Vila do Ouro Mini-Blog

 • 31 augustus 2011woensdag 31 augustus 2011

  31 08 2011

  De laatste dag van augustus 2011! Voor de meeste families met schoolgaande kinderen zit de vakantie er al weer op, al hebben we toch nog wel wat families met schoolgaande kinderen op het park. In Portugal gaan de kinderen pas weer rond de 15e september beginnen.

  Vandaag hadden we 4 wissels. De nieuwe gasten bestonden uit stelletjes en jonge gezinnen. De foto van vandaag is gemaakt rond 11.00 uur in de ochtend. De afgelopen weken lagen er rond deze tijd al veel kinderen te zwemmen, vandaag rond 11 uur lag slechts Winnie de Poeh te badderen, zoals op de foto te zien is.

  Vandaag begon drukkend warm en in de namiddag kwamen er steeds meer wolken binnendrijven. Voor morgenochtend is er regen voorspeld. De temperatuur van vandaag schommelde rond de 30ºC. 

  Top of page
 • 30 augustus 2011dinsdag 30 augustus 2011

  30 08 2011

  Deze nieuwe bananen hangen alweer een geruime week in de zon. In januari zullen ze al eetbaar zijn.

  Vandaag is weer een top zomerdag: 32ºC in de schaduw, een zacht zomerwindje en veel zonneschijn. 

  Top of page
 • 29 augustus 2011maandag 29 augustus 2011

  29 08 2011

  Het oude stadsgedeelte van Albufeira heeft een beroemde strandtoegang: de strandtunnel. Deze tunnel is op de foto van vandaag te zien en verbindt het oude centrum met het strand. De tunnel is zo'n 20 meter lang en gaat door een rots heen. Bovenop en tegen de rots zijn gebouwen geplaatst. Veel toeristen vinden het altijd leuk om even door de tunnel naar het strand te lopen.

  Het weer van vandaag was wederom heerlijk: 33ºC in de schaduw, zonnig en een zacht zomerwindje. 

  Top of page
 • 28 augustus 2011zondag 28 augustus 2011

  28 08 2011

  Deze druiven zijn bijna klaar om te eten. De Blog van 6 juni 2011 toont een foto van de druiven in de maand juni. Zo kunt u vergelijken hoe ze in deze afgelopen twee maanden gegroeid zijn. De tekst van de Blog van 6 juni bevat een aantal goede tips voor het proeven van wijnen in de buurt van Vila do Ouro. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan kunt u de blog van 6 juni makkelijk teruglezen. Bij Blog Entries, links op deze pagina, selecteerd u 'June 2011' en scrollt u terug naar 6 juni.

  Vandaag genoten we weer van een perfecte zomerdag: 32ºC in de schaduw, vrijwel geen wind, zonnig en een warme zee. Het zeewater was erg helder, dus er kon volop gesnorkeld worden. 

  Top of page
 • 27 augustus 2011zaterdag 27 augustus 2011

  27 08 2011

  Deze foto toont één van de hoofdstranden van Albufeira. Het is nu eind augustus en het is niet meer zo druk. De foto is gemaakt rond 18.30 uur. Vandaag hadden we een heerlijk zomerdagje met 33ºC in de schaduw op het heetst van de dag, maar het voelde veel koeler aan. Het lijkt er op dat de echte zomerhitte voorbij is en dat het heerlijke septemberweer reeds is begonnen. We moeten de aankomende twee weken nog even afwachten, want in de eerste weken van september kan het ook nog +35ºC worden.

  Zonnig blijft het in ieder geval nog even, net zoals vandaag.  

  Top of page
 • 26 augustus 2011vrijdag 26 augustus 2011

  26 08 2011

  Vandaag een foto van wat architectuur van Albufeira. Momenteel verblijven er nog enorm veel toeristen.

  Vandaag begon bij ons bewolkt, aan zee was het de hele dag zonnig. Rond de lunch was het vrijwel helemaal zonnig. De temperatuur was rond de 32ºC en er was wat wind. 

  Top of page
 • 25 augustus 2011donderdag 25 augustus 2011

  25 08 2011

  Elk jaar in augustus komen de kameleons te voorschijn. Gisteren was er al melding van gemaakt dat er een kameleon was gesignaleerd; vandaag zagen twee kinderen een kameleon bij de ingang van het zwembadterras. De kameleon op de foto is even geaaid door de aanwezigen op het zwembadterras en toen hebben we hem weer in de bomen gezet. De kameleon was zichtbaar blij dat hij weer in de bomen kon klimmen en was dan ook snel verdwenen. Meer informatie over de kameleon: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kameleons

  Vandaag een heerlijke zomerdag met een maximum van 33ºC in de schaduw, af en toe wind en volle zonneschijn. 

