Vila do Ouro Mini-Blog

 • 31 mei 2011dinsdag 31 mei 2011

  31 05 2011

  Deze foto lijkt een strand op een tropisch eiland, maar het betreft hier toch het strand 'Praia do Inatel' van Albufeira. Deze foto is vandaag precies om 11.59 uur genomen. Het was toen 25ºC en zonnig, terwijl Vila do Ouro veel bewolking heeft en het er een graadje koeler is. Vanmiddag moet het op Vila do Ouro ook geheel opentrekken. Zoals te zien op de foto, is het strandleven hier goed begonnen.

  Vanmorgen was het zeer fris met slechts 18ºC om 9.00 uur, wat geen gemiddelde temperatuur voor de tijd van het jaar is. 

  Top of page
 • 30 mei 2011maandag 30 mei 2011

  30 05 2011

  Vanmorgen hadden we hevige regen en het bleef regenen tot 14.00 uur. Een perfecte dag voor sight seeing, dus de gasten vertrokken massaal richting de steden en zelfs ook richting Sevilla of Lissabon. Ook wij moesten, weliswaar werk gerelateerd, naar Lissabon. Wanneer men van Vila do Ouro naar Lissabon rijdt, dan komt men vanzelf over de Ponte 25 de Abril, ofwel de 25 april brug. Zie ook de link: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ponte_25_de_Abril . Vanaf deze brug is er een fantastisch uitzicht over de stad en de Taag. Deze foto hebben we uit de rijdende auto genomen om 12.30 uur.

  Vanaf Vila do Ouro is het 2.5 uur rijden over de tolweg de A2. Wat wij de gasten meestal aanraden, is om de trein te nemen. Het station bevindt zich 2 km van Vila do Ouro en er gaan een aantal intercities direct naar centrum Lissabon. Een retourtje 2e klas is rond de 30 euro.Vanaf het centrum neemt men de metro naar de plekken die men wil bezichtigen.

  Op Vila do Ouro was het vanmiddag 25ºC, maar de avond is nu erg fris met 18ºC. 

  Top of page
 • 29 mei 2011zondag 29 mei 2011

  29 05 2011

  Vila do Ouro ligt 7 km van de kust vandaan, maar toch vinden we af en toe een boot in de straat. Zoals te zien is op de foto van vandaag, heeft iemand deze sloep onder de vijgenboom geparkeerd. Deze boot is van onze buurman die grapt dat hij zich met de sloep dichtbij huis reeds voorbereidt op een tsunami. Mocht de Algarve ooit getroffen worden door een tsunami, dan is Vila do Ouro op een hoogte van 180 meter boven zeeniveau hoogstwaarschijnlijk een veilige plek.

  Vandaag begon vrij bewolkt en bleef verrassend genoeg bewolkt. Bewolking was niet in deze maten voorspeld. Het heeft zelfs een paar minuutjes geregend. De zon laat zich ook regelmatig zien, maar we spreken toch van een bewolkte dag. De foto van vandaag is om 18.45 uur genomen. Het is niet koud met 26ºC, maar vanmorgen was het wel wat fris met 22ºC en een flinke wind.  de foto

  Top of page
 • 28 mei 2011zaterdag 28 mei 2011

  28 05 2011

  Vanochtend was het flink bewolkt, maar rond 10.00 uur was het reeds 25ºC en vooral zonnig. De foto van vandaag laat precies zien wat voor lucht we vandaag hebben. Deze foto is om 15.30 uur gemaakt. Het is warm op Vila do Ouro met 29ºC. In ieder geval is het heerlijk zwem- & strandweer. De komende dagen zal het gemiddeld 28ºC blijven en af en toe krijgen we met dikke schaapwolken te maken. 

