Vila do Ouro Mini-Blog

 • Verse Vis van de Algarvemaandag 30 juni 2014

  Algarve Fresh Fish Dit is een standaard visvitrine van een restaurant op het strand van Armacão de Pêra. Eet smakelijk! Vandaag hadden we zonneschijn en 31C met een stevige zomerbries. Top of page
 • Studio voor 2-4 personenzondag 29 juni 2014

  Studio 2-4 pax Dit is het terras van een van onze studio's voor 2-4 personen. Heerlijk plekje! Vandaag was het 31C in de schaduw, zonnig en af en toe woei er een stevige zomerbries. Top of page
 • Tip 7: Hoe om te gaan met de warmtezaterdag 28 juni 2014

  Tip 7: How to deal with the heat

  De mensen op de foto van vandaag (Praia de Salgados) zoeken verkoeling in het heerlijke zeewater van de Atlantische Oceaan. Een duik in zee werkt altijd verkoelend! Vandaag weer 33ºC in de schaduw en alleen maar zonneschijn.

  De laatste tip van ‘hoe om te gaan met de warmte’, is het volgende: reizen betekend dat je moet openstaan voor andere culturen, leefgewoonten en klimaten. Als je op vakantie gaat, moet je dus eigenlijk openstaan voor nieuwe indrukken en inzichten en moet je accepteren dat je uit je comfort-zone wordt gehaald. Dat maakt  van vakanties en reizen dan ook zo een bijzondere ervaring. Omgaan met de warmte hoort daar dus ook bij. Onthoud dat er in de Algarve al eeuwen lang mensen wonen, zonder airco’s en ventilatoren, en als je de lokale technieken overneemt, dan zul je zien dat warmte geen enkel probleem is. Even het tempo naar beneden en genieten van de heerlijke vakantie!

  Top of page
 • Tip 6: Hoe om te gaan met de warmtevrijdag 27 juni 2014

  Tip 6: How to deal with the heat

  Op en top zomer vandaag met 33ºC in de schaduw in het dorpje Paderne! De foto van vandaag is van Praia da Oura, een van de drukste stranden van Albufeira. Er is nog genoeg plek zoals u kunt zien! Ook op Vila do Ouro hebben we nog beschikbaarheid voor de komende weken. Neem contact met ons op als u zin heeft in een heerlijke vakantie in de Algarve!

   

  Vandaag tip 6 van ‘hoe om te gaan met de warmte’: ‘er hangt een airco in de kamer, dus moeten we de airco gebruiken!’ Veel toeristen uit Noord-Europa redeneren op deze manier. Bij het minste geringste warmte gevoel gaat de airco op 16ºC, wat de koelste stand is. En dat blijft zo, 24 uur per dag, en dat terwijl men ook kan genieten van de verse schone lucht die de Algarve te bieden heeft en de prachtige nachtgeluiden van krekels, insecten en het wuiven van de wind. Vaak zijn de nachten in de Algarve koel, rond de 20ºC en dan is het zonde dat men met het raam dicht slaapt. Ieder moet doen wat hij fijn vindt, maar onze tip is, om de airco met andere ogen te bekijken: het is een prachtige uitvinding en hij hangt er voor als je hem nodig hebt. Als de airco er is, dan is het niet ‘verplicht’ om de airco te gebruiken! Probeer de warmte op een andere manier te verhelpen, door bijvoorbeeld de ramen tegen elkaar open te zetten wanneer de temperatuur daalt. Luiken, ramen en gordijnen dicht gedurende de dag en ’s avonds, ’s nachts en ’s ochtends vroeg de ramen open.

  Als je de airco toch wilt gebruiken, zorg dan dat je de 6ºC-regel aanhoudt. Dat wil zeggen, maak het niet kouder dan 6ºC koeler dan de buitentemperatuur. Of anders laat de temperatuur niet onder de 24ºC komen. Deze standen zijn beter voor je lichaam en je wilt je vakantie toch niet in een ijskast doorbrengen?

  Onze bungalows en onze villa voor 8 personen hebben goede airco’s die we regelmatig schoonmaken om een goede luchtkwaliteit te bieden. 