  Top of page
 • 24 augustus 2011woensdag 24 augustus 2011

  24 08 2011

  Deze keer hebben we een culinair plaatje van een typisch Portugees gerecht: Dourada Grelhada oftwel een Goudbrasem van de grill met knoflook, gekookte aardappelen en sla of gekookte groenten. Eet smakelijk!

  Vandaag een normale zomerdag in de Algarve: 34ºC in de schaduw, zonnig en nauwelijks wind. 

  Top of page
 • 23 augustus 2011dinsdag 23 augustus 2011

  23 08 2011

  Dit is niet een foto van Napels, maar een foto van een doodgewoon straatje in Albufeira. De vuilnisophaaldienst maakt overuren met de grote getalen toeristen die deze maand in Albufeira verblijven, maar ze hebben het over het algemeen nog onder controle.

  Wat niet op deze foto te zien is, en wat ook niet mogelijk is in dit straatje, zijn de containers voor het gescheiden afval. Overal in Portugal wordt het afval gescheiden in plastic & blik (plastic & metal), papier (papel) en glas (vidro). De afvalbakken hebben kleuren: geel voor plastic & blik, bruin/groen voor glas en blauw voor papier. Het begint al op de airport als u arriveert. De afvalbakken bestaan uit vier delen en u moet het goede deel kiezen. Ook in de shopping centra, op de stranden, in parken etc hebben de afvalbakken dezelfde kleuren. Het is zelfs zo dat elk produkt in Portugal de kleur van de container op de verpakking heeft. Zo weet je precies in welke container je de verpakking kunt deponeren.

  Vandaag een lekker zomers dagje met veel zon, een verkoelend windje en een maximum van 32ºC in de schaduw. De foto is genomen op 18.30 uur. 

  Top of page
 • 22 augustus 2011maandag 22 augustus 2011

  22 08 2011

  Het is druk in het zwembad op het moment van het nemen van de foto. De foto is genomen om 17.30 uur en zoals u kunt zien hebben de mensen op de foto, waaronder vooral de kinderen, het enorm naar hun zin. In augustus komt het vaak voor dat tussen 16.00 uur en 18.30 uur het zwembadterras veel bezocht wordt. De gasten keren rond die tijd terug van het strand, uitstapjes naar stadjes of dorpjes, activiteiten of  van het shoppen en willen dan nog even een paar uur aan het zwembad relaxen. Vaak betreft het ook een belofte aan de kinderen om nog een paar uur in de zwembaden te mogen spelen, want de meeste kinderen willen eigenlijk alleen maar op Vila do Ouro blijven.

  Vandaag begon een beetje bewolkt, maar vanaf 11.00 uur was het alleen maar zonnig. Er woei een middelmatig windje en de dag had een heerlijke maximumtemperatuur van 29ºC in de schaduw. De avond is een beetje fris met 22ºC en een koel windje uit het westen. 

  Top of page
 • 21 augustus 2011zondag 21 augustus 2011

  21 08 2011

  De straat op de foto is een doodgewone straat in het nabijgelegen dorpje Ferreiras. Er is in eerste instantie niets speciaals te zien op de foto, maar als je goed kijkt, dan zie je dat het stoplicht geen enkele kruising of overgang dient. Dit is een veelvoorkomend stoplicht in Portugal en het betreft een snelheidsstoplicht. Als een naderende auto de 50 km/uur overschrijdt, dan springt het stoplicht op rood. Mocht je het rode licht negeren en de politie ziet het, dan kun je een flinke hoge boete verwachten. De 'snelheidsstoplichten' duiken overal op, omdat de wegen vaak uitnodigend zijn om hard te rijden en de bebouwde zone soms moeilijk te herkennen is.

  Wat ook op de foto te zien is, is het dikke wolkenpak wat vandaag boven de Algarve hing. Vanmorgen was het fris met maar 21ºC om 9.00 uur en de maximumtemperatuur van vandaag was slechts 28.5ºC. Wel een heerlijke dag voor activiteiten. De voorspelling voor de aankomende dagen is zon, gemiddeld 30ºC en koele avonden en nachten. 

