Vila do Ouro Mini-Blog

 • BANANENzaterdag 31 augustus 2013

  BANANAS

  Zoek de bananen! Onze bananenbomen hebben deze maand alweer twee trossen bananen geproduceerd. In de blog van 22 juli waren we nog verwonderd dat er dit jaar geen bananen waren, maar in augustus hebben de bomen alles weer goed gemaakt. De tros op de foto is waarschijnlijk eind oktober pas rijp.

  Vandaag is het 30ºC in de schaduw, is er weinig wind, zijn er wat stapelwolken, maar is het over het algemeen zonnig.

  Top of page
 • DONDERdagdonderdag 29 augustus 2013

  Thunder

  Vila do Ouro is lekker fleurig! En de komende dagen zal het wellicht wat fleuriger worden, want er is vandaag een lekker regenbuitje gevallen en die heeft alle stof weggespoeld. De hele dag was al wat drukkend met 28ºC in de schaduw en in de verte heeft het de hele middag gerommeld. Uiteindelijk om 18.00 uur kwam er een kleine wolkbreuk. Heerlijk voor de tuin!

  De foto van vandaag: het oostelijk deel van het zwembadterras. Genomen op 16.00 uur.

  Top of page
 • Souvenir?woensdag 28 augustus 2013

  Souvenir?

  Hou de zomer in huis met een echte ‘Maggie’ aan de muur! De Haagsche kunstenares Maggie heeft alle kunstwerken in alle accommodaties van Vila do Ouro gemaakt. Zie ook het schilderij op de foto van vandaag. Dat is een foto van het bed in één van onze gezellige en romantische bungalows. Veel van onze gasten vinden Vila do Ouro fleurig van buiten, maar dankzij de schilderijen, ook fleurig van binnen. Maggie maakt schilderijen op maat. Neem gerust contact met haar op via http://www.dezusvantantetil.nl

  Deze heerlijke woensdag had veel bewolking, een luchtvochtigheid van 73%, redelijk veel zonneschijn, weinig wind en een temperatuur van 26ºC in de schaduw.

  Top of page
 • Afgelegen Strandendinsdag 27 augustus 2013

  Remote beaches

  Met een moterboot kom je nog makkelijk op moeilijk bereikbare stranden. Zie foto van vandaag. Zo heb je veel ruimte en kom je op paradijselijke plekken.

  Deze dag begon bewolkt en pas na lunchtijd kwam de zon. Het werd maximaal 28ºC in de schaduw. Heerlijk!

  Top of page
 • Ouramaandag 26 augustus 2013

  OURA

  De baai op de foto heeft bijna dezelfde familienaam als Vila do Ouro. De baai heet namelijk Praia da Oura. Een prachtige baai met een prachtig strand en daarom is het ook altijd druk bezocht en volgebouwd met hotels. Vanwege de drukte, is dit strand niet bepaald een strand waar de gasten van Vila do Ouro graag vertoeven, maar in de voor- en naseizoen is het best wel eens aan te raden om er te wandelen. Als je al het beton wegdenkt, dan kun je nog zien hoe mooi Praia da Oura geweest moet zijn, zo’n 30 jaar geleden.

  Deze dag begon bewolkt en pas na de lunch trok het open. 27ºC in de schaduw, een lekker fris briesje en verder een zonnige dag.

  Top of page
 • Een Groen Zwembadzondag 25 augustus 2013

  Green Pool Lights

  Gisteren stond de blauw/paarse versie op de blog, vandaag de groene versie. Zie de blog van gisteren voor het verschil.

  Een lekker weertje was het vandaag: een fantastische zomerbries, een hete zon en slechts 29ºC in de schaduw. Zalig!