  Top of page
 • Tip 5: Hoe om te gaan met warmtewoensdag 25 juni 2014

  Tip 5: How to deal with the heat De boomstam op de foto van vandaag is van een Johannesbroodboom die op het midden van Vila do Ouro groeit. Deze boom is minstens 80 jaar oud. Tip 5 van 'hoe om te gaan met de warmte': een ventilator is geen air conditioning. Soms vertellen gasten ons dat de ventilatoren niet werken, terwijl ze wel heel de dag aan staan. Een ventilator aanlaten in een kamer zonder mensen heeft geen zin. Om het effect van een ventilator te voelen, moet je in de waairichting van de ventilator zijn. Het bewegen van de lucht geeft een verkoelend effect, terwijl de temperatuur om je heen gewoon hetzelfde blijft. Top of page
 • Tip 4: Hoe om te gaan met warmtedinsdag 24 juni 2014

  Tip 4: How to deal with the heat

  De dag van vandaag begon lekker zonnig, maar rond lunchtijd begon het flink te regenen. Na lunchtijd klaarde de boel weer op. We hebben een maximum van 25ºC in de schaduw gemeten.

  Tip 4 van ‘hoe om te gaan met de warmte’: in het geval dat de nachttemperatuur rond de 30ºC blijft hangen, dan is het overdag absoluut warmer geweest. Voor velen is het dan moeilijk om lekker te slapen. Een goede truuk die altijd werkt, is om voor het slapen een lauwe douche te nemen. Niet even, maar een paar minuten. Dan naar bed!

  Al onze accommodaties hebben bovendien klamboes, dus bij ons kan met gemak zonder deken/laken worden geslapen. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je overal wordt gestoken door muggen. Mochten ze er zijn...

  Top of page
 • Tip 3: Hoe om te gaan met de warmtemaandag 23 juni 2014

  Tip 3: How to deal with the heat

  Deze dag had regenbuitjes, bewolking, een beetje onweer, maar ook heel veel zonneschijn. Het werd niet warm met een gemiddelde van 24ºC in de schaduw.

  Toch volgt hier tip 3 van ‘hoe om te gaan met warmte’:

  Als je een zonvakantie boekt, dan wil je natuurlijk voornamelijk in de zon zijn. Als de temperatuur echter boven de 30ºC komt, dan is het niet verstandig om in de zon te gaan zitten tussen 11.00 uur en 16:00 uur. Het lichaam wordt gewoon te warm en het is dan moeilijk om het weer te verkoelen. Het beste is om net als de lokale bewoners een lange lunch te nemen. Of probeer het ‘onder een boom zitten’ eens uit. Veel lokalen bewoners zitten graag in de schaduw van een boom. Een boom is een soort natuurlijke airco. Geniet van het buiten zijn, maar niet altijd in de zon!

  We zien ook regelmatig ouders die zelf onder een parasol zitten, maar hun kind de hele dag in de zon laten spelen. Vooral kinderen hebben een gevoelige huid. Plan wat activiteiten in de schaduw tussen 11.00 uur en 16:00 uur.

  Handig om te weten is dat de huid genoeg heeft aan een half uur per dag om mer dan voldoende vitamine D aan te maken. Daarnaast blijft het langzaam opgebouwde zonnebruin langer zitten dan snelbruiners en degene die zonnebrand hebben.

  De foto van vandaag is van de achtertuin van onze villa voor 8 personen die momenteel nog beschikbaar is van 6 t/m 21 juli.

  Top of page
 • Tip 2: Hoe om te gaan met warmtezondag 22 juni 2014

  Tip 2: How To Deal With The Heat

  Vandaag was dan niet een hele warme dag met naast de zon ook veel wolkenvelden en 28ºC in de schaduw. Er woei een lekker stevig zomerbriesje uit zee. Het zal aan het einde van de week echter wel weer warm worden en daarom vandaag tip 2 van ‘hoe om te gaan met warmte’:

  ‘Mijn kind heeft het veel te warm; hij heeft zweetdruppeltjes op z’n neus!’ Ouders die dat zeggen, vinden het meestal zelf veel te warm, terwijl hun kinderen nergens last van hebben. Zweten is een natuurlijk reactie van het lichaam en zweten is helemaal niet erg. Het is zelfs goed om afvalstoffen uit het lichaam af te voeren. Maar, als men veel zweet, dan moet men ook veel drinken. En dan hebben we het niet over koffie, alcoholische dranken of frisdranken, maar over water. Zorg dat u minstens 2 tot 3 liter water per dag drinkt naast uw gewone vochtinname en uw lichaam kan prima tegen de warmte. U zult zich absoluut beter voelen als er genoeg water gedronken wordt. Zorg ook dat u uw kinderen ook voldoende water laat drinken.