  Top of page
 • 27 mei 2011zaterdag 28 mei 2011

  27 05 2011

  Voor de verandering hebben we een keer een nachtfoto. Het lijkt net of deze kat een duikje wil nemen, maar nadat de foto is gemaakt, is de kat weggerend. Een duikje in de avonduren zou echter geen gek idee zijn; deze foto is om 23.00 uur gemaakt en het was nog 24ºC. Vandaag was sowieso een warme dag. We hebben 32ºC in de schaduw gemeten. Het was overwegend zonnig, maar af en toe kwamen er wel wat wolkenvelden in de buurt. 

  Top of page
 • 26 mei 2011donderdag 26 mei 2011

  26 05 2011

  Vanmorgen was nat en druilerig. Af en toe regende het pijpenstelen. Het was nagenoeg windstil en 22ºC. Om 11 uur werd het droog, maar het bleef bewolkt. Achter de wolken was de zon flink aan het schijnen en dat kon men ook goed voelen. Het was warm met 27ºC. Momenteel om 17.00 uur trekken de wolken weg en blijft er zon en blauwe lucht over.

  Eigenlijk is dit een heerlijke dag. Met regen en verse lucht gaat het hier heerlijk ruiken met al de bloemen. Ook de vogels zijn blij en blijven maar zingen. De kikkers zijn blij en ook de bijen zijn happy zoals op onze foto van vandaag te zien is. Deze honingbij is op zoek naar de het beste gedeelte van de lavendel. De zon schittert op z'n vleugels. De foto is om 15.00 uur gemaakt. Lavendel komt vrij veel voor in de Algarve. Check de volgende link voor meer informatie over lavendel: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lavendel

  Met een dag als vandaag, verwacht je dat niet alle gasten blij zijn. Toch was iedereen vandaag opgewekt en vrolijk. Het is dan ook een heerlijke dag om te relaxen.... 

  Top of page
 • 25 mei 2011woensdag 25 mei 2011

  25 05 2011

  Vandaag begon winderig en bewolkt. Vanmorgen rond 10 uur hadden we wat regen gedurende 10 minuten. De ochtend voelde niet fris aan en het was nog steeds een beetje drukkend. Het was slechts 24ºC om 11.00 uur. Vanmiddag heeft de zon de overhand en is het warm met 28ºC. Er waait een zacht windje.

  De foto van vandaag laat een stukje uit onze tuin zien. Momenteel zijn er veel bloemen. In juni zullen we er nog meer hebben. De foto is genomen om 15.00 uur. 

  Top of page
 • 24 mei 2011dinsdag 24 mei 2011

  24 05 2011

  Dit is onze barbecue naast de tennisbaan. Een prachtige plek om iets te grillen, zo tussen de tropische planten en de vele bloemen. Deze foto is genomen om 13.00 uur. Vandaag was een perfecte dag met 32ºC, een wolkenloze lucht en het was drukkend warm.  

  Top of page
 • 23 mei 2011maandag 23 mei 2011

  23 05 2011

   

  Een warme dag op Vila do Ouro: 31ºC in de schaduw op het zwembadterras. Er is een beetje wind en we hebben een strak blauwe lucht. Het voelt drukkend.

  De foto van vandaag laat het zwembadterras zien. Met dit soort temperaturen prefereren de meeste gasten om aan het zwembad te luieren. Het strand is toch ook een goed alternatief. De laatste dagen is het water van de zee namelijk zeer aangenaam. Het zeewater in de Algarve verschilt nogal van temperatuur. De gemiddelde temperatuur is nu 19ºC, maar de afgelopen dagen was het 22 à 23ºC. Het hangt af van de stromingen en daarnaast hangt het af van de plek waar men verblijft. Vanaf Lagos naar het westen is altijd stukken koeler, dan de zee bij Albufeira. En bij Tavira in het oosten van de Algarve kan het weer net iets warmer zijn dan bij ons. Over het algemeen zijn er dagen dat men fluitend een duik neemt en andere dagen moet men echt even op de tanden bijten om door te komen. In september en oktober is de zee op z'n warmst met gemiddeld 22ºC. Vele stranden zijn vanaf Vila do Ouro binnen 10 - 15 minuten met de auto bereikbaar. Vrijwel overal zijn goede parkeervoorzieningen, meestal gratis.

