Vila do Ouro Mini-Blog

 • Watersportenzaterdag 29 september 2012

  Water sports

  De Algarve leent zich uitstekend voor allerlei watersporten. De catamarans op de foto van vandaag zijn makkelijk te water te laten op dit strandje bij de haven van Lagos. Het weer was vandaag niet zomerachtig; het was vrij bewolkt, 26ºC en een rustig windje.

  Sinds donderdagavond zijn we afgesloten van het internet en telefoon wegens problemen bij de centrale in het dorp. Hopelijk hebben we snel weer verbinding!

   

  Top of page
 • Herfstachtigdonderdag 27 september 2012

  Autumn

  De kale vlakte op de foto is de landbouwgrond waarmee de boeren het hier moeten doen. Ondanks het droge jaar weten ze er toch raad mee. Vandaag was het wederom een herfstdag met af en toe wat neerslag, veel bewolking en een maximum van 24ºC.

  Top of page
 • BEWOLKT IIwoensdag 26 september 2012

  CLOUDY II

  Het huis op de foto heeft een prachtige locatie! Vandaag was het flink bewolkt, windstil, af en toe een spatje regen en de temperatuur kwam niet boven de 23ºC. Het einde van de middag was vrij zonnig. Kortom een rustige herfstdag!

  Top of page
 • Schapenwolkendinsdag 25 september 2012

  Clouds

  De afgelopen twee dagen laat de herfst zien wat hij kan: af en toe wat wolkenvelden, wind en de temperatuur kwam niet boven de 26ºC uit. De nachten zijn best fris met 17ºC en daaraan merken we nog het meest dat het herfst is geworden. De foto van vandaag is rond het middaguur genomen en is het uitzicht op het oosten.

  Top of page
 • Eindelijk regenzondag 23 september 2012

  RAIN

  In plaats van de zon was er vanochtend plaats voor dikke grijze wolken. Uiteindelijk kwam het rond 11.00 uur tot een onweersbui en viel er eindelijk een flinke hoeveelheid regen. Rond het middaguur begon het op te klaren en kwam de zon geregeld te voorschijn. Het werd uiteindelijk 26ºC in de schaduw. De avond is ook nog warm genoeg om buiten te eten. Het restaurant op de foto is een favoriet onder de Vila do Ouro-gasten. Dit restaurant, genaamd ‘Paraïso do Algarve’, ligt tussen de sinaasappelgaarden en is 5 minuutjes rijden van Vila do Ouro. De keuken is traditioneel Portugees.

  Top of page
 • SUNSETzaterdag 22 september 2012

  SUNSET

  Om 20.00 uur wordt het in deze tijd van het jaar donker. Net voor het diner kunnen er nog mooie kiekjes geschoten worden. Vandaag was het een heerlijke dag met veel zon, weinig wind, 29ºC in de schaduw en een opvallend warme zee met 24ºC.

  Top of page
 • Tunneldonderdag 20 september 2012

  Tunnel

  Het smalle tunneltje op de foto is de entree van een prachtig strand. De locals noemen het ‘Paradise Beach’. De ingang is moeilijk te vinden, maar als de tunnel éénmaal gevonden is, dan blijft die ook echt in het geheugen gegrift. Paradise Beach (of de echte naam Praia dos Carvalhos) is omgeven door steile en hoge kliffen. Het strand heeft wit grof zand en daardoor is de zee vaak prachtig helder. Ideaal om te snorkelen.

  Vandaag was het beslist ook weer een stranddag met alleen maar zonneschijn en 29ºC in de schaduw.

  Top of page
 • Parapluwoensdag 19 september 2012

  Umbrella

  In veel landen wordt de paraplu gebruikt als bescherming tegen de regen, maar bij ons in de Algarve wordt de paraplu ook gebruikt als bescherming tegen de zon (zie foto van vandaag). Dit vrouwtje op leeftijd loopt ’s ochtends van Cerro do Ouro naar Paderne (1,5 km) en weer terug met een zak fruit en groenten. De paraplu helpt haar aan een schaduw!

   Vandaag was het dan ook weer heerlijk zonnig met 30ºC in de schaduw en heel weinig wind.

  Top of page
 • Milieudinsdag 18 september 2012

  Environment

  Met de juiste educatie op naar een betere wereld! Portugal besteed veel aandacht aan voorlichting over het milieu. Vooral op scholen is het milieu een hot item.

  De foto van vandaag laat een sticker zien die op de afvalcontainers van sommige stranden zijn geplakt. Het zegt: een plastik zak heeft 200 – 400 jaar nodig om af te breken, een blikje heeft 500 jaar nodig, een sigarettenpeuk 5 jaar en glas blijft eeuwig. De onderste vraag luidt: ‘Hoe lang is er nodig om een strand af te breken?’ Het antwoord eronder is duidelijk: ‘Dat hangt van uzelf af!’

  Vanochtend was het zwaar bewolkt, maar rond 10.00 uur brak het wolkendek en werd het wederom een stralende dag met 32ºC in de schaduw.

  Top of page
 • Hondenmaandag 17 september 2012

  Dogs

  Op de meeste stranden zijn honden niet welkom gedurende het toeristenseizoen wat van april t/m oktober loopt. (zie bord op foto van vandaag). ‘Hond’ in het Portugees is ‘Cão’ en in het meervoud is het ‘Cães’.

  Wat ook op de foto van vandaag te zien is, zijn de wolkjes die zachtjes aan de middag inslopen. Het werd een bewolkte namiddag- en avond. Vandaag werd het 28ºC in de schaduw en er was nauwelijks wind.

