Vila do Ouro Mini-Blog

 • Zomerse dagdinsdag 31 juli 2012

  Summer Day

  De bosbrand van de foto van gisteren is nog niet uit, maar is wel onder controle. De foto van vandaag betreft een blushelikopter die dikwijls over Vila do Ouro komt vliegen.

  Het was wederom een heerlijke zomerdag met 36ºC in de schaduw en volop zonneschijn.

  Top of page
 • Bosbrandmaandag 30 juli 2012

  Fire

  De afgelopen dagen hadden we weer eens geen internet. Het hele dorp had geen internet of telefoonverbinding. Het vorige weekend was er geen internet vanwege een diefstal van een stuk kabel van de PT. Vrijwel alles is namelijk bovengronds in Portugal, dus de kabels hangen gewoon boven de weg. Wat het probleem van dit weekend was, weten we niet, maar het zou ons niets verbazen als de kabeldieven nog wat kabel tekort kwamen en zodoende nog wat van de palen stalen.

  Vandaag was het weer een prachtige dag met 34ºC in de schaduw en veel zonneschijn. Rondrijdend in de Algarve kwamen we weer een bosbrand tegen (zie foto van vandaag). Gelukkig niet zo groot als de brand van Tavira, maar toch groot genoeg om de brandweerkorpsen, in de straal van 80km rondom de brandhaard, bezig te houden. Dit vuur was nabij Lagos en de rook van deze brand trok aan het einde van de dag zelfs over Albufeira heen.

  Top of page
 • Vrijdag 27 julivrijdag 27 juli 2012

  Friday the 27th of July

  De dag begon bewolkt, werd snel een zonnige dag en kreeg een winderige en koele avond. De maximum temperatuur gemeten in de schaduw was 30ºC en om 20.30 uur, het tijdstip van de foto van vandaag, was het slechts 22ºC op de stranden. Dat is in bikini of zwembroek toch wel aan de frisse kant, vandaar dat de stranden snel leeg waren.

  Top of page
 • Bewolkte ochtenddonderdag 26 juli 2012

  Cloudy Morning

  De dag begon weer bewolkt en het werd pas zonnig na lunchtijd. De meeste gasten van Vila do Ouro trokken naar de shoppingcentra, de pretparken, de zandsculpturen of gingen met een jeepsafari door het binnenland. De surfdudes op de foto trokken zich niks aan van de bewolking en doken gewoon de heldere zee in. De foto is genomen in de omgeving van Sagres.

  De temperatuur kwam niet verder dan 27ºC in de schaduw.

  Top of page
 • Romantiekwoensdag 25 juli 2012

  Romance

  De Algarve geeft niet alleen romantiek aan de toeristen. Ook de locals ervaren enige romantiek, zoals op de foto van vandaag te zien is. Dit stel heeft net gezellig inkopen gedaan op de jaarmarkt van Paderne en is met hun buit in de achterbak onderweg naar huis.

  Vanochtend begon wederom bewolkt, maar rond het middaguur trok het geheel open. De maximale temperatuur gemeten in de schaduw was 28ºC.

  Top of page
 • Avondduikdinsdag 24 juli 2012

  Night Swim

  Op Vila do Ouro kan men tot 22.00 uur zwemmen. Regelmatig wordt er nog ’s avonds gezwommen, maar vanavond lagen er meer kinderen in, dan overdag (zie foto van vandaag). Dat komt hoogstwaarschijnlijk doordat het vanmorgen bewolkt was en dat de rest van de dag niet geheel zonnig verliep. Het werd 28ºC in de schaduw, wat betekent dat het een redelijk koele dag was in vergelijk met de afgelopen weken.

  Er zijn veel reacties omtrent de puppies (blog van gisteren) binnengekomen, maar we hebben nog geen thuis voor ze gevonden. We hebben twee mannetjes en twee vrouwtjes en ze verblijven momenteel op een braakliggend en geheel afgesloten terrein van ca 5000 m2 achter Vila do Ouro. Ze worden net zo lang door ons verzorgd, totdat we een goed thuis voor ze hebben gevonden.

  Top of page
 • Puppiesmaandag 23 juli 2012

  Puppies

  Afgelopen zaterdagochtend zijn bij ons 4 kleine puppies over de omheining gegooid. De puppies zijn nog erg jong, niet ouder dan 3 maanden. We hebben wel vaker gehoord dat men jonge dieren bij buitenlanders te vondeling legt, in de hoop dat zij hen een goed thuis kunnen bieden. De puppies kunnen helaas niet bij ons blijven en zijn we naarstig op zoek naar lieve en goede baasjes. We horen graag wie er interesse heeft!