  Top of page
 • POOL LIGHTSzaterdag 24 augustus 2013

  POOL LIGHTS

  De nieuwe pool lights van Vila do Ouro geven sprookjesachtige kleuren. Voor wie het op een korte termijn met de eigen ogen wil zien: we hebben nog een studio voor 2 – 4 personen en een bungalow voor 2 – 3 personen beschikbaar van 27 augustus t/m 3 september. Ook onze villa voor 8 personen is nog beschikbaar van 28 augustus t/m 7 september.

  Deze zaterdag was een heerlijke zomerdag met 33ºC in de schaduw, zonneschijn en een lekker stevig en verkoelend briesje.

  Top of page
 • CASA DA FONTEvrijdag 23 augustus 2013

  CASA DA FONTE

  Albufeira heeft honderden eetgelegenheden en we kunnen rustig stellen dat 70% daarvan geen kwaliteitsrestaurants zijn. De overige 30% is goed, maar zijn voor een leek moeilijk te vinden in de wirwar van kleine straatjes vol met barretjes en restaurants. In onze map die in elke accommodatie ligt, hebben we een aantal goede restaurants in Albufeira genoemd. Casa da Fonte is er één van. Heerlijk en eerlijk Portugees eten in een restaurant wat al velen jaren vele toeristen laat smullen. Het menu is Portugees, maar de sfeer op het terras onder de pergula van druiven en citroenen, maakt het dineren compleet (zie foto van vandaag). Je vindt Casa de Fonte in de oude stad bij de trappen van de strandtunnel.

  Vandaag 38ºC in de schaduw, zonnig, lekker briesje, zwembaden 28ºC, zee 24ºC.

  Top of page
 • FATACIL ALGARVE 2013donderdag 22 augustus 2013

  FATACIL ALGARVE 2013

  Elk jaar rond deze tijd is de Fatacil in Lagoa, een stadje binnen een half uur rijden van Vila do Ouro vandaan. De fatacil duurt zo’n 10 dagen en is een aanrader om een keer te bezoeken. Het is een soort avondbeurs/markt met veel lokale producten, vooral handgemaakte produkten. Denk aan wijn, honing, beschilderd servies, likeurtjes, manden, noten, vruchten, piri piri sausjes, schoenen, koeken & broden, tegels, kleding etc. Maar er zijn ook bedrijven die hun waar tentoonstellen. Je vindt er van alles, van ramen & luiken tot aan computers, bedden, motoren, tuinslangen en zwembaden. Er is tevens een veemarkt en er worden ook tractoren verkocht. Natuurlijk zijn er heel veel eet- en drinkgelegenheden met lokale lekkernijen. En Portugal zou Portugal niet zijn als er niet aan de kinderen gedacht wordt: veel speelgelegenheden en er is veel zoetigheid te vinden.  De kinderen rennen dan ook rustig tot 1.00 uur ’s nachts in het rond. Vanaf 22.00 uur treed er een altijd een bekende artiest op. De Fatacil begint om 18.00 uur, eindigt om 0.00 uur en in het weekend om 1.00 uur. Het wordt ieder jaar door duizenden mensen bezocht.

  Vandaag was er wat dichte sluierbewolking. Dat zorgde ervoor dat de zon niet 100% kracht had, maar aan de andere kant kon de aarde z’n warmte niet goed kwijt. Het werd gevoelsmatig behoorlijk warm (drukkend) met 36ºC in de schaduw.

  Top of page
 • Massage Vila do Ourowoensdag 21 augustus 2013

  Massage Vila do Ouro

  Een verblijf op Vila do Ouro is natuurlijk zeer relaxed, maar wat veel mensen nog niet weten, is dat het nog relaxter kan. Luisa, een ervaren en gediplomeerd holistisch therapeut, geeft sinds deze zomer namelijk ook massages op Vila do Ouro (zie foto van vandaag). Onze gasten kunnen haar boeken en ze laat je helemaal tot rust komen met haar massages in je eigen accommodatie. In een handomdraai tovert Luisa de accommodatie om in een massagestudio met massagetafel, muziek en heerlijke geuren. Meer informatie over Luisa is te vinden op haar website: http://www.lulushantiyoga.com

  Een Full Body Massage is 50 euro (60 minuten).