  De foto van vandaag laat weer een prachtig strandje zien in de Algarve, Praia Grande!

  Top of page
 • Tip 1: Hoe om te gaan met de warmtezaterdag 21 juni 2014

  Tip 1: How to deal with the heat

  Hoe kun je hier in het verkeer de toeristen herkennen? Tuurlijk ze rijden in een huurauto, maar als er geen bedrijfsnaam op de auto zit? Het antwoord is simpel: ze hebben de ramen dicht. Als u hier bent, dan kunt u daar op letten. De meeste toeristen hebben tijdens het rijden de ramen dicht en de airco volop aan. Locals rijden met de ramen open. Het ‘voorkoelen’ van de auto, waarbij de auto 10 minuten voor vertrek al wordt gestart om de airco te laten werken, komt bij de locals sowieso niet voor. Hoeveel tijd zou dat wel niet kosten per dag als je ook nog moet werken? In de komende blogs geven we wat tips op met de zomerwarmte om te gaan. Vandaag is de zomer begonnen, ook al was het niet heel warm met 27ºC in de schaduw.

  Tip 1: het is hier in de Algarve wellicht warmer dan in bij u thuis. Uw lichaam moet wennen aan de warmte. Als u de hele tijd de verkoeling van de airco opzoekt, dan kan uw lichaam niet aan de warmte wennen. Om gezond om te gaan met de airco in de auto, kunt u de regel van 6ºC verschil in uw achterhoofd houden. Zorg ervoor dat het verschil met de buiten temperatuur niet groter is dan 6ºC. De eerste minuten rijdt u met alle ramen open, zodat de warmte eruit kan, dan sluit u de ramen en laat de airco het werk doen.  Op deze manier kan uw lichaam beter wennen aan de warmte. Zomergriepjes, snotneuzen, oorpijnen, hoofdpijnen kunnen allemaal voorkomen door een te koude auto.

  Nog gezonder is het om de airco niet te gebruiken bij korte ritten. Lekker de raampjes open en gedraag u als een local.

  Top of page
 • Uitzichtvrijdag 20 juni 2014

  Views De foto van vandaag laat het uitzicht over de haven van Albufeira zien (gekleurde huisjes). Vandaag was zonnig en 25C. Top of page
 • LAST MINUTE BESCHIKBAARHEID JULIdonderdag 19 juni 2014

  LAST MINUTE JULY

  Ons kleinschalige vakantieparkje in de Algarve heeft nog last-minute beschikbaarheid voor de komende maand juli. De bungalow Special, het appartement ‘DeLuxo’ voor 6 personen, de villa voor 8 personen en appartementen voor 4 personen zijn nog vrij in de eerste twee weken van juli. Natuurlijk met een last-minute korting! Informeer bij ons naar de mogelijkheden en we hopen u nog in juli op Vila do Ouro te mogen ontvangen.

  Voor wie het is vergeten of het niet weet: Vila do Ouro heeft 12 accommodaties en ligt central in de Algarve, buiten de toeristische zone. Geheel omgeven door natuur en het echte Portugal! Er is een tropische tuin, twee zwembaden (zie foto) en een tennisbaan en er heerst rust en gezelligheid, het is kindvriendelijk, we hebben kwaliteit hoog in het vaandel en we proberen zoveel mogelijk ecologisch verantwoord toerisme te bedrijven. Kortom een ideale plaats om te ontspannen, vakantie te vieren en de Algarve te ontdekken.

  We zijn in bezit van de Zoover Award 2014, dus dat zegt eigenlijk wel genoeg.

  We hebben heerlijke en goede restaurants om ons heen, dus ook culinair kan er genoten worden.

  En de zon schijnt in de Algarve vrijwel altijd (300 dagen per jaar) en zo ook vandaag. De temperatuur was erg aangenaam met 26ºC.

  De Algarve is sowieso een heerlijke plek om op vakantie te gaan: er is zuivere lucht (geen industrie, vers van de zee), vrijwel alle stranden hebben een blauwe vlag en er is veel ruimte. De Portugezen hier zijn supervriendelijk, behulpzaam en de meeste spreken perfect Engels. De Algarve is kindvriendelijk en er zijn veel paradijselijke plekken te ontdekken. Dat allemaal op slechts 3 uurtjes vliegen vanuit de Benelux. En Vila do Ouro ligt op een half uurtje rijden van het vliegveld. We hopen u te verwelkomen!!