  Koeler weer is voorspeld voor aanstaande woensdag en donderdag. 

  Top of page
 • 22 mei 2011zondag 22 mei 2011

  22 05 2011

  Een warme, windloze en zonnige dag in de Algarve. De foto van vandaag is van het hoofdgebouw van Vila do Ouro. Ook de lucht is goed te zien; de zon kan vandaag niet volop schijnen in verband met de sluierbewolking. De foto van vandaag is om 14.15 uur genomen. We hebben toen ook 28ºC in de schaduw gemeten.

  De reden dat we dit blog dagelijks bijhouden, is voornamelijk omdat het weer op het vakantieadres de arriverende gasten erg bezighoudt. Er zijn nauwelijks webcams in de Algarve en daarnaast hebben we in de Algarve vele micro klimaten. Er zijn bergen, heuvels, oceaaninvloeden etc. Vila do Ouro ligt centraal in de Algarve, 7 km van de kust en 180 meter boven zeeniveau. Via de blog kunt u dus het lokale weer bijhouden. Naast het weer proberen we ook handige & leuke informatie over de Algarve te geven, zodat u meer te weten komt over uw vakantiebestemming. Elke dag uploaden we een 'verse' foto die naast het weerbeeld ook een leuke indruk van de Algarve geeft. U kunt deze link aan uw familie & vrienden geven als ze geïnteresseerd zijn in uw vakantiebestemming. Zo kunnen ze bijhouden in wat voor omstandigheden u vakantie viert....

  De blog is terug te lezen tot de begindatum van 5 maart. Links ziet u de maanden. U kunt de maanden aanklikken en dan ziet u de gehele bloggeschiedenis. 

  Top of page
 • 21 mei 2011zaterdag 21 mei 2011

  21 05 2011

  Deze foto toont twee typische kleuren van de Algarve: wit & blauw. De meeste huizen in de Algarve zijn wit en hebben rode daken. Vroeger werden de huizen letterlijk met kalk witgekalkt. Dat was goedkoop en effectief. We hebben hier ook wel eens horen zeggen dat ten tijden van de dictator Salazar, men de huizen ook wit schilderde zodat ze op elkaar leken. Het was dan moeilijker om het juiste huis te vinden als ze iemand zochten. Tegenwoordig is de kalk zo goed als vervangen door plastic verf om de huizen te isoleren. Andere kleuren zoals roze, paars, bordeaux rood, zandgeel of lichtgeel hebben de laatste tien jaar ook hun intrede in de Algarve gemaakt en het is nu erg populair om andere kleuren dan wit te gebruiken. Dat neemt niet weg dat de 'echte' Algarvese huizen wit zijn met blauw geschilderde randen rond de ramen en deuren. Dat blauw schilderen werd gedaan om boze geesten af te schrikken. Met blauw geschilderde randen zouden de kwade geesten niet door de deuren en ramen de huizen binnen kunnen komen...

  Vandaag is het heerlijk weer: zonnig vanaf de zonsopkomst, een strak blauwe lucht en niets dat je wind kunt noemen. In de verte zien we grote wolken hangen boven de Alentejo, maar die blijven voorlopig daar. We hebben 26ºC gemeten in de schaduw op Vila do Ouro. De foto is genomen om 17.30 uur. 

  Top of page
 • 20 mei 2011vrijdag 20 mei 2011

  20 05 2011

  Deze palmboom is erg blij met het vochtige en warme weer. De zaden hangen al in volle glorie aan de bomen. De zaden zijn oneetbaar en zien eruit als dadels. Eerst worden ze groen en dan oranje. Slechts een paar procent van alle zaden ontkiemt in een nieuwe palm. De dadelpalm heeft meer ovale vruchten. Op Vila do Ouro hebben we nog geen dadelpalm, maar in Albufeira zie je ze in grote hoeveelheden op rotondes en langs de wegen.

