Vila do Ouro Mini-Blog

 • WIJNGAARDwoensdag 31 juli 2013

  VINEYARD

  De wijngaard van Cliff Richard http://nl.wikipedia.org/wiki/Cliff_Richard ligt op slechts 15 minuutjes rijden van Vila do Ouro, net na de Shopping Algarve. De wijngaard is niet zomaar een wijngaard; Cliff heeft ook oog voor stijl en heeft een prachtige tuin aangelegd. Er zijn verschillende toegangspoorten en deze op de foto van vandaag is er één van. De wijngaard is te bezoeken, maar Cliff zelf zie je zelden. Zijn wijnen zijn net als Cliff wereldberoemd. http://www.winesvidanova.com

   

  35ºC, af en toe wat wind en een strak blauwe lucht is de juiste beschrijving van het weer van deze zoveelste zomerdag in de Algarve! 

  Top of page
 • Stranddagen....dinsdag 30 juli 2013

  Another day at the beach...

  Wederom een stranddag in de Algarve! Een felblauwe hemel hing over de Algarve met een dikke zon in het midden. Het was 36ºC in de schaduw en nagenoeg windstil. 

  Top of page
 • Paderne - Faromaandag 29 juli 2013

  Paderne - Faro

  Even een informatieve foto: de foto van vandaag betreft de hoofdweg van Paderne. Faro is slechts 32 kilometer van Paderne verwijderd zoals te zien is aan het verkeerbord op de muur van één van de wit geschilderde huisjes.

  29 juli was een zonnige dag met 35ºC in de schaduw en een zacht windje uit het noorden. 

  Top of page
 • Palmzondag 28 juli 2013

  Palm

  De palm op de foto is zo’n 15 meter lang. Op Vila do Ouro hebben we 7 van deze grote palmen en meerder kleintjes. Het is grappig dat zo’n palm z’n leven begint als een grassprietje, maar als het sprietje uiteindelijk z’n wortels heeft geworteld dan groeit hij uit tot een imposante grote mooie boom.

  Vandaag een heerlijke dag met 28ºC in de schaduw, een licht briesje en heel veel zonneschijn met af en toe een beetje bewolking. 

  Top of page
 • Fris weerzaterdag 27 juli 2013

  Cloudy Day

  Deze foto is rond 19.00 uur genomen op een van de vele stranden van Albufeira. Tja, boven de wolken was het zonnig, maar beneden de wolken was het voor de tijd van het jaar toch aardig fris. Een maximum van 26ºC in de schaduw vandaag en tijdens het nemen van deze foto was het slechts 21ºC. Toch waren er veel mensen op het strand en waren er zelfs ook veel mensen in de zee. Het was niet geheel bewolkt en de zon kwam vaak genoeg te voorschijn om de boel even op te warmen. Het was in ieder geval een lekker dagje om actief te zijn.  

  Top of page
 • HOOGSEIZOENvrijdag 26 juli 2013

  HIGH SEASON

  Wat is de Algarve toch een prachtig stukje Europa! De foto van vandaag betreft een strandje op 15 minuutjes rijden van Vila do Ouro. Het is hoogseizoen en nog steeds is er ruimte genoeg!

  Het was heerlijk weer vandaag, 30ºC in de schaduw, 100% zonneschijn en vanaf de late middag waait er een flinke verfrissende wind. 

  Top of page
 • Agapanthusdonderdag 25 juli 2013

  Agapanthus

  We kunnen elke dag wel de blog vullen met mooie bloemen die op Vila do Ouro voorkomen! Deze van vandaag bloeit nu ook veelvuldig op Vila do Ouro. Het betreft een paarse versie van de Agapanthus. Deze bloem wordt in het Nederlands ook wel Afrikaanse Lelie genoemd. De plant behoort niet tot de lelie-familie.

  Zoals de meeste toeristen, is deze plant ook dol op het klimaat in de Algarve, al wil de plant wel regelmatig water. Het aantal zonuren en de temperatuur zijn uitstekend. Vandaag was het 35ºC in de schaduw en hadden we 100% zonneschijn.