  Op en top zomer vandaag: 35ºC, zonnig en een zomerbriesje.

  Top of page
 • PARASAILINGdinsdag 20 augustus 2013

  PARASAILING

  Met slechts een knoop is men bevestigd aan de boot eronder (zie foto van vandaag). Op slechts 15 minuutjes rijden van Vila do Ouro kun je op Praia da Oura jezelf aanhaken aan een grote parachute. Parasailing is de gehele dag mogelijk van 10.00 tot 20.00 uur. Zo kun je de kustlijn van de Algarve op grote hoogte verkennen.

  De zee had vandaag weer eens een heerlijke temperatuur (25ºC). Er was weinig wind, alleen maar zon en een dikke 35ºC in de schaduw.

  Top of page
 • Warmzondag 18 augustus 2013

  Warm

  Warm weer (35ºC)! En dan is een duik in de heerlijke frisse Atlantische Oceaan zeer aan te raden! Deze foto is genomen op een strand vlakbij Vila do Ouro (7 km).

  Ook zin in nog even een echte zomer in de Algarve? Vanaf 23 augustus t/m 1 september hebben we nog de bungalow Special beschikbaar. Van 27 augustus t/m 3 september hebben we een studio voor 2 – 4 personen beschikbaar en een bungalow voor 2 – 3 personen. Ook onze fantastische villa voor 8 personen is nog beschikbaar van 27 augustus t/m 7 september. Neem contact met ons op en informeer naar de last-minute prijzen.

  Dan nog iets anders: als er iemand een klein katje wil, 3 weken oud, dan horen we het graag. Zoals vorige week gemeld, hebben we 3 kittens gevonden. Ze krijgen nog de fles van ons, maar ze zijn ook al begonnen aan vast voedsel. Ook zijn ze al zindelijk!

  Top of page
 • De straten van de Algarvezaterdag 17 augustus 2013

  The Streets of the Algarve

  De zon scheen vandaag weer volop! Op Vila do Ouro waait er vaak een lekker zomerbriesje, maar in de kleine fijne straatjes van de meeste pittoreske dorpjes van de Algarve loopt de temperatuur aardig op. (Zie foto van vandaag, genomen in Silves) We hebben een 35ºC gemeten in de schaduw en vooral vanochtend was er een lekker windje.

  Top of page
 • AVONTUUR IN DE ALGARVEvrijdag 16 augustus 2013

  ADVENTURE IN THE ALGARVE

  De Algarve heeft verschillende attractieparken en activiteiten, maar vandaag lichten we een bijzonder park uit: ‘Parque Aventura’. Dit parkje ligt op 15 minuutjes rijden van Vila do Ouro nabij het strand Santa Eulalia van Albufeira. Hier kun je als een echte Tarzan een avontuur beleven en je grenzen verkennen. Het park bestaat uit een bos van hele hoge bomen waar op verschillende hoogten parcouren zijn uitgezet. Deze parcouren bestaan uit loopbruggen, netten, slingertouwen, abseilbanen etc. Alles heerlijk in de schaduw van de Pijn- en Eucalyptusbomen met hun heerlijke frisse lucht. Het eerste parcours is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het tweede parcours is geschikt voor kinderen met een lengte vanaf 1.30 meter. Parcours 3 en 4 zijn geschikt voor kinderen vanaf 1.40 meter. Natuurlijk kunnen volwassen zich ook vermaken. Menig volwassen staat te trillen op hun benen, terwijl de kinderen als echte apen door de bomen slingeren. Iedereen wordt natuurlijk gezekerd. Absoluut een aanrader voor families met kinderen om even een dagdeel wat avontuurlijks te doen. Zie ook http://www.lusoaventura.com

  Nog zin in de Algarve? Onze villa voor 8 personen is ook nog beschikbaar van 27 augustus t/m 7 september!