  De palm op de foto heet officieel de Syagrus Romanzoffiana, maar in de volksmond wordt deze palm de Queen Palm genoemd. We hebben zes van deze bomen op het centrael zonneterras met de zwembaden. Check de volgende link voor meer informatie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Syagrus_romanzoffiana

  Vandaag hebben we prachtig weer: strak blauwe lucht, volle zon en om 11.00 uur reeds 25ºC.  De fot D       D

  Top of page
 • 19 mei 2011donderdag 19 mei 2011

  19 05 2011

  Dit is een prachtige grote speeltuin op het strand van Praia da Rocha. Praia da Rocha is een enorm en schitterend strand van de stad Portimão. Portimão is een doodgewone stad in de Algarve, maar Praia da Rocha is heel erg toeristisch. Er zijn talloze hoge hotels, appartementen, restaurants, disco's, beachclubs en cafeetjes. Hoewel dat niet erg aanlokkelijk klinkt, is het het toch waard om in deze tijd van het jaar dit strand voor een keer te bezoeken. Bijvoorbeeld om uw kinderen te laten spelen in deze speeltuin, terwijl u van de zon geniet...

  Over de zon gesproken: het was vandaag niet erg zonnig op Vila do Ouro. Het was 24ºC en er waren prachtige wolkenvelden. Rond lunchtijd heeft het zelfs hard geregend voor een half uur en daarna bleef het flink bewolkt. Toch was het op de stranden gewoon volop zomer. Vandaag genoten we even om 18.00 uur van een drankje in de volle zon op Praia da Rocha, terwijl we deze foto namen. 

  Top of page
 • 18 mei 2011woensdag 18 mei 2011

  18 05 2011

  Op dit moment hebben we honderden van deze bloemen. Het betreft de oleanderbloem. We hebben ze in wit, roze en rood en deze is gemengd. De oleander geeft bloemen van april t/m oktober. De oleander komt heel veel voor in de Algarve en siert bijna elke tuin. Ook wordt de plant gebruikt in parken en als afscheiding tussen de banen op snelwegen. Meer informatie over deze plant vindt u op de volgende link: http://nl.wikipedia.org/wiki/Oleander

  Als u erg goed naar de foto kijkt, dan ziet u wat waterdruppels op de bloem en bladeren. Dat komt van de regen van vanmorgen. Deze foto is om 14.00 uur genomen. Vanmorgen om 9.00 uur begon het flink te regenen met wat onweer en rond 11.00 was het weer droog. Het is nog steeds zwaarbewolkt en we betwijfelen of we de zon vandaag nog te zien krijgen.... Het is nu om 14.45 uur 21ºC op Vila do Ouro. 

  Top of page
 • 17 mei 2011dinsdag 17 mei 2011

  17 05 2011

  Gisterenavond om 23.00 uur begon het te regenen en het bleef regenen tot de opkomst van de zon. Om 8.00 uur werden we wakker met totale bewolking, maar om 9.00 uur werd het al weer zonnig. Uiteindelijk werd het een gewone zonnige en warme dag in mei. We hebben 25ºC in de schaduw gemeten op het zwembadterras. Het was nog steeds winderig en de wind voelde vochtig en warm aan. Nu, om half zes in de middag, komen er steeds meer wolken binnendrijven. Er is weer wat regen op komst....

  De foto van vandaag is van een stukje kustlijn van Albufeira. De foto is genomen vanaf het hoogste punt bij 'oud' Albufeira. Het strand op de foto is van het oude gedeelte van Albufeira. In de verte zijn de witte gebouwen van de stad Vilamoura te zien. Vilamoura is een hippe moderne stad, gebouwd op het toerisme. Er is een prachtige haven, gezellige stranden met beach clubs, veel golfbanen en veel chique restaurants. 