  Vandaag was het weer heerlijk met 35ºC in de schaduw, volop zon en weinig wind.

   

  Top of page
 • Zon(nige)dagzondag 22 juli 2012

  Sun(ny)day Sinds zaterdagochtend hebben we geen internetverbinding meer. Onze hele straat heeft hetzelfde probleem. Vandaar dat we geen blogfoto kunnen uploaden en ook zijn we wat trager met beantwoorden van de email. Hopelijk is het probleem morgen weer opgost. Vandaag was in ieder geval weer een mooie zonnige dag met weinig wind en een temperatuur van 38C in de schaduw. Top of page
 • Bosbrand Taviravrijdag 20 juli 2012

  Tavira Fire

  Vandaag was weer een prachtige warme dag met 37ºC in de schaduw en geen wolkje aan de hemel, alhoewel er helaas wel een rookwolk te zien was. Het betreft de enorme bosbrand bij Tavira, hemelsbreed zo’n 60 kilometer bij ons vandaan. De vuurzee is een paar dagen geleden begonnen en momenteel zijn er zo’n 700 brandweerlieden bezig om het vuur te bestrijden, wat geen makkelijke opgave is. ’ s Nachts kleurt de hemel rood en zien we enorme vlammen in de verte bewegen. De foto van vandaag is vanochtend genomen vanaf ons balkon. Meer informatie op de volgende links: http://www.portugaldailyview.com/whats-new/portugal-fires-raging-in-madeira-and-tavira http://tomorrowcarvoeiro.com/

  Top of page
 • Kindvriendelijkdonderdag 19 juli 2012

  Child Proof

  De Algarve is een paradijs voor kinderen! De gehele dag buiten spelen met het goed concept van drie maal de ‘Z’: Zand, Zee & Zwembad!

  Vandaag was ook weer volop zomer met 36ºC in de schaduw en de dag was geheel zonnig en vrijwel windloos. De foto is genomen door Ingrid Smit op het strand van Amoreira.

   

  Top of page
 • Beach Lifewoensdag 18 juli 2012

  Beach Life

  De avonden van de vorige week waren vrij fris, maar de avonden van deze week zijn zwoel en warm. De temperatuur blijft ’s avonds nog rond de 30ºC schommelen en daardoor gaat het gewone strandleven door tot ver na zonsondergang. De foto van vandaag is genomen rond 20.00 uur op Praia de Rafael.

   Overdag was het vrijwel windstil en was er een temperatuur van 37ºC.

  Top of page
 • Vila do Ouro by nightdinsdag 17 juli 2012

  Vila do Ouro by night

  Vila do Ouro by night... momenteel is het een zwoele avond met 28ºC. Overdag was het 35ºC op het centrale zwembadterras van Vila do Ouro. Af en toe kwam er een lekker briesje vanuit het zuiden en er was wederom een strak blauwe lucht.

  Top of page
 • Golvenmaandag 16 juli 2012

  Waves

  De Atlantische Oceaan aan de zuidkust van van de Algarve is in de zomer een vlakke spiegel en leent zich goed voor wateractiviteiten als snorkelen, duiken, bootjes varen etc. Voor degene die een wat ruigere zee willen met hoge golven moet dan naar de westkust van de Algarve. De westkust is een spectaculair natuurgebied. Vanaf het moment dat je er komt binnenrijden, dan ruik je direct de dikke deken van eucalyptus- en denneboomgeuren. De foto van vandaag is van één van de enorme stranden aan de westkust, slechts 60 minuutjes rijden van Vila do Ouro.

  Vandaag was het warm, 37ºC in de schaduw, 100% zonnig en er was nauwlijks wind. De avond is nog steeds warm en de nacht zal ook warm blijven.

  Top of page
 • NON-STOP ZOMERzondag 15 juli 2012

  NON STOP SUMMER

  Vanaf juni t/m september is het non-stop zomer. In deze maanden ligt het gemiddelde vaak boven de 30ºC overdag. De maand juli is vrijwel 100% zonnig en het is dan ook elke dag hetzelfde liedje. Strak blauw, felle zon en een temperatuur tussen de 30 - 35ºC. De aankomende week wordt net als vandaag voorzien van een warme lucht uit het oosten en dat betekent zwoele avonden en warme nachten. In deze maand bloeit de Algarve helemaal op tot een levendige streek waar het zomerleven tot diep in de nacht doorgaat.

  Bij een non-stop zomer hoort ook luchtige kleding; hier en daar in de Algarve vindt men mini-marktjes zoals op de foto van vandaag. Dichtbij de aanvoerwegen naar de stranden zijn dan een paar kraampjes opgesteld met wat zomergerei.