   Een warm dagje was het weer vandaag. 36ºC in de schaduw, zonnig en een zomerbries in de namiddag. De avond kreeg wat lichte bewolking.

  Top of page
 • WEDSTRIJD PORTUGAL - NEDERLANDdonderdag 15 augustus 2013

  MATCH PORTUGAL - NETHERLANDS

  Gisteren was het een groot feest in het stadion van Faro met de wedstrijd Portugal – Nederland. De wedstrijd was uitverkocht en de 29.031 toeschouwers. Over het algemeen waren er Portugezen en Nederlanders, maar er waren ook veel Engelsen, Duitsers, Belgen, Fransen, Spanjaarden, Roemenen. We hoorden van alles om ons heen. Iedereen zat door elkaar en de sfeer was absoluut vriendschappelijk te noemen. Het bleef gelijkspel en er was dus geen winnaar. Waar Portugal absoluut wèl de winnaar mee is, is de wedstrijd ‘wie heeft de meeste zonuren in augustus?’. Er is hier alleen maar zon, dag in dag uit! Heeft u nog behoefte aan wat extra zomer, dan zijn er nog last minute mogelijkheden bij Vila do Ouro.

  Transavia geeft deze week bovendien flinke kortingen op de vluchten naar Faro!!! Alle reden dus om even de mogelijkheden te checken!

   We hebben momenteel een bungalow beschikbaar van 17 t/m 26 augustus, de bungalow Special van 23 augustus t/m 1 september en een studio voor 2 – 4 personen van 27 augustus t/m 3 september.

   Vandaag 36ºC in de schaduw en een zomerbriesje vanaf 15.00 uur.

  Top of page
 • Leliedinsdag 13 augustus 2013

  Lily

   De waterlelie blijft een mooie bloem zoals op de foto van vandaag te zien is. Deze foto is vandaag genomen bij onze vijver  bij de studio’s voor 2 – 4 personen.

  Het was weer een heerlijke dag met 36º in de schaduw, weinig wind en alleen maar zon. Mocht u ook zin hebben om in de Algarve te vertoeven, dan hebben we nog mogelijkheden voor u:

  • een standaard bungalow van 17 t/m 26 augustus
  • de bungalow Special van 23 augustus t/m 1 september
  • een studio voor 2 – 4 personen van 27 augustus t/m 3 september
  • een standaard bungalow van 27 augustus t/m 4 september

  Transavia stuurde vandaag de nieuwsbrief met daarin hele voordelige tarieven om naar Faro te vliegen. Het is zeker de moeite waard om dat even te onderzoeken en wellicht om een last – minute vakantie te boeken. We horen graag van u!

  Top of page
 • SUNSET WEST COASTmaandag 12 augustus 2013

  SUNSET WEST COAST

  Sunset West Coast Algarve! Vandaag geen zon die in de zee zakt, maar een zon die langzaam in de zeemist verdwijnt. Ook mooi! Het strand op de foto van vandaag is Praia de Amoreira bij Aljezur. Alle stranden aan de westkust van de Algarve zijn met recht ‘parels’ te noemen. Als de paradijselijke stranden aan de onze zuidkust wellicht wat te druk worden in deze tijd van het jaar, dan kun je altijd een keer uitwijken naar de stranden van de westkust.

  Vandaag 35ºC, zonnig en weinig wind.