  Top of page
 • 16 mei 2011maandag 16 mei 2011

  16 05 2011

  Palmbomen doen het op een foto altijd goed om aan te geven of het waait. De foto van vandaag heeft net als gisteren weer palmbomen, omdat het heel erg hard waait. Vannacht om 12 uur begon het stormachtig hard te waaien. Met de opkomst van de zon temperde de wind, maar het is tot nu toe, 14.00 uur, nog steeds winderig gebleven.

  De wind komt vanuit de Atlantische Oceaan. Verder is het zeer zonnig en hebben we om 12.15 uur, 25.6ºC gemeten, weliswaar in de schaduw en uit de wind. Dat was ook het tijdstip van het maken van deze foto.

  Het zwembad voor de kinderen staat ook op deze foto. Er zijn 2 levels, namelijk een deel van 40 cm diep en een deel van 90 cm diep. Het kinderzwembad is zeer populair onder de kinderen van 0 - 10 jaar. 

  Top of page
 • 15 mei 2011zondag 15 mei 2011

  15 05 2011

  Het is drukkend warm, het is winderig, het is zonnig en verder is het een heerlijke zondag. Om 14.00 uur hebben we 29.4ºC gemeten in de schaduw op Vila do Ouro. Vannacht was het ook warm met 23ºC. Wat koeler weer is voorspeld voor de aankomende week. Het zal zonnig zijn, maar de gemiddelde temperatuur zal rond de 25ºC komen te liggen. Verder zullen de nachten frisser zijn met nachten van rond de 18ºC.

  De foto van vandaag laat zien hoe winderig het is.... 

  Top of page
 • 14 mei 2011zaterdag 14 mei 2011

  14 05 2011

  Deze rode hibiscus maakt onze tuin zeer kleurrijk. Op Vila do Ouro hebben we hibiscussen in rood en roze. Check de volgende link voor meer informatie over deze bloem: http://en.wikipedia.org/wiki/Hibiscus 

  Nog ongeveer 3 weken en de meeste bloemen van Vila do Ouro zullen te zien zijn. Het weer van vandaag helpt natuurlijk prima daarbij. Het is 28ºC, zonnig en drukkend warm. Het is dan ook nog een beetje heiig. De avonden zijn ook zwoel en hebben een prima temperatuur om in korte zomerkleding buiten te eten. 

  Top of page
 • 13 mei 2011vrijdag 13 mei 2011

  13 05 2011

  Deze foto geeft een mooi contrast met de foto van gisteren. De foto van vandaag is van het land van de buurman en geeft precies weer hoe het er om Vila do Ouro uitziet: rustig, landelijk en bijna 100% natuur. Er zijn namelijk wel wat boerderijtjes om ons heen, waar men een beetje aanrommelt met het verbouwen van druiven, bonen of tomaten en het oogsten van olijven, johannesbrood en amandelen.

  In het midden van de foto staat een Johannesbroodboom. Er zijn er veel in de Algarve en ook rondom Vila do Ouro. De foto van vandaag is om 13.40 uur genomen.

  Het is erg winderig vandaag, windkracht 5. De wind is echter zeer aangenaam. Het is 27ºC in de schaduw en het is helemaal zonnig. Hoewel het een beetje heiig is, is de zon tamelijk sterk. Je voelt hem prikken op de huid. 

  Top of page
 • 12 mei 2011donderdag 12 mei 2011

  12 05 2011

  Dit mag dan niet de ultieme vakantiefoto zijn, maar hij heeft tenminste wel een informatief beeld. Zoals u kunt zien op deze foto, heeft Albufeira een Lidl. Het is slechts 10 minuten rijden van Vila do Ouro en u kunt hier uw boodschappen doen. Albufeira is een grote toeristenmachine op 7 km afstand van Vila do Ouro. De meeste gasten van Vila do Ouro prefereren bij ons in de rust en natuur te verblijven, maar vinden het fijn om een keer de drukte op te zoeken als ze daar zin in hebben. Hoewel we dichtbij ook supermarkten hebben, wordt er ook wel eens bij de Lidl boodschappen gedaan. Er is ook een Aldi en ander grote supermarkten. U vindt er ook een McDonalds, Pizza Hut, veel buitenlandse restaurants en ook Nederlandse snackbars.