  Top of page
 • Tenniswoensdag 24 juli 2013

  Tennis

  Met de warmte van vandaag wordt er niet veel getennist. Het kwik steeg vandaag naar 35ºC en hoewel het een droge aangename warmte betreft met een lekker verfrissend zomerbriesje, is het op de tennisbaan toch best heet. Daarom wordt er veel tennist tot 10.30 uur in de ochtend en vanaf 18.00 in de namiddag. De tennisbaan van Vila do Ouro (zie foto van vandaag) kan onbeperkt gebruikt worden mits er andere gasten willen tennissen. Dan is de maximale speelduur een uur.

  De zon scheen onafgebroken, de lucht was mooi helderblauw, het zwembadwater is 28ºC en de Atlantische Oceaan had 22ºC. Kortom een heerlijke zomerdag!

  Top of page
 • ZONNETERRASdinsdag 23 juli 2013

  POOLS

  Hoewel de stranden in de Algarve absoluut nog niet druk zijn, bleven de meeste gasten van Vila do Ouro vandaag relaxen op ons zonneterras met de zwembaden. Het was dan ook zalig weer met 33ºC in de schaduw en een zwakke verfrissende zomerbries. De lucht was strakblauw, dus de zon had zoals gewoonlijk weer vrij spel. De foto van vandaag laat zien hoe de sfeer er vanmiddag rond een uurtje of 4 uitzag. Inderdaad: heel relaxed, gemoedelijk en gezellig!

  De foto van de bananen op de blog van gisteren hebben blijkbaar nog wat reacties opgeroepen. We hebben geschreven dat we dit jaar nog geen trossen bananen hebben gevonden, maar gasten hebben wel degelijk op Vila do Ouro een tros bananen zien hangen in de bananenboom bij de centrale barbecue bij de tennisbaan. Dat klopt natuurlijk, maar het verhaal van gisteren ging eigenlijk over de bananenbomen op de foto. Deze staan bij de ingangspoort van het zwembadterras. Elk jaar hangen er flinke trossen aan, maar dit jaar nog niet. Dat was niet zo duidelijk geschreven.

  Degene die het interesseert: de tros bananen die bij de barbecue bij de tennisbaan hing, hebben we inmiddels eraf gehaald en in één van onze dagelijkse vruchtensapjes verwerkt. Heerlijk! Puur natuur!

  Top of page
 • BANANASmaandag 22 juli 2013

  BANANAS

  Onze bananenbomen (zie foto) hebben in deze tijd van het jaar prachtige gave lichtgroene bladeren. De meeste bladeren hebben een lengte van wel 1 meter. Dit jaar hebben we nog geen trossen vol met bananen kunnen vinden, zoals vorig jaar. Misschien komt het wat later in het jaar nog op gang.

  De 31ºC en de volle 100% zonneschijn van vandaag zijn in ieder geval goeie omstandigheden. Er was weinig wind.

  Top of page
 • Praia de São Rafaelzondag 21 juli 2013

  Praia de São Rafael

  Het strand op de foto van vandaag, Praia de São Rafael, is een erg geliefd strand onder de gasten van Vila do Ouro. Het strand is binnen 15 – 20 minuten te bereiken en heeft een goede gratis parkeerplaats, een heerlijk restaurant, perfecte sanitaire voorzieningen, een leuke bar en natuurlijk het belangrijkst: een prachtige ligging, lekker zand, goede ligbedjes en een heerlijke zee.

  Overdag is het een zalig familiestrand, maar dit jaar wordt er op elke zondag en elke donderdag tot diep in de nacht een beachparty gehouden. De volgende ochtend is het net of er niets aan de hand is geweest.

  Het hele weekend was het heerlijk weer: gemiddeld 28ºC in de schaduw, een heerlijke verfrissende bries en 100% zonneschijn

  Top of page
 • Roze & Witte bloempjesvrijdag 19 juli 2013

  Pink & White

  Deze bougainvillea heeft naast de donkerroze bloempjes ook nog een aantal witte bloempjes ertussen. Bijzonder en mooi! Deze prachtige bloemenbos hangt aan de hoofdweg van Paderne als je in de richting het dorpje Boliqueime gaat.

