Vila do Ouro Mini-Blog

 • BEACH LIFEvrijdag 31 mei 2013

  BEACH LIFE

  Het strandleven komt langzaam op gang. De 32ºC in de schaduw van vandaag helpt natuurlijk ook een handje. De foto van vandaag is genomen op een strand van Albufeira. Albufeira heeft zo’n 7 stranden aan die aan de stad grenzen. In het hoogseizoen zijn ze bomvol en is het beter om de meer afgelegen stranden te bezoeken. Vila do Ouro ligt wat dat betreft erg gunstig, omdat door de centrale ligging zowel de stranden aan de oostkant als aan de westkant makkelijk te bereiken zijn. In deze periode zijn de stranden van Albufeira in ieder geval nog goed te bezoeken.

  Vandaag was het zonnig, strak blauw en er woei een heerlijk bries. 

  Top of page
 • Laundrydonderdag 30 mei 2013

  Laundry

  Dit is de wasplaats van het dorpje Alte. Dit dorpje ligt ten noorden en op 15 minuutjes rijden van Vila do Ouro. De weg naar Alte gaat tussen sinaasappelgaarden, wijngaarden en kleine dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Als je geluk hebt, tref je de herder met zijn kudde schapen of geiten met rinkelende bellen om hun nekken die de weg voor enkele minuten blokkeren. In Alte zelf is het ook niet supermodern en leeft men nog heel relaxed tussen de hoge heuvels van de Algarve. De heuvels rond Alte zijn zo’n 400 meter hoog en Alte ligt ook op zo’n 200 meter hoog. Voorheen was het dorp een trekpleister voor kunstenaars, maar tegenwoordig is daar nog weinig van te zien. De wasplaats heeft in ieder geval al heel wat meegemaakt. Hoewel al veel bewoners de wasborden hebben ingeruild voor wasmachines, is er nog steeds een grote groep conservatieve dames die nog gebruik maakt van het wasbord. En waarom niet? Het is veel zuiniger en gezelliger! En zeker in Alte, waar naast de wasplaats de rivier hard stroomt. Met een prachtige view over de rivier, het dorp en het dal en samen met de serene rust die daar heerst, waan je je even een aantal decennia terug....!

  De lucht kwam vanmorgen niet snel op temperatuur. Om 10 uur in de ochtend was het nog steeds 17ºC. Pas rond 15.00 uur was het 27ºC op het centrale zwembadterras van Vila do Ouro. 

  Top of page
 • OBRIGADO!donderdag 30 mei 2013

  Obrigado!

  Iedereen ontzettend bedankt voor de felicitaties, reacties, likes & shares, emails op het bericht dat we de Zoover Award 2013 hebben ontvangen! Nu we in het bezit zijn van de Zoover Award 2013 is het niet zo dat de gasten in lange rijen voor de poort staan en dat de emailbox overloopt met aanvragen. Integendeel, het jaar 2013 is tot nu toe niet het beste jaar voor Vila do Ouro. Heel de Algarve heeft een terugval van toeristen, waarschijnlijk door de crisis. We hebben dus hier en daar nog zeker beschikbaarheid en denk daarom niet dat het geen zin heeft om ons te benaderen, omdat we toch al ‘vol’ zouden zitten. Als u behoefte heeft aan de zon, kunt u ons altijd benaderen. Of indien u vrienden of familieleden heeft die een zonvakantie willen, dan stellen wij het zeer op prijs als u onze website doorgeeft. Ook als u mensen kent die geïnteresseerd zijn in de Algarve kunt u ons websiteadres doorgeven of u kunt onze facebook page doorgeven om te ‘liken’.

  Onze blogs geven immers een beter plaatselijk weerbeeld dan de berichten van Peter Timofeeff of Reinier van den Berg....!

  Het huidige weer in de Algarve: de laatste drie dagen waren echte ‘doedagen’, met veel zonneschijn, maar ook bewolking, een klein drupje regen (gisterenochtend) en een frisse wind. Het werd overdag gemiddeld tussen de 19-24ºC. Vandaag was het geheel zonnig, redelijk winderig en 24ºC. 

  Top of page
 • Zoover Award 2013maandag 27 mei 2013

  Zoover Award 2013

  Hij is binnen: de Zoover award 2013!!