  Het nieuwe gedeelte van Albufeira heeft veel barren, clubs en discotheken. Het oude gedeelte heeft een groot plein met barretjes en restaurants. In de avond is het erg levendig met straatmuzikanten, kunstenaars, clowns, etc. Op deze link kunt u een virtuele tour door Albufeira maken: http://www.albufeira.com/360/

  Vandaag hebben we veel sluierbewolking en is het weer drukkend warm. Het is 28ºC en er is bijna geen wind. 

  Top of page
 • 11 mei 2011woensdag 11 mei 2011

  11 05 2011

  De gehele nacht hadden we harde wind, windkracht 5, en de wind hield gedurende de ochtend aan. Rond een uurtje of 10 vanochtend kwamen er wolkenvelden binnendrijven vanuit de oceaan. De wolkenvelden hadden tegen het middaguur de gehele kustlijn bedekt, maar op Vila do Ouro hadden we nog redelijk veel gaten met zonneschijn. Na de lunch ging de wind liggen en verdwenen de wolken ook. Nu om 18.00 uur is het geheel opgeklaard en hebben we een heldere blauwe lucht. De gehele dag was het rond de 25ºC, maar het voelde warmer aan. Het was dan ook drukkend warm vandaag.

  De foto van vandaag is van de entree van de haven van Albufeira. In het Portugees heet het de 'Marina de Albufeira'. Een deel van deze haven is gereserveerd voor de vissers en het andere deel is voor recreatie. Er liggen soms prachtige jachten. Vanuit deze haven kun je tochten maken om dolfijnen te kijken, te duiken, grottentochten te doen of kun je zelfs een privé speedboat huren. Er is een soort boulevard met een aantal restaurantjes, barretjes, minigolf, speeltuintjes en een basketbalveld. Hoewel de haven een aantal jaar geleden totaal gerenoveerd is om het toerisme te bevorderen, is het nog steeds niet erg toeristisch. De gemeente Albufeira is bezig om de toegangswegen de versimpelen om meer toeristen vanuit Albufeira de haven in te krijgen.

  De zee is vandaag woelig. De bruine strook water die op de foto duidelijk te zien is, is afkomstig van het ophogen van stranden van een kilometer verderop. De stroming staat vanuit die richting en vandaar dat het water er momenteel zo troebel uitziet. 

  Top of page
 • 10 mei 2011dinsdag 10 mei 2011

  10 05 2011

  Een sterke en warme wind waait vanuit het zuidoosten en daardoor voelt het iets koeler aan dan gisteren. Het is vandaag om 12.00 uur 29ºC in de schaduw op het zwembadterras. Er is een strak blauwe lucht boven Vila do Ouro, maar in de verte zien we bewolking hangen over de Atlantische Oceaan. Dat zou hierheen kunnen komen, maar dan nog zal het warm blijven. Deze week blijft het zo'n 28 - 30ºC.

  De foto van vandaag is van het standaard appartement voor 6 personen.  

  Top of page
 • 9 mei 2011maandag 9 mei 2011

  09 05 2011

  Vandaag hebben we 30ºC, geen wind en een enorme blauwe lucht. Het is heel helder, dus we hebben prachtig uitzicht. Deze week is er warm lenteweer voorspeld en kunnen onze gasten rekenen op hoge temperaturen. Het water van de zwembaden is al lekker met 22ºC, maar zal deze week zeker stukken warmer worden.  

  Top of page
 • 8 mei 2011zondag 8 mei 2011

  08 05 2011

  Dit suikerriet wiegt zachtjes in de enorm blauwe lucht. We hebben nauwlijks wind. Vandaag hebben we alleen maar blauwe lucht en er is geen enkele wolk te bekennen. Het is 28ºC en de gasten vermaken zich prima op het zwembadterras. Er zijn er zelfs die even verkoeling moeten zoeken in onze lounge.