  Een lekker briesje, 32ºC in de schaduw en 100% zonneschijn bepaalden vandaag het weerbeeld op Vila do Ouro.

  Top of page
 • Boerenlevendonderdag 18 juli 2013

  Agriculture

  Terwijl de toeristen druk zijn met hun vakantie, gaat het boerenleven hier in het echte Algarve gewoon door. De foto van vandaag is genomen op de weg naar Paderne, 2 minuten rijden van Vila do Ouro. Zoals op de foto is te zien, wordt er flink gehooid. Een feit is, dat het hooi in ieder geval kurkdroog is; de temperatuur vandaag was 34ºC en het was vrijwel windstil en onbewolkt.

  Top of page
 • Glashelderwoensdag 17 juli 2013

  Crystal Clear

   

  De Atlantische Oceaan is heel rustig deze week en daardoor is het water kraakhelder. Perfect om te zwemmen en er werd dan ook volop van de zee en het strand gebruik gemaakt. Om wat meer rust te hebben, moet je weg van de massa. Op Vila do Ouro weten we dan precies waar je heen kan. De vrouw links onderin op de foto heeft dit hele stuk oceaan voor haar alleen in hartje zomer. Dat is toch paradijselijk?

  Voor de maand augustus hebben we nog bungalows beschikbaar. Het is dus nog mogelijk om er even lekker tussenuit te gaan en op Vila do Ouro te verblijven. Informeert u bij ons naar de beschikbaarheid en wie weet kunnen we u binnenkort op Vila do Ouro ontvangen!

  Vandaag was het 34ºC in de schaduw, zonnig en een zacht briesje.

  Top of page
 • Lagos Marinadinsdag 16 juli 2013

  Lagos Marina

  De haven van Lagos! Lagos heeft een gezellige haven die vanuit het centrum van de stad makkelijk te voet bezocht kan worden. Via een grote loopbrug komt men in de haven. De haven heeft veel eet & drinkgelegenheden. Op de foto van vandaag zie je ook de dolfijnenboten liggen. Vanuit deze haven worden er veel boottochten georganiseerd. Lagos ligt op 40 minuutjes rijden van Vila do Ouro en is een aanrader om tijdens de vakantie en keer te bezoeken.

  Het weer vandaag was heerlijk met 31ºC, zonneschijn en een zacht briesje.

  Top of page
 • Grote Hibiscusmaandag 15 juli 2013

  Big Hibiscus

  De bloemen in onze tropische tuin zijn prachtig! Deze hibiscus bijvoorbeeld heeft een spanwijdte van maar liefst 15 cm. Al die kleurtjes fleuren de boel mooi op!

  Meer informatie over de hibiscus: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hibiscus

  De Algarve geniet van heerlijk weer; vandaag haalde de temperatuur overdag net de 30ºC, was er alleen maar zon en woei er een zacht verkoelend briesje.

  Top of page
 • SNORKELENzondag 14 juli 2013

  SNORKLING

  Snorkelen is een leuke bezigheid tijdens de vakantie. Als de stroming niet uit het zuiden of westen komt, is de zee kraakhelder en rustig. Perfecte snorkelomstandigheden dus! Hoewel de oceanen bijna leeggevist zijn, is er toch nog wel wat te zien. Zo kun je ineens tussen een school met duizenden sardientjes terecht komen of zie je een inktvis wegschieten. Het betreft hier geen tropische wateren en daardoor zijn er niet heel veel kleurrijke vissen, maar toch zie je vaak gele of blauwe vissen. De onderwaterwereld blijft heel interessant. Mocht je niet de zee in willen, maar wel de onderwaterwereld bekijken, dan kun je kiezen voor en tochtje met de glazen-bodem-boot. Vanuit de haven van Albufeira worden er tochten gemaakt.

  Vanochtend was het wederom bewolkt, maar rond een uurtje of 11 begon de zon er doorheen te steken en werd het snel een zonnige dag met 27ºC in de schaduw.

