Vila do Ouro Mini-Blog

 • Zomerwoensdag 30 april 2014

  Summer 33C in de schaduw, zonnig en een zwoele avond. De zomer is begonnen... Top of page
 • SUMMER VIBESdinsdag 29 april 2014

  SUMMER VIBES

  Een zwarte kat in het donker is moeilijk te zien, maar met de sfeerverlichting van het centrale zonneterras worden ze wel zichtbaar. De kat op de foto is de huiskat Femi, die zich af en toe laat zien. Femi weet dat ze niet in de accommodaties mag komen.

  Vandaag leek het wel weer zomer met 27ºC en een strak blauwe lucht. De gasten van Vila do Ouro vermaken zich op en top met de zwembaden, de tennisbaan, het zonneterras en de prachtige tuin. Natuurlijk is de rest van de Algarve ook prachtig! De stranden worden ook veelal bezocht.  

  Top of page
 • De eerste Oleanderbloempjesmaandag 28 april 2014

  First flowers of the Oleander

  De eerste oleanderbloempjes van 2014 genieten al weer van de stralende zonneschijn, zoals op de foto van vandaag te zien is. In de komende dagen zal Vila do Ouro weer veranderen in een bloemenzee van oleanderbloempjes. Althans een bloemenzee, volgens sommigen is Vila do Ouro juist het bloemeneiland in de Algarve!

  Het warme weer van de afgelopen dagen draagt natuurlijk bij aan het uitkomen van de bloemen. Hoge temperaturen vandaag op het centrale zwembadterras, 27ºC in de schaduw. Volgens de weerberichten zal de aankomende week ook zonovergoten zijn met hoge temperaturen.

  Top of page
 • Creatief met zandzondag 27 april 2014

  Creative with sand

  Voor de kinderen is niets lekkerder dan heerlijk creatief bezig te zijn met zand! Deze twee jongens hebben er vandaag echt werk van gemaakt (zie foto). Op en top strandweer in de Algarve, ons zwembadwater heeft 25ºC en er is volop zonneschijn om van alles en nog wat buiten te doen. De Algarve is niet ver weg, slechts 3 uurtjes vliegen. We hebben nog beschikbaarheid voor de maand mei! Gezellige bungalows in de tropische tuin of een praktische studio voor 4 personen. Neem contact met ons op als u nog snel even de echte zon wil opzoeken.

  Top of page
 • VILLAzaterdag 26 april 2014

  VILLA

  De entree van onze villa voor 8 personen ziet er best goed uit, al zeggen we het zelf (zie foto van vandaag). De villa heeft 4 slaapkamers, 3 badkamers, een grote woonkamer, keuken en is buiten voorzien van allerlei leuke plekken met zitjes en ander vakantiegerei:

  Aan de woonkamer en keuken grenst een afsluitbaar terras met een grote tafel met 8 stoelen onder een pergula, er staan 8 ligbedjes rondom het privé-zwembad, een pick-nick tafel onder de Johannesbroodboom, een tuinzitje bij de zij-entree, een stenen zitplaats bij de voordeur (ideaal voor de zonsondergangen), een zitje op het rechterbalkon met uitzicht over het achterland van Albufeira en de Atlantische Oceaan, er is een schommel voor de kids en een barbecue voor het grillen op de lange warme avonden in de Algarve.

  De familie die de afgelopen week in de villa verbleef, vertelde ons dat het eerste wat ze ’s ochtends met de kinderen deden, was een tour over het terrein (3000m2). Geheel ommuurd met een gigantische parkeerplaats cq oprijlaan. De familie heeft flink genoten en hadden moeite om weg te gaan.

  Het weer was vandaag ook weer zeer aangenaam met een heleboel zonneschijn en 24ºC in de schaduw. Het woei af en toe flink en aan het einde van de dag kwamen er af en toe wat wolkjes voorbij.

  Top of page
 • 25 de Abrilvrijdag 25 april 2014

  25 de Abril

  Vandaag is een feestdag in Portugal. 25 april 1974 was de dag waarop de Anjerrevolutie plaats vond. http://nl.wikipedia.org/wiki/AnjerrevolutieDe brug op de foto van deze blog heet ‘de brug van 25 april’ en ligt over de Taag bij Lissabon. http://nl.wikipedia.org/wiki/Ponte_25_de_Abril

  Het was geheel zonnig vandaag, een frissig windje en 23ºC in de schaduw.

  Top of page
 • SCHAPEN- & GEITENKAASdonderdag 24 april 2014

  SHEEP & GOAT CHEESE

  Schapen en geiten langs de openbare weg! In deze streek wonen veel herders met kuddes. Regelmatig moet men met de auto even stoppen om een kudde te laten oversteken. De Algarve heeft heerlijke schapen- en geitenkaasjes. Wanneer men uit eten gaat, wordt vaak als voorgerecht ook schapen- of geitenkaas geserveerd.