  Zomer is in zicht; de aankomende week wordt het warm en zal er veel zonneschijn zijn.

  Suikerriet groeit goed in ons klimaat, maar is redelijk zeldzaam in de Algarve. Het is niet makkelijk te verkrijgen in de tuincentra, maar op Vila do Ouro hebben we in ieder geval een bosje. Gewoon riet groeit hier veelvuldig en is veelal te zien aan de kust en bij rivieren. 

  Top of page
 • 7 mei 2011zaterdag 7 mei 2011

  07 05 2011

  Vannacht begon het plotseling te regenen, maar vanmorgen scheen de zon alweer fel tussen de gordijnen door naar binnen. Het leek een mooie dag te worden, maar om 10 uur kwamen er opnieuw wolken en rond het middaguur hadden we zelfs een regenbuitje. Het betekent niet dat dat voor de gehele Algarve geldt; een paar kilometer richting de kust scheen de zon fel.

  Precies zoals te zien is op onze foto van vandaag: deze is van een beachclub tussen de zanderige rotsen van Carvoeiro, op 25 minuten van Vila do Ouro. De foto is genomen om 13.15 uur en de zee laat zien dat we vandaag te maken hebben met een flinke wind. Het strandtentje op de foto ligt totaal beschut en men kon daar lunchen in een zeer lokale temperatuur van minstens 30ºC... Op Vila do Ouro daarentegen is het fris met slechts 22ºC. Nu, om half vier, is er een compleet blauwe lucht en waait er een koele stevige wind, windkracht 5.

  Bijna elk strand van de Algarve heeft een eigen beachclub/bar/restaurant met sanitaire voorzieningen. 

  Top of page
 • 6 mei 2011vrijdag 6 mei 2011

  06 05 2011

  Vandaag hebben we veel sluierbewolking. De zon kan geen 100% geven, maar het is genoeg om bijvoorbeeld te zonnebaden en te zwemmen. Het voelt warm aan, omdat er bijna geen wind is. Het is 24ºC om 12.30 uur. De meeste gasten zijn vandaag naar het strand, dorpjes op doen activiteiten, zoals dolfijnen kijken. Een enkeling blijft relaxed op het zwembadterras liggen.

  De foto van vandaag vonden we wel grappig. Het lijkt net of het beeld de enorme tros bananen in haar mandje heeft. Onze bananenbomen hebben het erg naar hun zin op de plek die we ze op Vila do Ouro gegeven hebben. De bananensoort die we hebben, heten 'Bananas de Madeira' en is een typische bananensoort die veel op het eiland van Madeira voorkomt. De banaan is groen, todat je hem plukt. Dan wordt hij binnen een paar dagen geel en is dan eetbaar. Deze bananen groeien het hele jaar door in warme en vochtige klimaten, maar de bomen zien er het mooist uit van juni t/m september. De banaan is iets kleiner dan de soort uit de supermarkten.

  Het vruchtvlees is heerlijk en heel voedzaam. De banaan is rijk aan kalium en vezels en de banaan is makkelijk verteerbaar. Deze banaan wordt ook veel gebruikt in gerechten met banaan. De gasten deze maand naar Vila do Ouro komen, kunnen de bananen live aanschouwen en wellicht ook eten. 

  Top of page
 • 5 mei 2011donderdag 5 mei 2011

  05 05 2011

  Vandaag is wederom een heerlijke lentedag. Het is zonnig, 27ºC en er is bijna geen wind. De foto is genomen om 12.30 uur en zoals er op te zien is, vermaken de gasten zich prima met de zwembaden. Morgen wordt het wat bewolkter, maar daarna zal de temperatuur snel oplopen naar zomerse waarden. Zoals we eerder geschreven hebben, wordt het hier steeds in etappes warmer. Eerst een kleine storing, daarna weer hogere temperaturen. Het zwembadwater is 22ºC. 