  Top of page
 • Cloudy Day Julyzaterdag 13 juli 2013

  Cloudy Day July

  Vannacht trok er een koele vochtige deken over de Algarve en die bleef tot halverwege de middag hangen. Het koelde af tot een graadje of 23ºC. Persoonlijk vonden we dat heerlijk; even de huizen lekker afkoelen. Zodra de zon zich weer liet zien, steeg de temperatuur met grote sprongen. In de schaduw bleeft het 26ºC vandaag.

  De foto van vandaag: een deel van onze tropische tuin met de houten bungalows.

  Top of page
 • WATERSPORTEN ALGARVEvrijdag 12 juli 2013

  WATERSPORTS ALGARVE

  De Algarve heeft uitstekende mogelijkheden voor allerlei soorten watersporten, zoals zeilen, duiken, kitesurfen, waterskiën, snorkelen, roeien, surfen, jetskiën, bodyboarden, suppen, powerboat varen en kanoën zoals te zien op de foto van vandaag. De zee was heerlijk, glashelder en niet wild. Op diverse stranden kunnen kano’s gehuurd worden. De dag begon vandaag fris met 21ºC en een zware bewolking. Tegen het einde van de ochtend werd geheel zonnig, winderig en 27ºC in de schaduw.

  Top of page
 • ZWEMBADENdonderdag 11 juli 2013

  POOLS

  Een helderblauwe lucht, 33ºC in de schaduw, een zacht zomerbriesje en een warme zon bepaalden het weerbeeld van vandaag. Precies de goede ingrediënten voor een heerlijk zomerdag!

  Wat te doen op zo’n zomerdag in de Algarve? Genoeg! Er zijn allerlei activiteiten, excursies of leuke uitstapjes te maken, maar de dag kan in ieder geval begonnen worden door eens lekker in één van deze zwembaden te plonzen.

  Top of page
 • Paradise Beachwoensdag 10 juli 2013

  Paradise Beach

   

  Je hoeft echt niet ver te reizen om in een paradijselijke omgeving te komen. Europa heeft namelijk veel paradijselijke plekken. Het strand op de foto van vandaag is er één van. Vanuit Noord-Europa is het 3 tot 4 uurtjes vliegen naar de Algarve. Om de mooie plekjes te vinden, is het van belang om niet de massa te volgen. De massa klontert bij elkaar bij de toeristische plaatsen. Als u in een heus paradijsje wilt overnachten, dan raden wij u natuurlijk Vila do Ouro aan. Hier vindt u geen massa’s toeristen, maar genoeg om het gezellig te maken. En wat u hier ook krijgt, zijn de tips van de insiders. Met deze tips leert u de schoonheid van de Algarve sneller kennen. Onze tips over strandjes, restaurantjes, stadjes, uitstapjes etc. zijn samengebundeld in een map die in elke accommodatie van Vila do Ouro te vinden is.

   Ook onze dagelijkse blog geeft natuurlijk al veel leuke plekken weer, met foto en al. Blijf de blog volgen als de Algarve u interesseert.

  Hoe was het vandaag op dit strandje? Nou, met 35ºC in de schaduw, helder zeewater met 25ºC, een zeer zacht briesje en een heiïg zonnetje, was het helemaal perfect! Het strandje van de foto van vandaag ligt 15 minuutjes rijden van Vila do Ouro. De echte Algarve - kenners zullen direct al weten over welk strand het gaat.

  Top of page
 • MONCHIQUEdinsdag 9 juli 2013

  MONCHIQUE

  En weer een zonnige warme zomerdag voorbij! Gelukkig zien we de zon weer over 9 uurtjes! Je ziet dat je voor een mooie zonsondergang niet aan het strand hoeft te zitten; ook het binnenland van de Algarve geeft prachtige plaatjes. Op de achtergrond ligt de bergrug van de Monchique. Deze bergen zijn bijna een kilometer hoog en zijn onder andere verantwoordelijk voor het het zachte klimaat in de winter. Hartstikke leuk om tijdens de vakantie even naar de top te rijden. Als er weinig luchtvochtigheid is, dan kan je heel ver kijken. Vandaag was de luchtvochtigheid 26%, het was 32ºC en er was een hele zwakke wind. Natuurlijk 100% zonnig!