  Top of page
 • Algarve Zomerfestivalszondag 11 augustus 2013

  Algarve Summer Festivals

  De eerste twee weken van augustus zijn de drukste weken in de Algarve. Dat er zoveel mensen zijn, wordt niet altijd als vervelend ervaren. Er worden namelijk ook overal leuke feesten georganiseerd, concerten etc. Zo zijn er bijvoorbeeld de Middeleeuwse feesten in Silves, de Sardientjesfeesten in Olhão, openluchttheater in Tavira, is er aanstaande woensdag het voetbal Portugal – Nederland in Faro en treedt vanavond de popgroep Keane op de racebaan bij Portimão. De Algarve is in volop in beweging. En ondertussen gaat het genieten aan de stranden zoals altijd gewoon door (zie foto van vandaag)

  De afgelopen dagen waren lekker warm met 35ºC in de schaduw, een licht zomerbriesje, alleen maar zonneschijn en zwoele avonden. 

  Top of page
 • Dorpslevenvrijdag 9 augustus 2013

  Village life

  De vrouw op de foto zit lekker te genieten van de schaduw bij haar voordeur. Zo rond het einde van de middag/begin van de avond laten de meeste mensen voorzichtig weer hun gezicht zien en komen de dorpjes weer tot leven.

  Het was een warme dag vandaag met 35ºC in de schaduw en weinig wind. Natuurlijk was het weer geheel zonnig. 

  Top of page
 • Praia de Galedonderdag 8 augustus 2013

  Praia de Gale

  Lente, voorseizoen en hoogseizoen! De foto van vandaag betreft ‘Praia de Galé’, een lang strand nabij Albufeira. Het hele jaar door is dit strand populair vanwege de actieve mogelijkheden die dit strand te bieden heeft. De eerste twee weken van Augustus is het altijd druk bezocht. We vonden het een leuk idee om de veranderingen visueel te hebben en daarom hebben we drie foto’s genomen op verschillende data: de eerste is op 11 mei, de tweede op 24 juni en de derde hebben we vandaag genomen. Zie het verschil, in drukte en in vegetatie. Het weer was op alle drie de dagen nagenoeg hetzelfde: zonnig, weinig wind en een temperatuur van dik boven de 30ºC in de schaduw. 

  Top of page
 • Kittensdonderdag 8 augustus 2013

  Kittens

  Iedere zomer is het weer raak en vinden we weer wat dieren die hulp nodig hebben. Vorig jaar had iemand 4 puppies over het hek gezet. Na veel energie en georganiseer hadden we toch binnen een maand gelukkig voor alle vier de puppies een goed thuis gevonden. Afgelopen weekend werden we weer verrast, omdat er bij één van de bungalows hele kleine kittens waren gesignaleerd. Deze kittens riepen de hele dag en nacht om hun moeder die blijkbaar niet kwam. Daarbij zaten de kittens ook nog eens vast tussen de struiken. Maandag konden we ze alledrie bevrijden. De kittens hadden maar net hun oogjes open en hadden dringend flesvoeding nodig. Dat hebben we inmiddels aangeschaft en Linda geeft de kittens zo’n 5x per dag de fles. Nu komt natuurlijk weer de vraag: wie zou het leuk vinden om één van deze poesjes te adopteren?

  Vandaag was een heerlijke dag met 28ºC in de schaduw, een zalige bries en een grote stralende zon in het midden van een grote blauwe hemel. 

  Top of page
 • PORTUGAL - NEDERLANDdinsdag 6 augustus 2013

  PORTUGAL - NETHERLANDS

  We hebben nog steeds een bungalow voor 2 – 3 personen beschikbaar voor de periode van 9 t/m 19 augustus. Wat je in ieder geval tijdens het verblijf van deze 10 nachten in de Algarve kan doen, is naar het voetbalstadion van Faro te gaan om daar naar de vriendschappelijke voetbalwedstrijd van Nederland – Portugal te kijken. De wedstrijd is op 14 augustus. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar bij de supermarkt Continente. De foto van vandaag laat de wegwijzer bij de afrit van de snelweg zien. Waarom het bord nou oranje is...? Het blijkt maar weer dat de Portugezen een zeer gastvrij volk zijn!

  Vandaag 35ºC, zonovergoten en aan het eind van de dag een stevige bries. 