  Top of page
 • Frankrijkvrijdag 13 juli 2012

  The French

  De foto van vandaag toont het supermarktje van Paderne. Eigenlijk is het niets meer dan een kamer van 5 x 6 meter, volgepropt met voedingsartikelen. Het blijft ons verbazen wat je er allemaal kunt krijgen; van een pak kippenvoer tot een vers gesneden stukje biefstuk en van een zakje haarspeldjes tot een pak luiers. Alle basisbenodigdheden kun je er in ieder geval krijgen! Onze gasten gaan gewoonlijk niet naar deze supermarkt, maar naar een grotere supermarkt in het dorpje Ferreiras. Die supermarkt is dichterbij en heeft een veel ruimer assortiment.

  Het lijkt misschien dat de foto in Frankrijk genomen is, vanwege de Franse auto, maar het betreft slechts een Franse toerist. De Algarve is een populaire bestemming voor de Portugese Fransen. Frankrijk telt een enorme populatie Portugese immigranten. De immigranten en nazaten komen graag naar de Algarve en vele bezitten ook nog wel een tweede huis in de Algarve. Veel Portugezen uit de buurt spreken ook Frans, omdat ze in de jaren 70 of 80 een aantal jaar in Frankrijk of Zwitserland gewerkt hebben. Dus als het met het Engels niet lukt, dan kunt u het altijd in het Frans proberen!

   Vandaag was het warm, 36ºC in de schaduw, zonnig en weinig wind. De avond is weer wat winderig, maar nog verre van fris.

  Top of page
 • For the kidsdonderdag 12 juli 2012

  For the kids

  Op het enorme strand van Praia de Rocha (Portimão) is een flinke speeltuin aangelegd. Zie foto van vandaag. Dat is altijd leuk voor de kindjes, al is het er overdag flink warm.

  Vandaag was het dan ook 34ºC in de schaduw en was er minder wind dan de vorige dagen. Natuurlijk was het strak blauw, want dat is toch wel normaal voor de tijd van het jaar.

  Top of page
 • Albufeirawoensdag 11 juli 2012

  Albufeira

  De foto van vandaag betreft een willekeurige straat in oud-Albufeira. Albufeira is een grote toeristenmachine op slechts 10 minuten rijden van Vila do Ouro. Als men vanuit Vila do Ouro de drukte wil opzoeken, dan is dat dus mogelijk. In ieder geval is het op Vila do Ouro altijd rustig. Dat wil zeggen, dat men hier alleen de campogeluiden (natuurgeluiden) hoort. Met name de vogels, krekels en soms kikkers. Vanuit de verte vangen we geluiden op van kippen, honden en ezels. 

  Meer informatie over Albufeira vindt u op de volgende link: http://www.albufeira.com

  Na een frisse nacht van 16ºC werd het vandaag snel zo’n 30ºC in de schaduw. Er woei een zomerbriesje en het was wederom strak blauw.

  Top of page
 • Praia da Ouradinsdag 10 juli 2012

  Praia da Oura

  Het strand op de foto is Praia da Oura, het drukste en populairste strand van Albufeira. De foto is iets voor 21.00 uur genomen en dan is er niets meer van die drukte terug te vinden. Het strand is populair vanwege de vele hotels en restaurants die er om heen gebouwd zijn. De ligging van Praia da Oura is dan ook fantastisch; het ligt beschut, heeft een goed klimaat en je kan er heerlijk zwemmen.

  Vandaag was het 32ºC in de schaduw, zonnig en was de lekkere juli-zomerbries er weer bij. De avond is wel redelijk fris met 21ºC.

  Top of page
 • Blauwe Vlagmaandag 9 juli 2012

  Blue Flag

  Vrijwel alle stranden in de Algarve hebben een blauwe vlag. Dat wil zeggen dat de stranden aan een aantal normen en eisen moeten voldoen. Sommige stranden hebben dan een leuk bord aan de ingang (zie foto van vandaag) waar op een speelse wijze wordt kenbaar gemaakt wat de stranden allemaal hebben en wat je zelf moet doen voor een gezond dagje strand. Bijvoorbeeld de zon mijden tussen 11.00 uur en 16.00 uur, de huisdieren thuislaten en het vuilnis in de daarvoor bestemde bakken doen.

  Vandaag was het weer een prachtige stranddag met 32ºC in de schaduw, 100 % zonneschijn en het lekkere zomerbriesje.