  Sinds 17 april is al bekend dat we de Zoover Award van 2013 in de categorie Holiday Park hebben gekregen, maar vandaag pas konden we de Award bij het postkantoor in Paderne ophalen. Vila do Ouro, het beste Holiday Park van Portugal! Het klinkt leuk en we zijn er natuurlijk ontzettend blij mee, temeer omdat het krijgen van de Award bepaald wordt door onze gasten. Onze gasten zijn blijkbaar heel tevreden, maar er zijn natuurlijk ook veel mensen die zich afvragen waarom Vila do Ouro zo hoog beoordeeld is, terwijl er zoveel andere accommodaties zijn met veel meer voorzieningen. Vila do Ouro heeft immers geen materiële luxe in de vorm van een jacuzi, een sauna, een gym, een spa, golfbanen etc. Bovendien is er ook geen luxe in service in de vorm van een restaurant, een ontbijtservice, een parkwinkel, een animatieteam, een schoonmaakservice, georganiseerde activiteiten, filmkanalen op de TV’s, roomservice etc. Daarnaast ligt Vila do Ouro ook niet direct aan de kust en is er op loopafstand weinig te doen. Hoe kan het dan dat Vila do Ouro zo goed beoordeeld wordt? We weten het niet exact te benoemen, maar wat we wel weten is dat we onze gasten een verblijf geven, zoals we het zelf ook zouden willen hebben als we op vakantie gaan. Een pure vakantie!

  Mocht u nog niet de reviews gelezen hebben, dan kunnen we een korte samenvatting geven van de volgende kernwoorden die onze gasten hebben gegeven: verborgen paradijsje, oase van groen en bloemen, oase van rust, kwalitatief goede accommodaties, heerlijke zwembaden, speciaal kinderbadje, kindvriendelijk, kleinschalig, goede sfeer, prachtige ligging, brandschoon, goed onderhouden, ecologisch verantwoord, centraal in de Algarve, fantastische tennisbaan, heerlijke restaurants in de buurt, geen poespas en de ideale plaats om tot een mentale rust te komen. Tevens zijn er regelmatig mensen die de volgende uitspraken doen: ‘Je waant je in Bali, Thailand of Costa Rica, terwijl we gewoon in Europa zijn’ of ‘We hebben lang gezocht, maar we zijn eindelijk in het paradijs beland!’ of ‘Dit is het pure Zwitserleven gevoel’.

  Met of zonder Zoover Award, wij blijven in ieder geval hard werken om onze vakantieformule in stand te houden! Mocht u zich afvragen of onze vakantieformule voor u ook werkt, dan raden we u aan om het zelf eens te proberen....! U bent van harte welkom!

  We zijn bereikbaar op info@vila-do-ouro.com.  

  Top of page
 • SUNGLASSESzondag 26 mei 2013

  SUNGLASSES

  Vandaag was het weer een dag met een strak blauwe lucht en alleen maar zonneschijn. Het was 25ºC in de schaduw op het zwembadterras van Vila do Ouro. Het voelde wat frisser aan door de koele wind uit zee en daarom was het een ideale dag om van alles en nog wat te ondernemen. Dus alles was mogelijk: op Vila do Ouro aan het zwembad liggen, naar het strand, dagtochtjes, pretparken bezoeken, buiten lunchen & dineren, tennissen, zwemmen of andere activiteiten, etc etc.. Kortom, op en top vakantieweer! 

  Top of page
 • BOM DIA!zaterdag 25 mei 2013

  BOM DIA!

  Bom dia! (Goedemorgen!) Zonsopkomst op Vila do Ouro. Zo begint er weer de zoveelste zonnige dag op Vila do Ouro......

  Top of page
 • BLAUWdonderdag 23 mei 2013

  BLUE

  De zuidkust van Portugal! Deze foto van vandaag is genomen bij West-Albufeira waar op de hoge rotsformaties hele wijken zijn gebouwd. Deze wijken hebben prachtige uitzicht over de Altlantische Oceaan. Je kan zo ver kijken als je wilt, maar wat je ziet is alleen maar 3 kleuren blauw, namelijk die van de Atlantische Oceaan, de horizon en die van de strak blauwe lucht van vandaag. Wederom was het een heerlijk warme en zonovergoten dag met 26ºC in de schaduw. 