  Top of page
 • Kunst tijdens de vakantiemaandag 8 juli 2013

  Art during holidays

  Kunst in de Algarve! ‘Fiesa, Sand City’is een enorme zandvlakte met zand sculpturen. Dit jaar is het thema ‘Musica’ en de grote namen in de muziek zijn als enorme beelden uit het zand omhoog gerezen. De kunstenaars die hier verantwoordelijk voor zijn, komen vanuit alle windstreken van de wereld. De foto van vandaag toont een kleine compilatie en we hebben Freddy Mercury, Beethoven, Tupac, Bono & Jim Morrison op deze foto geplaatst. Altijd leuk om even wat kunst te combineren met wat strandzand. En dat op een kleine 20 minuten rijden van Vila do Ouro. Je kunt er lekker in de schaduw iets nuttigen uit het café en de kindjes hebben genoeg te spelen.

  De schaduw hadden we gisteren en hebben we vandaag wel nodig, want het is reeds weer lekker warm met 35ºC, een strakblauwe lucht en een middelmatige warme bries uit zee. 

  Top of page
 • Albufeira 2013zaterdag 6 juli 2013

  Albufeira 2013

  Dit is ‘m dan, oud-Albufeira anno 2013. De blog van gisteren had een foto van 1974. De foto van vandaag is om 18.04 uur genomen van nagenoeg dezelfde plek als waar de fotograaf 39 jaar geleden stond. De lens van de I-phone is echter toch wat anders dan de lenzen die de fotograaf toen gebruikte! Maar de foto is redelijk gelukt, vinden we zelf..

  Hoewel er heel veel veranderd is, kan men toch zien waarom dit gedeelte van Albufeira ‘Oud – Albufeira’ wordt genoemd. Er zijn nog heel veel oude gebouwen in gebruik. Nieuw-Albufeira heeft vooral moderne hotels en veel uitgaansgebieden. Oud-Albufeira heeft nog enigzins leuke gezellige straatjes met barretjes en restaurants, al is de sfeer die er in 1974 heerste niet meer te vinden.

  Hierbij nog een leuke link naar een promotie filmpje van de Algarve: http://www.youtube.com/watch?v=EbG4M--OlsU Deze film toont verschillende toeristische sferen in de Algarve en wat hoogtepunten om te zien. Vila do Ouro ligt zeer centraal in de Algarve, dus het is ook een ideaal punt om hier vandaan de Algarve te verkennen. We hebben nog een aantal bungalows beschikbaar voor augustus...

  Wederom was het winderig vandaag, maar absoluut niet onaangenaam. Het werd 33ºC in de schaduw, volledig zonnig en het water van de zee was opvallend warm met 25ºC. De Atlantische Oceaan was wel wild met hoge golven en sterke stromingen. Voor velen was het daardoor extra spannend! 

  Top of page
 • Oud Albufeiravrijdag 5 juli 2013

  Old Albufeira

  We moeten eerlijk zeggen dat de foto van vandaag niet van vandaag is. Sterker nog, deze foto is niet eens recent genomen, maar 39 jaar geleden. Het betreft Albufeira in 1974. Wat is er in die 39 jaar met Albufeira gebeurd? We maken het spannend; morgen gaan we naar dezelfde plek waar de fotograaf van deze foto 39 jaar geleden gestaan heeft en we zullen er een foto nemen. Die foto zullen we morgen uploaden, zodat u zelf kunt zien wat er veranderd is en wat niet....

  Wellicht zit u niet op geschiedenis te wachten en had u liever een foto gezien die vandaag genomen is. Nou, we kunnen u dan vertellen dat het vandaag wederom strak blauw was, behoorlijk warm, licht drukkend met 35ºC in de schaduw en een enorm harde wind. De golven aan de zuidkust waren hoog vandaag en de zee was zeer aangenaam warm. 