  Top of page
 • 20 augustus 2011zaterdag 20 augustus 2011

  20 08 2011

  Zaterdag 20 augustus 2011 gaat de boeken in als een bewolkte dag. Het was bewolkt van het begin tot het einde. Het was erg warm, drukkend zelfs en we hebben een maximum van 33ºC gemeten. Af en toe kwam de zon door en dan werd het direct erg heet. We waren blij dat het bewolkt was. Het was overwegend windstil, maar zo nu en dan kwam er een enorm harde windvlaag uit het niets. Kortom: raar weer.

  De foto van vandaag is eigenlijk van gisterenavond. Het was een warme avond met 29.5ºC om 0.00 uur. Hoewel alle foto’s op het blog door ons worden gemaakt, is deze prachtige foto door een gast gemaakt: Hans Bloembergen uit Utrecht genoot gisteren op de eerste rij van een schitterende onweersshow. Hij zat namelijk op het balkon van het standaard appartement voor 6 personen, toen er een onweersfront zich rond Vila do Ouro ontwikkelde. Het regende schitterende bliksems, dus Hans pakte de camara en besloot er één te vereeuwigen. Dat is zichtbaar gelukt. Helaas bracht het onweer niets wat echt regen genoemd kan worden, maar we hebben wel wat druppeltjes gevoeld. Het luchtspectakel was in ieder geval mooi om te zien en nadat Hans deze foto had genomen, sloeg de elektriciteit eraf en zaten wij en de rest van het dorp een kwartiertje in het donker.
   

  Top of page
 • 19 augustus 2011vrijdag 19 augustus 2011

  19 08 2011

  De foto van vandaag is van het dorpje Paderne. Vanaf Vila do Ouro is Paderne 5 minuten rijden met de auto. Hier vindt men een kerk, postkantoor, apotheek, bank, een school, een paar restaurants, een medisch centrum, een kapper, een kruidenier, een politiepost en een voetbalclub.

  Het weer van vandaag was benauwd warm. Het was 35ºC, bewolkt en winderig. Vanavond om 22.21 uur is het nog steeds 29ºC. 

  Top of page
 • 18 augustus 2011donderdag 18 augustus 2011

  18 08 2011

  Deze kleine wilde palm zal niet heel groot worden, behalve als we de palm kunnen uitgraven zonder de wortels te beschadigen.

  Als dat gaat lukken, dan kunnen we de palm op een andere plaats zetten en zal de palm uitgroeien tot een boom van 20 meter.

  Vandaag hadden we een lekker zomerdagje met 32ºC in de schaduw, veel zonneschijn en in het noorden zagen we wat wolken. De zee had overigens ook een heerlijke temperatuur om te zwemmen. 

  Top of page
 • 17 augustus 2011woensdag 17 augustus 2011

  17 08 2011

  Onze parkeerplaats op Vila do Ouro heeft precies genoeg plaats voor alle auto's. Wanneer u kiest voor een verblijf op Vila do Ouro, dan is een (huur)auto noodzakelijk. Al is het alleen om de boodschappen te doen. Omdat vrijwel iedereen een (huur)auto tot z'n beschikking heeft, maakt men er ook sneller gebruik van en gaat men vaak op pad om de omgeving te verkennen. Zo komt men op de meest prachtige plaatsen in de Algarve en maakt men sneller contact met de locale bevolking in het binnenland. Vila do Ouro ligt dan ook erg centraal in de Algarve wat het extra makkelijk maakt om tochtje te maken.

  Vandaag was een goede zomerdag met 35ºC in de schaduw, bijna geen wind en een strak blauwe lucht zoals de foto van vandaag toont.

   

  Top of page
 • 16 augustus 2011dinsdag 16 augustus 2011

  16 08 2011

  Met deze hitte van vandaag, 37ºC in de schadwu, is het heerlijk vertoeven in de uitkijkposten van Vila do Ouro. Naast een prachtig uitzicht, is er een lekkere schaduw en vangen ze een lekker briesje. Het jonge koppel op de foto van vandaag heeft een heerlijke tijd. 