  Top of page
 • Terras 'DeLuxo'donderdag 23 mei 2013

  Terrace 'Deluxo'

  Dit is het terras van ons appartement ‘DeLuxo’ voor 6 personen. Het terras heeft een oppervlak van 100m2 en is afsluitbaar. Het fijne van dit terras is, dat er altijd schaduw gevonden kan worden. Bijvoorbeeld onder de palmboom waar de ligbedjes ook staan. Op de verhoging staat de houten eettafel met de stoelen. Vanaf daar heeft men ook een prachtig uitzicht op het oosten en kan men ver de vallei inkijken. Vanwege de zonsopkomst is dat ook een ideaal plekje om te ontbijten, maar ook voor de lunch of het diner zit men daar goed, want de privé barbecue staat vlakbij de eettafel.

  Kortom een heerlijk terras om te vertoeven op zulke lekkere dagen als vandaag met 26ºC en een strak blauwe lucht. Het is niet voor niets één van onze populairste accommodaties. Voor het seizoen van 2013 is dit appartement alleen nog maar beschikbaar van 29 augustus t/m 10 september. Dus als iemand zich hier al ziet zitten...wacht dan niet te lang! 

  Top of page
 • 'It's not just the shore, there is more to explore!'woensdag 22 mei 2013

  It's not just the shore, there is more to explore!'

  De zomer is teruggekeerd! Vandaag was er eindelijk weer normaal voor de tijd van het jaar. Zonnig en 26ºC. Het zwembadterras zat vol met blije gasten die heerlijk van de summervibes aan het genieten waren.

  De foto van vandaag is genomen met zonsopkomst, een klein beetje bewerkt zoals u kunt zien en voorzien van de slogan: It's not just the shore, there is more to explore!' Dat slaat natuurlijk ook op Vila do Ouro, waar u een vakantie kunt genieten in een pure en relaxte omgeving in het echte Algarve en niet aan de kust in het massa toerisme.

  Top of page
 • Smiling Faceszondag 19 mei 2013

  Smiling Faces Smiling faces at Vila do Ouro! Als je snel kijkt, lijkt het net alsof de bloemen van deze Strelitzia aan het lachen zijn. De bloemen zijn zo groot als een duif en de bladeren van deze plant zijn al 4 meter hoog. Vandaag was er 60% zon, weinig wind en er was vanochtend een regenbui van 15 minuten. 20C Top of page
 • Vila do Ouro by Nightzaterdag 18 mei 2013

  Vila do Ouro by Night

  Vila do Ouro by night! Vandaag was 70% zonnig, nog steeds winderig en had 21ºC in de schaduw. Veel te fris voor de tijd van het jaar, maar niet te fris om te genieten van de Algarve.

   

  Top of page
 • Bougain-Villavrijdag 17 mei 2013

  Bougain-Villa

  De bougainvillea op de foto heeft het goed naar z’n zin! Deze prachtige plant is te zien op de weg naar Vila do Ouro. Het betreft de bougainvillea van onze villa voor 8 personen, zo’n 30 meter voor de entree van Vila do Ouro. Als u deze struik ziet, dan weet u dat u nog 30 meter te gaan heeft of indien u de villa voor 8 personen heeft gehuurd, dan bent u reeds op uw vakantieverblijf gearriveerd!

  De villa voor 8 personen is ook een prachtig en praktisch vakantieverblijf. Ideaal om er met twee of drie gezinnen in te verblijven. Vaak wordt de villa ook geboekt door opa & oma die met de kinderen en kleinkinderen op vakantie willen. De villa is ook zeer kindvriendelijk.

  Onze winterkleding hadden we allang diep opgeborgen in de kast, maar vandaag hadden we de winterkleding toch echt weer nodig. Het werd niet warmer dan 21ºC. Het heeft zelfs in de ochtend even een kwartiertje stevig geregend. Af en toe kwam de zon door en dan was het direct aangenaam, al koelde de harde wind uit het Noorden alles af. 