  Top of page
 • Vers Fruitzondag 8 juli 2012

  Fresh Fruit

  Vers fruit op het strand! Verschillende stranden hebben bij de ingang een fruitkraampje met watermeloenen, meloenen, kersen, citrusvruchten en nectarines. Gezond en heerlijk om er tijdens de warme uren op het strand flink van te genieten. Het was vandaag dan ook weer zo’n perfecte zonnige zomerdag met 33ºC in de schaduw en het heerlijke zomerbriesje wat we de laatste weken elke dag hebben.

  Top of page
 • Kleurrijkzaterdag 7 juli 2012

  Colorful

  De planten groeien sneller dan het onderhoudsteam van de openbare infrastructuur! De foto van vandaag laat toch een heel belangrijk verkeersbord zien. Voor degene die in Portugal gaat rijden: 50 km binnen de bebouwde kom, 90 km buiten de bebouwde kom en 120 km op de snelwegen. Snelheidcontroles komen nauwlijks voor, maar als er een snelheidsovertreding geconstateerd wordt, dan zijn er ook hoge boetes.

  7 juli was een heerlijke zomerdag met 33ºC in de schaduw, een zomerbriesje en volop zonneschijn.

  Top of page
 • Villavrijdag 6 juli 2012

  Villa

   Onze villa voor 8 personen ligt er prachtig bij (zie foto van vandaag). De villa is ruim, van allerlei gemakken voorzien en men kan er compleet tot rust komen. Voor de maand september is er nog enige beschikbaarheid, dus als u interesse heeft, dan kan er contact met ons worden opgenomen. De villa is uitermate geschikt voor 2-gezinvakanties, vakantie met opa(‘s) & oma (‘s) en is groot genoeg voor 4 stellen.

  Het weer is heerlijk voor de tijd van het jaar; vandaag was het 33ºC in de schaduw, maar door de verkoelende zomerbries uit het noorden, was het heel erg aangenaam. De ochtenden, avonden en nachten zijn lekker fris, waardoor iedereen lekker kan slapen. Natuurlijk scheen de zon voor de volle 100%!

  Top of page
 • Praia de Galedonderdag 5 juli 2012

  Praia de Gale

  Na een frisse nacht werd het weer een redelijk warme dag met een temperatuur van 30ºC. De foto van vandaag is genomen op Praia de Galé, zo’n 20 minuutjes rijden van Vila do Ouro vandaan. De stranden zijn al redelijk bevolkt. Er ligt zelfs een strandgast op de rotsen te slapen. Dit strand is een populair strand, maar er zijn genoeg stranden waar men nog in alle rust kan zonnebaden. De avond is weer fris en er waait een stevige wind uit het noorden.

  Top of page
 • Zonne-energiewoensdag 4 juli 2012

  Solar Energy

  De tuin met de bungalows blijft een lekkere plek om in rond te lopen. Op de foto van vandaag is ook goed te zien hoe de zonnepanelen voor de warmwatervoorziening van de bungalows gemonteerd zijn. Elke bungalow heeft een eigen paneel wat een tank van 160 liter water opwarmt. Het systeem is zo afgesteld dat het systeem automatisch stopt wanneer het water een temperatuur van 70ºC bereikt heeft. Met de zonnige dagen van deze week is er maar een paar uur nodig om deze temperatuur te bereiken. Het was vandaag een zonovergoten dag met 32ºC. Aan het einde van de dag kregen we een aangenaam zomerbriesje.

  Top of page
 • Bananendinsdag 3 juli 2012

  Bananas

  Onze bananenbomen geven bijna het gehele jaar door bananen. Deze soort eet men niet zo uit het vuistje, maar snijdt men in reepjes om vervolgens in de pan te bakken. Vooral gebakken in kokosolie is het een echte lekkernij. Het is wel van belang dat men ze op het juiste moment plukt. Groen is niet eetbaar, chiquitageel is nog niet rijp genoeg, zwart is te rijp.

  Het kwik steeg vandaag naar 36ºC. Het was zonnig, er was weinig wind en daardoor best warm.

  Top of page
 • Volle Maanmaandag 2 juli 2012

  Full Moon

  Het is weer volle maan zoals op de foto van vandaag te zien is. De foto is rond 21.00 uur genomen. Op dat moment was het windstil, 28ºC en onbewolkt. De avond is op die manier een aangename afsluiter van een heerlijke dag met 36ºC in de schaduw en veel zonneschijn.

  Top of page
 • Hoogseizoenzondag 1 juli 2012

  High season

  Het is 1 juli en daarmee is het hoogseizoen officieel begonnen! Op Vila do Ouro merken we dat door de aankomsten van families met leerplichtige kinderen. Het weer doet niet echt aan het hoogseizoen denken, want vandaag was het net 30ºC in de schaduw. De avonden, de nachten en de ochtend zijn vrij fris met temperaturen rond de 20ºC.

  Top of page