  Top of page
 • De Zuidkust van West-Europadonderdag 4 juli 2013

  South Coast Western Europe

  De Zuidkust van West-Europa! Een heerlijk gebied om te vertoeven! De zon schijnt, de zee is op temperatuur en de stranden zijn nog lang niet vol. Op vrijwel alle stranden aan de zuidkust kun je strandbedjes en parasolletjes huren. In de schaduw was het vandaag 34ºC en er woei een warme bries vanuit zee. 

  Top of page
 • ZONNETERRAS van VILA DO OUROwoensdag 3 juli 2013

  SUN TERRACE of VILA DO OURO

  Het zwembadterras van Vila do Ouro vanaf een uitkijkpost! De zwembaden worden momenteel veel gebruikt om af te koelen, want het was vandaag wederom 33ºC in de schaduw. De temperatuur van het zwembadwater had vandaag 28ºC. Dat is de gemiddelde temperatuur in de zomermaanden. Het zonnetje scheen onafgebroken vanaf opkomst tot ondergang. De gasten die vandaag zijn aangekomen waren allemaal verbaasd over de heerlijke zomerbries die regelmatig in de middag op komt steken. ‘Wat is dat windje zalig zeg!!’ 

  Top of page
 • Bloemen op Vila do Ourodinsdag 2 juli 2013

  Flowers of Vila do Ouro

  Juni is de maand met de meeste bloemen. In de maand juni bloeit bijna alles, maar gelukkig gaat het bloeien in de maand juli gewoon door. De bovenstaande foto van vandaag toont vier bloemen die veelvuldig op Vila do Ouro voorkomen: linksboven de ‘Lantana’, rechtsboven de paarse bloempjes met de naam ‘Solanum Rantonetti’ (familie van de aardappel!) samen met de rood-roze ‘Bougainvillea’, rechtsonder de roze ‘Nerium Oleander’ en linksonder de wit-roze ‘Nerium Oleander’. Op Vila do Ouro hebben we nog heel veel andere soorten bloemen, maar deze vier zijn momenteel verantwoordelijk voor de meeste kleuren in onze tropische tuin.

  Het Portugese eiland Madeira wordt wel het bloemeneiland van Europa genoemd, maar vele gasten noemen Vila do Ouro het bloemeneiland in de Algarve. Wilt u ook naar Vila do Ouro om in onze kleurrijke en natuurlijke omgeving te genieten van een relaxte vakantie? Neem dan contact met ons op over de huidige beschikbaarheid. De maand juli is geheel volgeboekt, maar voor de maand augustus hebben we nog beschikbaarheid voor onze bungalows. Eind augustus, september en oktober hebben we ook nog redelijk veel beschikbaar. We horen graag van u!

  Voor degene die deze week naar Vila do Ouro komen of elders in de Algarve verblijven: het blijft prachtig zomerweer met net als vandaag een strak blauwe lucht, een warme zon, een verkoelende zomerbries en 33ºC in de schaduw. 

  Top of page
 • Stabiel Zomerweermaandag 1 juli 2013

  Stable Summer Weather

  Stabiel zomerweer! Momenteel heeft de Algarve de normale waarden voor de tijd van het jaar. Alleen maar zon, 33ºC en een zalig briesje. De nachten koelen af naar 22ºC, de zwembaden hebben 28ºC en de Atlantische Oceaan schommelt tussen de 20ºC en de 23ºC. De afgelopen twee dagen (zonder blog) waren ook volgens dit weerbeeld verlopen. De komende twee maanden zullen hoogstwaarschijnlijk ook deze waarden krijgen.

  De foto van vandaag toont het grote zwembad van Vila do Ouro. De foto is genomen van het balkon van het bovenste appartement voor 4 personen. Vanaf dat balkon heeft men echt een spectaculair uitzicht over Vila do Ouro, maar ook over de hele vallei en de kustlijn van Olhos d’Agua, een toeristisch vissersplaatsje wat aan Albufeira vastgegroeid is. Olhos d’Agua heeft een aantal heerlijke restaurants op de kleine boulevard en op het strand. Het strand is prachtig en heeft nog een heuse kleine visafslag.  

  Top of page