  Deze dag was redelijk fris met slechts 18ºC in de schaduw. Zodra de zon te voorschijn kwam, was het direct warm en werd er volop gezwommen, maar zonder zon en met de koude wind uit het noorden was het niet altijd even aangenaam.

  Top of page
 • KOETSMUSEUM LISSABONwoensdag 23 april 2014

  Carriage Museum LISBON

  Voor degene die met kinderen een paar dagen in Lissabon willen doorbrengen, kunnen genoeg cultuur snuiven. Onder andere het koetsmuseum is een aanrader. Het is informatief, indrukwekkend en men krijgt een zeer goed beeld van de monarchien in Portugal, Spanje en daarbuiten. Er staan ook Nederlandse koetsen. Wijzelf zijn regelmatig met de kinderen in Lissabon geweest, dus we kunnen ook goede tips geven. Het koetsmuseum is ook leuk als u zonder kinderen reist!

  Vandaag was het 23ºC in de schaduw, over het algemeen zonnig, maar af en toe waren er dikbewolkte perioden. Er werd in ieder geval op Vila do Ouro volop gezwommen en getennist.

  Top of page
 • RELAXEN OP VILA DO OUROdinsdag 22 april 2014

  RELAXING AT VILA DO OURO

  Een lekker dagje was het vandaag met heel veel zonneschijn, een zacht briesje, af en toe wat dikke schaapswolken en een temperatuur van 22ºC in de schaduw. De zon is al flink heet en daarom besloten veel gasten om vandaag lekker op het zonneterras van Vila do Ouro te gaan baden in zowel de zon als de zwembaden. Op de foto van vandaag kan men goed zien hoe relaxed het is op Vila do Ouro. De gasten genoten van de zwembaden tot 18.00 uur. Daarna werd het weer wat frisser. Gisteren had overigens een natte ochtend en een zonnige middag.

  Top of page
 • DONDER & REGEN...en zonzondag 20 april 2014

  RAIN & THUNDER...and sunny

  Voor deze Hibiscus was het een fantastische Paasdag: regen en zonneschijn. Af en toe kwam er een flinke onweersbui voorbij en daarna klaarde het weer op. Er waren heerlijke momenten waar sommige gasten direct er van profiteerden om in het zwembad te duiken. Over het algemeen was het een bewolkte en natte dag te noemen. 21ºC in de schaduw

  Top of page
 • Boa Pascoazaterdag 19 april 2014

  Boa Pascoa

  Prachtige luchten op Vila do Ouro vandaag! De foto is vandaag rond lunchtijd genomen. Gisteren en vandaag waren heerlijke dagen met temperaturen tussen de 24ºC en 27ºC in de schaduw. Volgens de weersvoorspellingen zal het een natte Pasen worden. We zullen het zien!

  In ieder geval ‘Boa Pascoa!’ (Vrolijk Pasen!)

  Top of page
 • BUNGALOWSdonderdag 17 april 2014

  BUNGALOWS

  Gisteren was een mooie dag, vandaag was nog mooier. De zon scheen afgebroken en de lucht was helderblauw zoals we zo vaak in de Algarve hebben. De temperatuur in de schaduw was 26ºC en onze zwembaden hadden 25ºC. Op de foto van vandaag is een van onze bungalows te zien. De bungalow is van hout, heeft alles in één ruimte behalve de badkamer en buiten is een heerlijk terras met tafel & stoelen en zonnebedjes. De bungalow heeft alle benodigdheden zoals een air-conditioning, TV, kookgerei en een magnetron. Het water wordt verwarmd door de zon. Alle bungalows worden omgeven door tropische planten en veel groen. Al met al een ideale plek om tot rust te komen!

  Wilt u ook in een bungalow op Vila do Ouro veblijven, neem dan contact met ons op. Er is nog beschikbaarheid voor de maand mei, juni en begin juli.

  Top of page
 • MIMOSAdinsdag 15 april 2014

  MIMOSA

  De Mimosa (foto van vandaag) met z’n kleine gele bolletjes is nog volop te zien in de Algarve. De bomen beginnen eind februari te bloeien en over een paar weken is het afgelopen met de gele bloempjes.

  Het was overwegend bewolkt vandaag, maar rond 16.00 uur brak het redelijk open en kwam de zon geregeld te voorschijn. De hoogste temperatuur van vandaag was 23ºC in de schaduw.