  Top of page
 • 4 mei 2011woensdag 4 mei 2011

  04 05 2011

  Een warme lente dag in de Algarve... de foto van vandaag is genomen om 17.00 uur op Praia dos Pescadores van het oude gedeelte van Albufeira. In de zomer is dit strand een chaos en zeer druk met badgasten, maar in deze tijd van het jaar is het nog lekker rustig. Met gemak kan men hier nog 200m2 voor zichzelf vinden. De gasten van Vila do Ouro trekken niet echt naar deze stranden in de zomer, maar houden meer van de rustige stranden rond Albufeira. Omdat vrijwel alle gasten gebruik maken van een huurauto, zijn de mooiste en rustigste stranden makkelijk te bereiken. Elke accommodatie van Vila do Ouro beschikt over onze zelfgeschreven gids met o.a. alle goede en dichtbijzijnde stranden.

  Vandaag hebben we 29ºC in de schaduw gemeten op het centrale zonneterras. Er is hier bijna geen wind, terwijl de stranden op dit moment een stevige, maar geen onaangename, bries hebben. 

  Top of page
 • 3 mei 2011dinsdag 3 mei 2011

  03 05 2011

  Vila do Ouro geniet de gehele dag van flinke zonneschijn. Na 3 bewolkte dagen waren de gasten al vroeg uit de veren om van de zon te genieten. De zwembaden waren de gehele dag door een grote attractie voor de kinderen en rond 15.00 uur waren de meeste families toch nog even naar het strand gegaan. Momenteel zijn een aantal families druk bezig met het prepareren van de barbecues.

  De foto van vandaag is wat later op de dag genomen, 17.30 uur. Het betreft de tennisbaan met in de verte de Atlantische Oceaan. Stranden liggen op slechts 10 - 15 minuten rijden.

  Vandaag is het 25ºC, er is nauwlijks wind, we hebben een blauwe lucht, maar in het noorden zien we dikke, witgrijze wolken boven Noord-Algarve en de Alentejo hangen. 

  Top of page
 • 02 mei 2011maandag 2 mei 2011

  02 05 2011

  Deze groene peulen zijn de onrijpe zaden van de Johannesbroodboom. Nu zijn ze nog groen, maar in augustus zijn ze donkerbruin en worden ze geoogst. Overal in de Algarve breekt dan een stormloop uit en slaan de locals met lange stokken de Johannesbroden uit de boom. Op en rond Vila do Ouro staan veel Johannesbroodbomen. De bomen worden 'Alfarrobeiras' genoemd en de vruchten 'Alfarrobas'. In de lokale keuken wordt het veel gebruikt en het is het zeker waard om een 'Tarte de Alfarrobas' als toetje te eten. Ook de Alfarrobalikeur is tongstrelend.

  In de oudheid werden de Johannesbroden voor het wegen gebruikt, omdat de vruchten, gek genoeg, per boom allemaal hetzelfde gewicht hebben. Meer informatie is te vinden op de volgende link: http://nl.wikipedia.org/wiki/Johannesbroodboom 

  Vandaag is het flink bewolkt, het is 22ºC en er is geen wind. Vanmorgen vielen er wat druppels, maar het was zo weinig dat het eigenlijk geen regen te noemen is. Onze gasten vermaken zich prima buiten. 

  Top of page
 • 1 mei 2011zondag 1 mei 2011

  01 05 2011

  Deze hoge palm op de foto schitterd met z'n top in de grijze wolken. De bladeren laten goed zien, dat het bij ons waait. Een windkracht 4 vanuit zuidwestelijke richting maakt het een heerlijke dag voor siestas. Vandaag is het echter Dia do Trabalho, ofwel Dag van de Arbeid, wat hier nationaal wordt gevierd met festivals, markten en dorpsfeesten. De slechte weersvoorspellingen maakte gisteren iedereen zenuwachtig, maar het valt reuze mee. Het is overwegend droog en af en toe komt een klein buitje van weinig betekenis over. Men schuilt even en de straten zijn binnen een paar minuten weer droog. Het is 20ºC. 

  Top of page