt er even wat stormachtig weer langs te komen. U leest het morgen in de blog!

  Top of page
 • HERFST?woensdag 25 september 2013

  AUTUMN?

  Hoewel de herfst al een aantal dagen officieel begonnen is, merkten we er in de Algarve niet zoveel van. Het was over het algemeen nog gewoon zomer. Tot deze middag van woensdag 25 september. Steeds meer wolken kwamen vanuit de zee aanzetten en uiteindelijk viel er een mini-regenbuitje van ca 1 minuut. Deze regen is een voorbode van wat minder weer wat we de aankomende dagen zullen krijgen.

  Hoe dan ook was het maximum gemeten in de schaduw 25ºC en was het best ok om te zwemmen of op het terras te zitten. De meeste gasten kozen er toch voor om iets actiefs te gaan doen, dorpjes te bezoeken of te gaan shoppen. De foto van vandaag is rond 12.00 uur genomen. Betreft de view vanuit de bar.

  Top of page
 • Sumo de Laranjadinsdag 24 september 2013

  ORANGE JUICE

  Het pure Algarve vind je onder andere nog steeds rondom Vila do Ouro: vanmorgen wilden we een verse jus d’orange (sumo de laranja) drinken in één van de cafeetjes van ons dorpje Paderne. We kwamen terecht in het café/restaurant ZipZip op 2 minuutjes rijden van Vila do Ouro. We bestelden twee sapjes. De lieftallige eigenaresse van ZipZip keek naar de automatische pers en zei vervolgens: “Jullie zullen even een paar minuten wachten”. Vervolgens riep ze hard richting de keuken: “Oi, er zitten geen sinaasappelen meer in de pers! Wanneer komen de nieuwe?” Een mannenstem vanuit de keuken riep dat de nieuwe lading vanmiddag pas kwam. Balen! Dat werd blijkbaar dus geen verse jus! Maar... de eigenaresse riep tegen een stamgast “Oi, Fernando, pluk even een emmertje vol sinaasappelen van de boom op het terras!” En daar ging Fernando met z’n plastic emmer richting de sinaasappelboom, ging op een stoel staan en plukte voor onze sumo’s een aantal dikke sinaasappelen. Verser kun je het niet krijgen!! Zie de foto van vandaag en zoek de benen van Fernando.

  De sap was voortreffelijk en de twee flinke sapjes waren bij elkaar 3,- euro. De Algarve op z’n best!

  Vandaag was zonnig met af en toe wat bewolking, weinig wind en 25ºC in de schaduw.

  Top of page
 • Appartement 6 personenmaandag 23 september 2013

  Apartement 6 pax

  Op dit moment hebben we nog een standaard appartement voor 6 personen beschikbaar van 29 september t/m 6 oktober. Mocht u interesse hebben in een week Algarve, neem dan contact met ons op.

  Als u het weer van vandaag als referentie voor het algemene weer van de Algarve zou nemen, dan zou de Algarve niet zo goed uit de verf komen: vanaf 11.00 uur werd het zwaar bewolkt en het woei de hele dag stevig door. De temperatuur was maximaal 27ºC in de schaduw.

  Top of page
 • Klifwandelen Algarvezondag 22 september 2013

  Cliff Hiking Algarve

  Wandelen over de kliffen in de Algarve is spectaculair (zie foto van vandaag, genomen nabij Aljezur). Bij Albufeira beginnen de eerste kliffen zich te vormen en bij Sagres (zuidwesten) zijn de kliffen al zo’n 50 meter hoog. Deze zondag was volledig zonnig met zo’n 30ºC in de schaduw.

  Top of page
 • SUNSET SWIMvrijdag 20 september 2013

  SUNSET SWIM

  Het is heerlijk om in september in de avond bij ondergaande zon in de Atlantische Oceaan te gaan zwemmen. Het zeewater was warm, rustig en kraakhelder. Er is momenteel een bungalow voor 2 – 3 personen vrijgekomen vanaf morgen t/m 28 september. Een vlucht en auto is zo geboekt, dus als u wilt, dan kunt u hier morgenavond in de zee zwemmen.

  Van 29 september t/m 6 oktober hebben we nog een standaard appartement voor 6 personen beschikbaar.

  Vandaag was het verder gewoon weer een zomerdag met temperaturen rond de 30ºC in de schaduw.

  Top of page
 • Eco-Bootdonderdag 19 september 2013

  Eco-Boat

  De boot op de foto van vandaag is een soort rondvaartboot op zonne-energie. Het gehele dak is bedekt met zonnepanelen, wat genoeg is om de boot te laten varen. Vooral op zonovergoten dagen zoals vandaag met 28ºC in de schaduw, heeft de boot geen probleem om vaart te maken. Deze boot is te vinden op de kade van de stad Silves.