  Top of page
 • Tropische Tuinwoensdag 18 juni 2014

  Tropical Garden De derde dag op rij die bewolkt begon, maar zonnig eindigde. Het werd 28c in de schaduw. Veel groen en mooie planten en bomen op Vila do Ouro, zoals u kunt zien op de foto van vandaag. Top of page
 • PAULINEdinsdag 17 juni 2014

  PAULINE

  ‘Zonnige groeten, Pauline.’ Sinds januari staat dat regelmatig onder de emails die vanuit Vila do Ouro worden gestuurd. Velen zullen zich afgevraagd hebben, wie Pauline eigenlijk is. Het wordt inderdaad eens tijd om Pauline via de blog voor te stellen. Nou, Pauline heeft sinds januari ons team versterkt en hier ligt ze te werken in onze hangmatten (foto van vandaag). Alle emails worden vanaf deze plek beantwoord!

  Dat is natuurlijk een grapje! De afgelopen winter hebben we de benedenverdieping verbouwd en uitgebreid. Er is nu een heus kantoor, waar Pauline 5 dagen in de week , 4 uurtjes per dag, ons helpt met de administratie. Met haar komst, is er meer service naar onze gasten. Emails worden sneller beantwoord en boekingen worden sneller verwerkt. Het geeft ons meer tijd om meer aandacht te vestigen op andere zaken.

  Pauline is Nederlandse, maar heeft een groot deel van haar jeugd in Portugal doorgebracht. Vandaar dat ze vloeiend Portugees spreekt. Ze woont met haar man en dochtertje in Silves en runt samen met haar man het bedrijf Vebabox (koelsystemen voor auto’s, http://www.vebaboxportugal.com). Dat is heel iets anders dan toerisme, vandaar dat Pauline het leuk vindt om part-time op Vila do Ouro te werken. Dat is werken in een hele andere wereld. De wereld van lachende en blije toeristen, zwemkleding en zonnebrand.

  Zonnebrand was vandaag eigenlijk niet nodig. Het bleef bewolkt tot een uurtje of drie. Daarna werd het zonnig en zo’n 28ºC in de schaduw.

  Top of page
 • ZOOVER AWARD 2014maandag 16 juni 2014

  ZOOVER AWARD 2014 Okay, Duitsland mag dan met voetbal gewonnen hebben, wat Duitsland in ieder geval niet heeft, is Vila do Ouro! Dat ligt toch echt in het zonnige zuiden van Portuga! Vandaag ontvingen we per post de Zoover Award van 2014. Vila do Ouro is gekozen als het beste vakantiepark van Portugal. Nu we de Award hebben, zijn we toch nog niet volgboekt: de eerste weken van juli hebben we nog accoommodaties beschikbaar. Wilt u een last-minute naar dit speciale plekje, neem dan snel contact met ons op! Vandaag was het 30C in de schaduw met en lekkere stevige zomerbries en heel veel zonneschijn. Top of page
 • Warmzondag 15 juni 2014

  Warm Twee duiven kwamen vandaag ons zonneterras met de zwembaden inspecteren vanaf de hangmatpaal in de schaduw van de grote palmboom. Het was 35C, maar het voelde veel warmer aan. Gelukkig hadden we een zomerbriesje vanaf lunchtijd. Uiteraard was het weer geheel zonnig. Top of page
 • Zonsopgang Westkustzaterdag 14 juni 2014

  Sunrise Westcoast Algarve De zonsopgang van vandaag op Praia de Amoreira, de westkust van de Algarve. De Algarve heeft veel paradijselijke plekken van oost naar west. Vandaag was warm met 35C en alleen maar zonneschijn. Top of page
 • Nieuws van onze autoverhuurmaatschappijvrijdag 13 juni 2014

  News from our Rental Car Company Onze vaste autoverhuurder kwam vandaag met het nieuws dat van 15 juli t/m 18 augustus alleen nog maar C-klasse auto's te huur zijn. Wilt u een kleinere of een grotere huurauto dan moet u zich wenden tot andere verhuurmaatschappijen, maar wacht niet te lang. Vandaag is het warm met 32C in de schaduw en volop zonneschijn. Top of page
 • Eerste klas zomerweer donderdag 12 juni 2014

  First Class Holiday Weather Eerste klas zomerweer in de Algarve vandaag: zonnig met een zomerbriesje en 30C in de schaduw. Het is heerlijk om in de Algarve te zijn! Top of page
 • Bungalowswoensdag 11 juni 2014