  Top of page
 • Gekkosdonderdag 16 mei 2013

  Gecko

  Dit soort beestjes (foto) kruipen hier in de Algarve ´s avonds en ’s nachts rond. Het zijn de Gekko’s en ze kunnen tegen muren en plafonds lopen. Veel van onze gasten zijn niet bekend met deze diertjes en schrikken als ze zo’n beestje van ongeveer 10 cm tegen de muur zien lopen. Dat is absoluut onnodig, want deze diertjes zijn ongevaarlijk. Je kunt ze af en toe zelfs aaien, omdat ze denken dat wij ze niet zien. Bovendien zijn ze zeer nuttig, omdat ze ongedierte zoals vliegen, muggen, etc opeten. Gekkos komen zelden binnen in de huizen, maar over het algemeen zijn ze tevreden met de insecten buitens huis. Ze houden zich vooral op nabij de buitenverlichting, omdat daar de vliegen op af komen. Meer informatie over de Gekko is te lezen op de volgende link: http://nl.wikipedia.org/wiki/Gekko%27s

  Een beetje fris voor de tijd van het jaar was het vandaag. Slechts 12ºC in de ochtend. Uiteindelijk werd het wel 21ºC in de schaduw en was het vooral zonnig, maar aan het einde van de middag koelde het snel af en viel er zelfs weer een spatje regen. Kortom een beetje lenteweer en en beetje winters (voor de Algarve..) 

  Top of page
 • Bananenwoensdag 15 mei 2013

  Bananas

  Een paar van onze bananenbomen hebben momenteel prachtige bloemen (zie foto van vandaag). Over een paar maanden kunnen we al van de nieuwe bananen genieten. Deze soort bananen zijn heerlijk als ze gebakken worden in cocosolie.

  Vanmorgen was het bewolkt en viel er zelfs een spat regen. De namiddag was wel weer zonnig en aangenaam. Gemiddeld was het 20ºC op het zwembadterras, maar het gemiddelde werd  laag gehouden door de harde wind uit het Noorden.

  Top of page
 • Tropische Tuindinsdag 14 mei 2013

  Tropical Garden

  Onze tropische tuin (foto) met de bungalows en de tennisbaan, houdt van het weerbeeld van vandaag: zonnig, 26ºC in de schaduw en vrijwel geen wind. Alleen net, laat in de avond, is er een wind komen opsteken. Deze wind is een voorbode van de weersomslag die we in de komende dagen kunnen verwachten. 

  Top of page
 • Fietsen in de Algarvemaandag 13 mei 2013

  ATB Algarve

  De Algarve leent zich prima voor mountainbiken, vooral de streek rondom Vila do Ouro. Heuvelachtig, prachtige natuur en heel veel off-road tracks. Vila do Ouro werkt samen met een goede fietsverhuurder, ‘CoolBikes’, die de fietsen op Vila do Ouro komt bezorgen. Het gepassioneerde team van CoolBikes neemt de fietshuurders soms zelfs graag mee op hun clubtochten en het is voor onze gasten mogelijk om een fietsbuddy bij hen te boeken in het geval er niemand is om mee te fietsen.

  Meer informatie ligt in onze lounge of u kunt reeds contact met ons opnemen als u van plan bent om een fiets te gaan huren!

  Heerlijk weer vandaag, 25ºC in de schaduw, 70% zonnig en een zalig windje uit zee. We konden de zee op het zwembadterras ruiken.... 

  Top of page
 • Lege Strandenzondag 12 mei 2013

  Empty Beaches

  Zomer weer, maar toch lege stranden (zie foto van vandaag)….waar is iedereen??? We weten dat het crisis is, maar dat hoeft toch niet te betekenen dat de Algarve niet bezocht hoeft te worden? Er zijn wel over de honderd redenen om naar de Algarve op vakantie te gaan. Hier volgen er een aantal: heerlijk klimaat, lege stranden, goede keuken, goedkope restaurants, vriendelijke bevolking waarvan het merendeel perfect Engels spreekt, prachtige natuur, goede shopping centra, fantastische wijnen (er is meer in de wereld dan Frankrijk!), bijna alle stranden hebben een blauwe vlag, perfecte outdoor sport mogelijkheden, kindvriendelijk en misschien wel de allerbelangrijkste: de Algarve heeft Vila do Ouro !! Kom naar de Algarve, maar check eerst of we nog beschikbaarheid hebben op Vila do Ouro. 