  Top of page
 • BESCHIKBAARHEID BUNGALOWSmaandag 5 augustus 2013

  AVAILABILITY BUNGALOWS

  De bungalows van Vila do Ouro staan vandaag wederom in de schijnwerpers van de dagelijkse blog. Het is namelijk nog steeds mogelijk om in deze maand in één van deze bungalows te verblijven. Gisteren stond er een ontwerp van het interieur op de blog, vandaag dan een echte foto. De beschikbaarheid die we gisteren gaven, is inmiddels veranderd:

   

  • van 9 t/m 19 augustus (10 nachten)
  • van 10 t/m 13 augustus (3 nachten)
  • van 17 t/m 26 augustus (9 nachten)
  • van 23 augustus t/m 1 september (9 nachten, bungalow Special)

   

  Mocht u nog last-minute een vakantie tegen een last-minute prijs willen boeken, neem dan contact met ons op. Hopelijk kunnen we u op ons paradijsje verwelkomen!

  Vandaag was het 36ºC in de schaduw, er waren perioden met weinig wind en perioden met veel wind. Sowieso was er alleen maar zon in de Algarve, al kwamen er wat wolkjes overvliegen aan het eind van de middag. 

  Top of page
 • BUNGALOWS BESCHIKBAARHEIDzondag 4 augustus 2013

  BUNGALOWS AVAILABILITY

  De foto van vandaag geeft een kijkje in onze bungalows. Onze bungalows zijn altijd zeer populair, omdat het geen standaard accommodatie voor een vakantie is. Veel mensen doet het denken aan een verblijf in Azië, Afrika of Zuid-Amerika. Dit jaar hebben we wonder boven wonder nog wat bungalows vrij in de maand augustus. De huidige beschikbaarheid is alsvolgt:

   

  • van 9 t/m 19 augustus (10 nachten)
  • van 10 t/m 13 augustus (3 nachten)
  • van 17 t/m 21 augustus (4 nachten)
  • van 21 t/m 26 augustus (5 nachten)
  • van 23 augustus t/m 1 september (9 nachten, bungalow Special)

   

  Mocht u nog last-minute een vakantie tegen een last-minute prijs willen boeken, neem dan contact met ons op. Hopelijk kunnen we u op ons paradijsje verwelkomen!

   

  Vandaag was het 34ºC in de schaduw, er was weinig wind en alleen maar zon. 

  Top of page
 • SILVES MEDIEVALzaterdag 3 augustus 2013

  SILVES MEDIEVAL

  Elk jaar rond begin augustus organiseert de stad Silves (25 minuutjes van Vila do Ouro) het Medieval Festival. Deze oude hoofdstad van de Algarve met het grootste kasteel van de Algarve staat dan in teken van de middeleeuwen. De binnenstad kan alleen betreden worden als men de entree van 2 euro betaald. De stad is helemaal in de middeleeuwse sferen: de kleine steile straatjes zijn vol met kraampjes, er lopen veel mensen in kledij, toeristen mogen kledij huren, er is muziek, spectakel en natuurlijk volop eten en drinken. Het festival duurt meestal een hele week. Dit jaar is het van 2 t/m 11 augustus en het is zeker de moeite waard om er een bezoekje te brengen vanaf 18.00 uur.

  Het weer: zonnetje, 33ºC in de schaduw en af en toe stevige wind. 

  Top of page
 • CANNAvrijdag 2 augustus 2013

  CANNA

  De foto van vandaag betreft de bloem van de Cannas bij de entree van het pad naar de bungalows. Deze Cannas zijn rood, maar bij onze villa voor 8 personen hebben we ze ook in het oranje. Het zijn prachtige bloemen en ze houden van een subtropisch – tropisch klimaat. Elk jaar bloeien ze tijdens de maanden juni t/m september weer op en geven ze onze tuinen meer kleur.

  Vandaag was het max 31ºC in de schaduw en woei er af en toe een stevige bries. 

  Top of page