  Top of page
 • 15 augustus 2011maandag 15 augustus 2011

  15 08 2011

  De zee heeft vandaag een temperatuur van 22ºC en is heerlijk om te zwemmen. De zee blijft vrijwel de grootste attractie voor de toeristen en het is dan ook heerlijk om een frisse duik te nemen met het warme weer van vandaag. De hoogst gemeten temperatuur in de schaduw was vandaag 38ºC. Er was vrijwel geen wind, maar nu tegen de avond aan, ontstaat er een lekker briesje.

  Vandaag heeft Portugal een feestdag. Maria Hemelvaart wordt door het hele land gevierd. Het afgelopen weekend en vandaag was het dan ook erg druk in de Algarve. 

  Top of page
 • 14 augustus 2011zondag 14 augustus 2011

  14 08 2011

  De villa voor 8 personen heeft ook een sub-tropische tuin met veel bloemen. Een heerlijke tuin om tot rust te komen. De foto van vandaag is gemaakt om 17.00 uur. Vandaag was lekker warm met 36ºC in de schaduw en er woei een goede zomerbries. 

  Top of page
 • 13 augustus 2011zaterdag 13 augustus 2011

  13 08 2011

  Portugal heeft veel rotondes and vrijwel allemaal zijn ze in bezit van een prachtig parkje of een kunstwerk. De rotonde op de foto van vandaag heeft een stel kippen in het midden. Het betreft hier de rotonde van Guia. Guia is het Barneveld van Portugal en staat bekend vanwege het wereldberoemde recept van de ‘Frango Piri Piri’ ofwel ‘Kip Piri Piri’. Het is simpelweg op houtskool gegrillde kip, op speciale wijze in stukken gehakt, zodat er kluifjes ontstaan en dat wordt met een piri piri saus overgoten. De piri piri is eigenlijk niet meer dan olijfolie met rode peper, knoflook, zeezout en wat andere specerijen.

  Guia heeft een aantal kippenrestaurants, maar er is er één die er uitspringt en dat is ‘Theodósio, Rei dos Frangos’ofwel ‘Theodósio, Koning der kippen’. Sowieso qua afmeting is Theodósio de grootste en betreft het hier meer een grote vreetschuur dan een restaurant. De bediening is supersnel en professioneel, maar de geserveerde kip is ook uitstekend. Men staat er voor in de rij om een tafel te bemachtigen. Als je aan tafel komt te zitten, staat het brood, boter, olijfjes en verse kaas binnen mum van tijd voor je neus. Als je om de menukaart vraagt, kijken ze je raar aan, want die is er eigenlijk niet. De keus is alleen: mét of zonder piri piri. Frietjes en een heerlijke tomatensalade zijn de bijgerechten.

  Voor vegetariërs is niet aan te raden, maar de tomatensalade is wel super lekker.

  Vandaag was zonnig en 32ºC.

   

  Top of page
 • 12 augustus 2011vrijdag 12 augustus 2011

  12 08 2011

  Deze yucca's zijn blije yucca's, want ze zijn al aan het bloeien. Deze yucca's staan op de oprijlaan van Vila do Ouro. Zoals te zien is op de foto van vandaag, was er op het moment van het maken van de foto, een diepblauwe lucht. De dag begon echter zwaar bewolkt en het leek even of we regen zouden krijgen. We hebben geen regendruppel gezien, maar we hebben gehoord dat het in Faro, 40 km hiervandaan, flink geregend heeft. BIj ons op Vila do Ouro brak rond 11 uur de bewolking en werd het in een rap tempo weer zonnig. De maximum temperatuur van vandaag in de schaduw was 31ºC. Met vlagen woei er een heerlijke zomerbries. 

  Top of page
 • 11 augustus 2011donderdag 11 augustus 2011

  11 08 2011

  Onze tennisbaan is gedurende de middag vaak onbemand zoals op de foto van vandaag te zien is. Het is 's middags simpelweg te heet om een leuk partijtje te spelen en de tennisbaan wordt dan juist ook op de ideale uren veel gebruikt. Dat zijn voornamelijk de ochtend- en avonduren. Vandaag was ook weer warm; we hebben 34ºC als een maximum gemeten. Rond een uurtje of 14.00 wakkerde de wind aan en dat zorgde voor een goede verkoeling en zelfs een temperatuurdaling. Nu om 17.00 uur is het al 29ºC. We hebben ook wat vage wolkenvelden die ervoor zorgen dat de zon niet alle kracht krijgt. Om een lang verhaal kort te maken: best een lekker dagje!