  Top of page
 • First Trackswoensdag 18 september 2013

  First Tracks

  First Tracks! Deze foto is vroeg genomen en laat de voetstappen van de eerste strandgangers van de dag zien. Stranden die goed bereikbaar zijn, worden ’s avonds machinaal gereinigd en als een geprepareerde skipiste achtergelaten voor de volgende dag. Gelukkig worden de meeste stranden hier al schoon achtergelaten door de badgasten zelf. Het meerendeel van de badgasten ruimt zelf z’n afval op, al zijn er natuurlijk altijd nog uitzonderingen.

  Het was vandaag niet superweer met af en toe wat wolkjes, maar het was toch wel weer een stranddag te noemen. 25º C in de schaduw.

  Top of page
 • VLUCHTEN 2014 TRANSAVIA TE BOEKENdinsdag 17 september 2013

  FLIGHTS 2014

  Sinds vandaag zijn de vluchten van Transavia naar Faro te boeken tot en met november 2014. Vroeg boeken geeft vaak goede prijzen!

  Ryanair heeft z’n vluchten nog niet geheel vrijgegeven. Ze zijn nog slechts te boeken tot eind maart.

  Bij Vila do Ouro zijn de boekingen voor 2014 al in augustus begonnen. Er is nog genoeg plek, dus neem contact met ons op als u zin heeft in een verblijf op Vila do Ouro.

  Voor degene die het interesseert: vandaag is weer een zomerdag!

  Top of page
 • SCHADUWmaandag 16 september 2013

  SHADE

  Het was heet in de zon vandaag! Daarom is het heerlijk om op het heetst van de dag onder de pergula (zie foto van vandaag) van onze villa voor 8 personen te zitten. Voor wie dat ook wil, is er nog een mogelijkheid: de villa is namelijk nog beschikbaar van 21 t/m 28 september.

  33ºC was het in de schaduw op ons zwembadterras. Er was geen wind, slechts een helderblauwe hemel en 100% zonneschijn.

  Top of page
 • Salgados Zonsondergangzondag 15 september 2013

  Salgados Sunset

  Dit is de sunset op het strand van Salgados aan de zuidkust. 20 minuutjes met de auto vanaf Vila do Ouro. Voor de golfliefhebbers: bij dit strand ligt ook een prachtige golfbaan. Voor de natuurliefhebbers: bij dit strand ligt een lagune met schildpadden, flamingos en veel andere moerasvogels.

  De zonsondergang was mooi en nadat de zon onder was, werd er nog volop in zee gezwommen. De Atlantische Oceaan was kraakhelder en had zo’n 25 – 26ºC. De luchttemperatuur was 30ºC in de schaduw vandaag. Alleen maar zon en weinig wind.

  Top of page
 • Septemberrrrregenzaterdag 14 september 2013

  September Rain Vanochtend viel er een lekker buitje. Niet zo fijn voor de gasten, maar wel heerlijk voor de tuin. Alles is zo prachtig nu en het ruikt zalig. De meeste gasten mopperen niet, want de middag is ook weer droog, bewolkt, maar goed te doen met 25C. Top of page
 • Amore Verozaterdag 14 september 2013

  Amore Vero

  Het leuke van de Algarve is, dat er talrijke verborgen leuke plekken zijn. Zo kwamen wij ’s avonds vanuit de binnenlanden van de Algarve de stad Tavira inrijden (Oost-Algarve) en zochten we een restaurant om te eten. Het eerste wat we zagen in Tavira, was een zanderige parkeerplaats aan de rechterkant van de weg waarop wij reden. Naast de parkeerplaats was een riviertje met daarachter de hoge gebouwen van de binnenstad. Rechtsachter liep de grote spoorbrug waar een trein over reed en links van ons stonden een aantal oude gebouwen van zo’n 4 etages hoog, een aantal verwaarloosd met graffiti om de muren. Een paar zigeunervrouwen waren bezig met hun was en hadden een aantal waslijnen tussen de bomen op de parkeerplaats gespannen. Kortom een parkeerplaats waar je liever je auto goed op slot doet en geen waardevolle spullen in je auto laat liggen.

  Toch viel ons oog op een kleurrijk terras wat een Italian-Restaurant bleek te zijn. Heerlijk gezeten, goed gegeten, kwaliteitvoedsel en bovendien puur en vers eten. Amore Vero was de naam. Niet vergeten als je via de binnenlanden Tavira in komt rijden!