  Top of page
 • Vliegtuigenzaterdag 15 september 2012

  Planes

  Vooral op zaterdag blijven de vliegtuigen uit Noord-Europa af en aan vliegen, zoals te zien is op de foto van vandaag. De afgelopen 36 uur zaten we door telefoonkabeldiefstal in het dorp weer eens zonder internet. Het weer was in ieder geval wel lekker met 33ºC in de schaduw, 100% zonneschijn en weinig wind.

  Top of page
 • Paardrijden,donderdag 13 september 2012

  Horse Riding

  Vlakbij Vila do Ouro is een manege waar men zich voor dag- of weektochten kan opgeven. Er is ook een kidsclub. Rond Albufeira bevinden zich meerdere maneges. Paardrijden door de droge campo is een prachtig avontuur. Soms moet er een weg worden overgestoken en op sommige plekken worden de automobilisten ervoor gewaarschuwd. Dit bord is te zien op de foto van vandaag.

  Vandaag was het zonnig, 35ºC en vrijwel windstil.

  Top of page
 • Vuurwerkwoensdag 12 september 2012

  Fireworks

  Wegens de bezuinigingen, hebben de meeste gemeentes het zomervuurwerk afgeschaft. Vorige jaren werd er tijdens het hoogseizoen elk weekend voor duizenden euros de lucht in geschoten. Armação de Pera heeft in ieder geval een constante look-a-like op de boulevard, zoals op de foto van vandaag te zien is.

  Het was een warme dag met 36ºC en alleen maar zonneschijn.

  Top of page
 • Zonsopkomst Vila do Ourodinsdag 11 september 2012

  Sunrise Vila do Ouro

  Zonsopkomst om 7.15 uur. De zon komt dan net boven de heuvels in het oosten en kleurt het geheel mooi oranje. Het begin van de zoveelste zonnige dag van 2012. Vandaag was het 34ºC in de schaduw en vrijwel windstil.

  Top of page
 • Portimão havenmaandag 10 september 2012

  Port Portimão

  De haven van Portimão heeft gezellige gekleurde huisjes, leuke restaurantjes en redelijk helder water zoals op de foto van vandaag te zien is.

  Vandaag was lekker met 28ºC, veel zonneschijn en een licht briesje.

  Top of page
 • Baywatchzaterdag 8 september 2012

  Baywatch

  Bijna elk strand in de Algarve heeft lifeguards gedurende het toeristenseizoen (zie foto van vandaag).

  Vandaag was het een heerlijke septemberdag met 29ºC in de schaduw, heel veel zonneschijn en wat wolkjes in de ochtend. De Atlantische Oceaan was kalm, had kristalhelder water en het was relatief warm met 23ºC.

  Top of page
 • Wilde dolfijnenvrijdag 7 september 2012

  Wild dolphins

  Wilde dolfijnen kijken op de Atlantsiche Oceaan is enorm populair onder de toeristen in de Algarve. Met een speedboat gaat men de volle zee op en na twee of drie zeemijl treft men dolfijnen die rustig rondzwemmen. Het is zo populair dat er soms wel 5 of 6 boten de dolfijnen achtervolgen. Of de dolfijnen het nou echt leuk vinden om heel de dag gevolgd te worden weten we niet, maar voor de toeristen is het in ieder geval een hele leuke ervaring. Een trip duurt gemiddeld 2,5 uur.

  Er komen allerlei soorten dolfijnen voor in de Algarve en gasten van Vila do Ouro hebben zelfs wel eens Orka’s gespot. Af en toe komen de dolfijnen ook bij de stranden en kunnen ze vanaf het strand bewonderd worden.

  Vanmorgen begon de dag bewolkt, maar de hemel trok uiteindelijk open rond een uurtje of 12. Het werd 31ºC en er woei af en toe een windje.

  Top of page
 • Schildpaddenwoensdag 5 september 2012

  Turtles

  Achter het prachtige strand van 'Praia de Salgados' ligt een groot moerasgebied, waar naast veel vogels ook heel veel schildpadden voorkomen. De schildpad op de foto was met vele andere soortgenoten lekker aan het zwemmen tussen de watervogels. De foto is genomen om 13.30 uur.

  Dit moerasgebied is in gevaar vanwege de geplande bouw van drie overbodige grote holiday resorts. Meer informatie vindt u op onze blog van 25 augustus 2012. Als u ‘Save Salgados’ op Google intoetst kunt u ook meer informatie over dit project vinden. Of op facebook: http://www.facebook.com/SaveSalgadosWildBirdSanctuaryAlgarve#!/SaveSalgadosWildBirdSanctuaryAlgarve

  Vandaag was het wederom een zonnige dag met 31ºC in de schaduw en een stevige zomerbries vanuit het oosten.

  Top of page
 • Verse Visdinsdag 4 september 2012

  Fresh Fish

  Het visrestaurant op de foto staat op het strand/visafslag van Armação de Pera en hier krijgt men de vis direct vanuit de boot, via de keuken op het bord geserveerd. Verser krijg je het bijna niet! Bij dit restaurant geen auto’s naast de deur, maar boten (zie foto). Vanaf Vila do Ouro is het 20 minuten rijden om bij dit restaurant de komen.

  Vandaag was het 34ºC, zonnig en vrijwel windstil.

  Top of page
 • Zwoele avondenzondag 2 september 2012

  Warm nights

  In september gaat de zomer gewoon door; zon, 35ºC in de schaduw, weinig wind en zwoele avonden (zie foto van deze avond).

  Top of page
 • Prachtige strandenzaterdag 1 september 2012

  Beautiful beaches

  Praia do Castelejo om 10.00 uur in de ochtend. De Algarve heeft veel fantastische stranden en met de temperaturen van vandaag, 34ºC in de schaduw, is het er nog steeds heerlijk vertoeven.

  Top of page