   

  Top of page
 • 10 augustus 2011woensdag 10 augustus 2011

  10 08 2011

  Dit prachtige uitzicht is te zien vanaf ons zwembadterras. Gisteren konden we door de heiige lucht de Atlantische Oceaan niet zien liggen, maar vandaag weer wel. De zee lijkt heel dichtbij, maar het is toch 10 - 15 minuten rijden en het betreft 7 kilometer. Het landschap rond Vila do Ouro bestaat voornamelijk uit agrarisch land en dat geeft prachtige vergezichten. Op de foto van vandaag ziet u links achterin een steengroeve. In deze steengroeve worden stenen gemaakt die worden gebruikt voor het plaveien van stoepen, straten en pleinen. De steengroeve ligt een paar kilometer van Vila do Ouro vandaan, dus wees niet bang dat de steengroeve uw vakantie op Vila do Ouro verstoort.

  Onze oprijlaan, de zwembadterrassen, de terrassen van de studio's en de paden van de bungalows zijn gemaakt van de stenen die uit deze steengroeve komen. Langs de snelweg A22 liggen veel steengroeves en de stenen worden dan ook veelvuldig in de Algarve gebruikt. Als u de Baggage Claim van de luchthaven van Faro binnenkomt, dan loopt u al op dit soort stenen, al is de vloer van de luchthaven op een speciale manier gepolijst om hem egaal te maken.

  De straten, pleinen, stoepen etc worden allemaal met de hand gemaakt door profesionele stratenmakers. Slechts gewapend met een hamer om de stenen op maat te slaan, maken ze de mooiste figuren.

  Straatmaken is geen pretje met de temperatuur van 35ºC in de schaduw. Gelukkig hebben we een heerlijke stevige zomerbries die de boel wat aangenamer maakt. Voor een dag aan het zwembad of op het strand is het natuurlijk wel ideaal. Vanavond wordt weer zwoel.

  Top of page
 • 9 augustus 2011dinsdag 9 augustus 2011

  09 08 2011

  Een warme en hete zomerdag op Vila do Ouro. Het was slechts 35ºC in de schaduw, maar het voelde wat drukkend en warmer aan. In de namiddag stak er een lichte zomerbries op die voor wat verkoeling zorgde. De avond was zwoel en een typische barbecue-avond. Het rook in de buurt dan ook overal naar gegrillde vlees- en visgerechten.

  De foto van vandaag is niet heel bijzonder, maar laat, naast wat begroeing van Vila do Ouro, ook zien dat we geen strak blauwe lucht hadden. Het zicht was dan ook niet al te best; de Atlantische Oceaan konden we vandaag niet zien liggen.

  Als we de weerberichten moeten geloven, blijft dit weer de komende dagen de Algarve plezieren.

  Top of page
 • 8 augustus 2011maandag 8 augustus 2011

  08 08 2011

  Normaal gesproken stromen de stranden rond het middaguur helemaal vol met badgasten, maar vandaag was er rond het middaguur, volgens onze gasten, een leegloop ontstaan, omdat het niet heel aangenaam was op de stranden. Het was veel te heet om op het zand te lopen, er was weinig wind en de zee was vandaag te fris om lekker en gemakkelijk af te koelen.

  De foto van vandaag is om 15.30 uur genomen en zoals te zien is, was het rond die tijd 38ºC. Verder is het heel zonnig en is er nauwlijks wind.

  Top of page
 • 7 augustus 2011zondag 7 augustus 2011

  07 08 2011

  Als u dit ziet, dan bent u er bijna. De foto van vandaag toont de straat waar Vila do Ouro zich aan bevindt. De huizen op de foto zijn typisch Portugees en de families die er wonen zijn dan ook typisch Portugees. Alhoewel, er woont ook een Nederlands stel in het huizenblok wat aan Vila do Ouro grenst. De man van het stel is actief als schrijver en schrijft voornamelijk over zijn belevenissen als Nedergees. Hij heeft een eigen website waar zijn boekjes op te bestellen zijn: http://www.joao-pera.com/index.html Voor ieder die zich afvraagt waar je tegenaan kunt lopen als je als Nederlander naar Portugal emigreert, zijn het interessante verhalen. Daarbij zijn ze ook nog op humoristische wijze gebracht, dus het leest lekker weg.

  Verderop de weg is ook een villa van een Britse familie, maar verder is het allemaal heel Portugees. Het is een leuk en knus 'dorpspleintje' waar kleine kinderen tot laat in de avond op straat spelen.