  De avond was heerlijk om buiten te zijn. Eigenlijk was heel de dag lekker om buiten te zijn: 29ºC in de schaduw, redelijk veel bewolking maar ook zonneschijn en best was wind.

  Top of page
 • Warm en zonnigdinsdag 10 september 2013

  Warm & Sunny

  Gisteren was warm en zonnig, vandaag is warm en zonnig. Zoals te zien op de foto, is het erg relaxed op ons zwembadterras. September is een heerlijke maand. Momenteel hebben we alleen nog de villa voor 8 personen beschikbaar van 21 t/m 28 september.

  Top of page
 • Monte Clérigozondag 8 september 2013

  Monte Clérigo

  Het strand van Monte Clérigo aan de westkust heeft een heuse Atlantische Oceaan-vibe: veel surfers, veel vissers, kite-surfers en veel gekleurde vakantiehuisjes. Aan het strand kan heerlijk gegeten worden.

  De westkust was iets koeler vandaag met 24ºC en redelijk wat wind. Op Vila do Ouro was het 27ºC in de schaduw en niet zo veel wind. In ieder geval genoot de gehele Algarve van de zon en lagen er in het Noorden wat dikke stapelwolken in de horizon.

  Top of page
 • 26ºC in de SCHADUWvrijdag 6 september 2013

  26ºC in the SHADOW

  Foto van vandaag: de andere kant van de zonsondergang op het strand.

  Half bewolkt, over het algemeen zonnig, 26ºC in de schaduw, een luchtvochtigheid van 83% en geen wind. Dat was het weerbeeld van vandaag. Best lekker dus!

  Top of page
 • Het kleine populaire zwembadjedonderdag 5 september 2013

  The Small Pool

  Ons kinderzwembad heeft twee levels; eentje met 40cm tot de rand en de andere helft is 90 cm tot de rand. Ideaal om de kleine kindjes op een rustige manier met water in contact te laten komen. Een nadeel is wel dat de kindjes alleen maar in het zwembad willen en dat er dus geen tijd meer is om de rest van de Algarve te bezichtigen. Maar ja, op Vila do Ouro is het ook goed toeven.

  We hebben een annulering binnengekregen voor het appartement ‘DeLuxo’ voor 6 personen. Het betreft de periode 10 t/m 18 september. Mocht er nog interesse voor zijn om op korte termijn naar de Algarve te komen, dan kan er met ons contact worden opgenomen.

  Hier in de Algarve is het in ieder geval nog volop zomer: vrij zonnig, maar met een beetje bewolking, 26ºC in de schaduw, een oosten windje en een luchtvochtigheid van 71%.

  Top of page
 • PARADIJSdinsdag 3 september 2013

  PARADISE

  Zo, wijntje erbij, olijfjes op tafel, broodje met boter en dan even wachten op het gegrillde vers gevangen visje. Genieten aan de westkust van de Algarve, slechts een uurtje van Vila do Ouro vandaan. Dankzij de centrale ligging van ons resort, ligt de gehele Algarve binnen handbereik. Een uurtje in de auto richting het oosten en je bent in Spanje, een uurtje met auto naar het westen en je kunt genieten van de misschien wel de mooiste zonsondergangen van West-Europa. De foto is gisterenavond genomen nabij het dorpje Aljezur.

  Nog steeds is het volop zomer in de Algarve met temperaturen boven de 30ºC, heel veel zonneschijn en een heerlijk warme zee.

  Top of page
 • A Noite Brancazondag 1 september 2013

  A Noite Branca

  De maand augustus is weer voorbij en dat is voor de stad Loulé een reden om een feestje te geven: ‘A Noite Branca’. Ofwel ‘De Witte Nacht’. De gehele binnenstad is afgesloten voor verkeer en open voor voetgangers. Winkels, restaurants en markten zijn open, overal is live-muziek van Fado-artiesten en vioolspelers tot bekende bands en DJ’s. Er is straattheater, veel dans en natuurlijk wordt er ook aan de kleine bezoekers gedacht: voor de kinderen is er in Portugal altijd wat georganiseerd. Het feest begint om 19.00 uur en eindigt in de vroege ochtend. Het grappige is dat iedereen en ook alle bezoekers van baby tot bejaard in het wit zijn gekleed.  A Noite Branca wordt elk jaar op de laatste zaterdag van augustus gevierd, dus als u in 2014 rond die tijd naar de Algarve komt, kunt u iets wits in uw koffer meenemen.

  Het feest viert het einde van de zomer, maar daar is natuurlijk in het echt nog geen sprake van: vandaag was een heerlijke zonnige dag, met weinig wind en een temperatuur van 31ºC in de schaduw. De avonden zijn zwoel en perfect voor een diner in de buitenlucht.

  Top of page