  Bungalow De meeste gasten slapen heerlijk in de bungalow. De zuivere lucht van deze omgeving, een goed bed en alleen het geluid van de krekels en het wuiven van palmbladeren in de wind. Mocht u op korte termijn ook willen ervaren om in een bungalow te verblijven, dan is dat mogelijk. De eerste twee weken van juli hebben we nog bungalows vrij. Neem contact met ons op! Vandaag was het zonnig en 30C in de schaduw. Top of page
 • Dia de Portugaldinsdag 10 juni 2014

  Dia de Portugal Dia de Portugal, een nationale feestdag, begon bewolkt, maar werd snel zonnig met 25C. Op Vila do Ouro was het rustig, zoals te zien is op de foto van vandaag. Top of page
 • Villa voor 8 personenmaandag 9 juni 2014

  Villa 8 Pax Deze foto laat het zwembadterras van onze villa zien. De villa is op dit moment nog beschikbaar voor 14 nachten in de maand juli. Juli is zonzeker. Ziet u uzelf graag een (zonne)bad nemen op dit terras, dan horen we graag van u! Vandaag was ook zonnig en we hadden 25C Top of page
 • Terras Appartement voor 4 personenzondag 8 juni 2014

  Terrace Apartment 4 Pax De foto van vandaag showt het nieuwe terras van een van de appartementen voor 4 personen. Vanaf dit terras is er een prachtig uitzicht! Vandaag was heerlijk met veel zonneschijn en 24C in de schaduw. Top of page
 • Dorpsfeestenzaterdag 7 juni 2014

  Village Festival Dit weekend heeft Paderne een dorpsfeest wat betekend dat er tot diep in de nacht gefeest wordt met veel muziek, bier, wijn, een varken aan het spit, kippen piri piri op de grill en veel ander lokaal voedsel. Vandaag was weer koel voor de maand juni, max 24C in de namiddag. Top of page
 • Entradavrijdag 6 juni 2014

  Entrada Vandaag was het beetje koel met 23C in de scahduw en zwaar bewolkte perioden. De foto van vandaag is van de oprijlaan van Vila do Ouro. Top of page
 • Monte Clérigodonderdag 5 juni 2014

  Monte Clérigo

  Gekleurde huisjes aan het strand van Monte Clerigo (West-Algarve). Zoals te zien wederom een blauwe lucht, zomerse temperaturen van 27ºC in de schaduw en alleen maar zonneschijn.

  Voor alle gasten die in juli en augustus op Vila do Ouro gaan verblijven en die nog geen huurauto geregeld hebben, raden we aan om zo spoedig mogelijk de auto te huren. Voor deze topmaanden in de Algarve zijn er namelijk niet genoeg huurauto's te vinden. Mocht u nog geen huurauto hebben geregeld, dan kunt u via onze website ook een auto huren. Zie het hoofdstuk 'autohuur'.

  Top of page
 • Kurkdinsdag 3 juni 2014

  Cork

  Iedereen kent de kurk van de wijnfles, maar kurk is zo’n speciaal spul, dat er veel meer mee kan gedaan worden. Kurk is niet brandbaar, blijft drijven, laat geen lucht door, geleid niet en isolerend voor temperatuur en geluid. In ieder geval kan het ook gerecycled worden. Op Vila do Ouro hebben we ook een bak waar de kurk gedeponeerd kan worden. Dus als u lekker hier aan de Vinho Verde zit of een heerlijk wijntje uit de Alentejo, onthoudt dan dat de kurk niet weggegooid moet worden.

  Portugal is de grootste kurkproducer van de wereld. Hier in de Algarve zijn ook verschillende kurkfabrieken die ook bezocht kunnen worden. Wat men langzaam aan ziet opkomen, is de kurkfashion. Tassen, kleding etc van kurk zijn speciaal! In de Algarve Shopping is een winkel met kurkfashion (zie foto). Ook uw gastvrouw is inmiddels al in bezit van een tas die gemaakt is van kurk. Prima en prachtig tasje!

  Vandaag was het 27ºC in de schaduw en er was alleen maar zonneschijn. Een top-dagje!

  Top of page
 • Lekker Plekjemaandag 2 juni 2014

  Nice Place Dit is een heerlijk plekje op Vila do Ouro om een warme avond zoals die van vandaag, door te brengen. Vandaag was 27C en 95% zonnig. Top of page
 • Sunny Sundayzondag 1 juni 2014

  Sunny Sunday Zonnig, zonnig en nog eens zonnig en 27C.... Top of page