  Vandaag was weer een zonnige en warme zomerdag. We hebben 37ºC gemeten en in de namiddag kwam er een heerlijke zomerbries.

  Top of page
 • 6 augustus 2011zaterdag 6 augustus 2011

  06 08 2011

  De villa voor 8 personen gluurt net boven de coniferen uit naar de zonsondergang en kleurt daarbij prachtig geel. De villa geniet een prachtig uitzicht op alle windstreken.

  Vandaag was weer een heerlijke zomerdag met 33ºC in de schaduw en een zomerbriesje dat in de namiddag wat aanwakkerde. De ochtend begon bewolkt, maar de wolken verdwenen snel uit zicht en restte er niets dan alleen maar een volle zon en blauwe lucht.

  Top of page
 • 5 augustus 2011vrijdag 5 augustus 2011

  05 08 2011

  Deze olijven hebben nog 2 maanden te gaan voordat we ze kunnen plukken. Onthoudt dat de olijven niet direct van de bomen gegeten kunnen worden. Ze zijn dan nog zeer bitter. De olijven hebben minimaal een zoutwater- en specerijenbehandeling van 6 weken nodig voordat ze op smaak zijn.

  Vandaag is weer een heerlijke zomerdag met 36ºC in de schaduw op het zwembadterras, er waait een zacht zomerbriesje en we hebben in de namiddag wat wolkenslierten die af en toe voor de zon komen.

  Top of page
 • 4 augustus 2011donderdag 4 augustus 2011

  04 08 2011

  Vandaag hebben we een warme zomerdag op Vila do Ouro. 36ºC in de schaduw, maar gelukkig hebben we een zacht zomerbriesje wat de boel wat aangenamer maakt. Het is een dag om lekker de schaduw of een ander verkoelend plekje op te zoeken.

  De foto van vandaag laat het appartementen gebouw van de zijkant zien. Het gebouw schittert prachtig in het zonlicht, maar is dan ook goed gewassen door de regenbui van afgelopen maandag. Zo'n regenbui is altijd erg fijn. Natuurlijk is het goed voor de vegetatie, maar ook om het waterreservoir van de Algarve aan te vullen. Onze zwembaden zijn bijvoorbeeld dit keer ook door de regen vanzelf aangevuld en de auto's zijn ook weer stofvrij. Al met al kunnen we er weer tegenaan voor het 2e deel van de zomer.

  Top of page
 • 3 augustus 2011woensdag 3 augustus 2011

  03 08 2011

  Eén van de bananenbomen gaf afgelopen week ineens een bloem en binnen 7 dagen barstte de bloem open en zagen de babybananen voor het eerst het zonlicht. Op de foto is de volwassen tros ook te zien. De bananen zijn zelfs al geel en natuurlijk eetbaar. Zo is de vergelijking goed te zien. De babybananen zullen in januari al volwassen zijn. Dan kunnen ze al geplukt worden en daarna worden ze geel. Wanneer ze blijven hangen, blijven ze groen, totdat ze uiteindelijk niet meer verder kunnen. Dan worden ze ook aan de boom geel.

  Vandaag is een normale zomerdag met 33ºC in de schaduw, een zomebriesje, een wolkenloze hemel en een prachtig helder zicht.

  Top of page
 • 2 augustus 2011dinsdag 2 augustus 2011

  02 08 2011

  Vandaag begon vrij bewolkt, maar in de loop van de ochtend werd het over het algemeen zeer zonnig en aangenaam met 29ºC in de schaduw op het heetst van de dag. Hoewel de foto van vandaag niet van vandaag is, wilden we hem toch uploaden. Zo kan men thuis bekijken hoe het weer hier gisteren rond 17.00 uur was. Waar we hoopten, een flinke regenbui,  is uiteindelijk toch gekomen. De avond was zeer fris en droog. Vanavond is wederom een frisse avond. 

  Top of page
 • 1 augustus 2011maandag 1 augustus 2011

  01 08 2011

  Knallend onweer, harde windstoten, enorme hoosbuien....het is allemaal uitgebleven, maar het heeft net wel geregend. Het was helaas niet veel en net genoeg om het stof van de balderen te krijgen. Echt drinken hebben de planten niet kunnen doen.

  Verder is het heel aangenaam met 28ºC, een flinke warme wind en een goeie bewolking. De foto van vandaag is om 13.15 uur genomen.

  Top of page