  Top of page
 • Wilde Bloemenvrijdag 10 mei 2013

  Wild Flowers

  De velden rondom Vila do Ouro staan vol met kleurrijke wilde bloemen. De maand mei is een prachtige maand, want er is veel groen, veel bloemen en bijzondere helderblauwe luchten. Vandaag was het wederom zomers met 31,5ºC in de schaduw en heel veel zonneschijn. 

  Top of page
 • Prachtige Stranden van Albufeirawoensdag 8 mei 2013

  Beautiful Beaches of Albufeira

  De Algarve heeft momenteel heerlijk zomerweer: 29ºC in de schaduw, half bewolkt en een zalige zomerbries. De foto van vandaag is genomen rond lunchtijd op één van de stranden van Albufeira. In de zomer is het in Albufeira erg druk, maar in deze tijd van het jaar is het nog erg rustig. Als het rustig is, dan ziet men pas goed hoe paradijselijk sommige stranden van Albufeira zijn en kan men begrijpen dat men zo’n 30 jaar geleden is begonnen met het bouwen van een enorme toeristenstad.

  Vandaag was er een warme stroming uit het Westen, waardoor het zeewater lekker aangenaam was. Veel badgasten zochten dan ook verkoeling in de Atlantische Oceaan. 

  Top of page
 • Pool at Nightmaandag 6 mei 2013

  Pool at Night

  De temperatuur haalde vandaag net niet de 30ºC in de schaduw. Het kwik bleef uiteindelijk steken op 29,5ºC op het zwembadterras. De dag was volledig overgoten met zon, maar vanaf een uurtje of vijf in de namiddag kwam er langzaam wat sluierbewolking opzetten. De avond is ook nog aangenaam om lekker buiten te blijven. Er is geen zuchtje wind vanavond en dan ziet het zwembad er altijd spiegelglad uit. Zie de foto van vandaag. 

  Top of page
 • Natuurlijke Bronnenzondag 5 mei 2013

  Natural Sources

  Het was vandaag moederdag in Portugal, ‘dia da Mãe’! Het was bovendien een prachtige zondag met veel zon en een temperatuur van 26ºC in de schaduw. Vele mensen trokken dus naar het water om verkoeling te zoeken. Dat hoeft niet altijd naar de zee of naar een zwembad; de Algarve heeft ook natuurwater zoals de bronnen bij het dorpje Alte (15 minuten met de auto vanaf Vila do Ouro). Hier is een natuurlijk zwembad en er zijn kleine watervalletjes met snelstromende riviertjes. Ideaal en leuk om af te koelen. Zie ook de foto van vandaag. 

  Top of page
 • Tennis vrijdag 3 mei 2013

  Tennis

  In deze tijd van het jaar is het heerlijk tennissen in de Algarve. Het is niet te warm en daardoor kan men de gehele dag door spelen. De tennisbaan van Vila do Ouro ligt er prachtige bij, omringd door onze tropische tuin. Vandaag was het 25ºC en er was veel zonneschijn.

   

  Top of page
 • MAGGIEdonderdag 2 mei 2013

  MAGGIE

  Nieuw dit jaar, zijn o.a. de kunstwerken in onze bungalows. Alle vijf de bungalows zijn voorzien van een echte ‘Maggie’ boven het bed om de vakantiesfeer nog eens goed te benadrukken. Zie de foto van vandaag. Vorig jaar heeft de Haagse kunstenares Maggie al een stuk of 70 schilderijen voor alle appartementen en studio’s geschilderd. De reacties van onze gasten waren zeer positief en daarom hebben we Maggie gevraagd om ook de bungalows te voorzien van een echt handgeschilderd doek. We zijn er zeker van dat er over een paar jaar heel wat grijswitte huiskamers in Noord Europa worden opgefleurd met een kleurrijke ‘Maggie’ aan de muur. Als u er reeds één wilt laten maken, kijk dan op de volgende link: http://www.dezusvantantetil.nl/#%2Fschilderijen Maggie maakt schilderijen op maat, maar wel in haar eigen stijl!

  Op de schilderijen van Maggie is het constant zomer, maar ook in de Algarve is het volop zomer aan het worden. De dag begon wat fris en bewolkt, maar het werd uiteindelijk na de lunch zonnig met een graad of 25ºC. De vooruitzichten zijn zomers, dus degene die nu naar de Algarve gaan komen om de meivakantie door te brengen: neem een goede zonnebrand mee!

   

  Top of page