  Top of page
 • HET ZONNETERRAS VAN VILA DO OUROmaandag 14 april 2014

  SUN TERRACE

  De westzijde van het centrale zonneterras met de zwembaden. Vandaag begon bewolkt en zeer winderig, maar na de lunch trok het open en werd het 24ºC in de schaduw. De wind bleef aanhouden, maar is inmiddels gaan liggen.

  Top of page
 • Nieuwtjeszondag 13 april 2014

  NEW THINGS

  Met de warme temperaturen van dik boven de 25ºC in de schaduw kunnen we deze zondag met recht een zomerachtige dag noemen. Op de foto van vandaag is de zuidzijde van het appartementgebouw te zien. De buitenwoonkamer is op de begane grond met een nieuwe overkapping en het witte gedeelte rechts van het gebouw is de nieuwe wasserette met daarboven het terras van het toekomstige appartement ‘DeLuxo’ voor 4 personen. Vanaf dit terras kijkt men ver over het achterland van Albufeira en ziet men de Atlantische Oceaan in de verte schitteren. In de ochtend kan men de zon achter de heuvels zien opkomen. Prachtige plek al zeggen we het zelf!

  Het appartement voor 4 personen op de tweede verdieping heeft een nog vollediger uitzicht. Vanaf daar kan men zelfs de westkant van Albufeira zien liggen en de zee bij Vilamoura.

  Ook op de foto te zien, zijn onze heerlijke ligbedjes en het zwemwater. Ons zwemwater had vandaag 26ºC (ecologisch verwarmd) en dat kan niet elk hotel, appartementencomplex of B&B in de Algarve zeggen....

  Top of page
 • PRAIASzaterdag 12 april 2014

  PRAIAS

  Het weer was zalig op deze zaterdag met heel veel zonneschijn en 24ºC in de schaduw. Aan het strand woei een verfrissend windje vanuit zee. Veel mensen zochten het strand op. De foto van vandaag betreft het strand van Santa Eulalia, een strand wat net buiten het nieuwe gedeelte van Albufeira ligt. Het is een prachtig strand met een gratis parkeerplaats, ideaal voor kinderen, met een goed strandrestaurant en het strand is een startpunt voor klifwandelingen. Bij de uitrit is het Adventure Park van Albufeira. In deze tijd van het jaar is het strand van Santa Eulalia absoluut een aanrader, in de maand augustus is het moeilijk om op dit strand nog een vierkante meter te vinden om je handdoek te plaatsen.

  De Algarve is een heus paradijs, zeker als je weet waar de mooie plekjes zijn. Vila do Ouro is er in ieder geval één van. Hier kunnen we u de juiste tips geven waar heen te gaan. We hebben nog steeds beschikbaarheid voor het seizoen van 2014. Check met ons de beschikbaarheid, boek uw data en we hopen dan dat we u spoedig op Vila do Ouro mogen verwelkomen. Até breve!

  Top of page
 • BARvrijdag 11 april 2014

  BAR

  Een rustig zomerachtig dagje met 25ºC in de schaduw, een strak blauwe hemel met een hete zon erin. De foto van vandaag betreft onze self-service bar op het centrale zonneterras met de zwembaden. De bar is momenteel nog niet in gebruik, omdat we nog te weinig gasten hebben. Het is momenteel echt super in de Algarve, maar toch zijn er nog weinig toeristen. April heeft namelijk geen zongarantie en is daardoor niet erg populair. Hoe dan ook heeft de Algarve een gemiddelde van 300 zonnedagen per jaar en omdat we in januari en februari al de meeste bewolkte dagen hebben gehad, moeten er in april dus sowieso zonnige dagen voorkomen. April is in ieder geval goed begonnen en de mensen die er nu zijn, genieten volop van de warmte en de rust.

  Top of page
 • Calliandradonderdag 10 april 2014

  Calliandra

  Veel bloemen in de oase Vila do Ouro! De Calliandra op de foto van vandaag bloeit tot en met mei. De zomergasten zullen deze lentebloem niet zien, maar krijgen wel de overvloed aan andere bloemen in de zomer.

  Vandaag was het 22ºC in de schaduw, zonnig, maar met een soort sluierbewolking. Af en toe kon het nog stevig waaien. Het water van onze zwembaden is 25ºC, maar het water van het zwembad van de villa voor 8 personen heeft slechts 20ºC. Toch horen we van de gasten die nu in de villa verblijven dat ze flink gebruik maken van hun privé zwembad. Sommige hadden gisteren zelfs een avondduik genomen...

  Top of page
 • Pastel de Natawoensdag 9 april 2014

  Pastel de Nata

  In vrijwel elk café in Portugal zie je de Pastéis de Nata liggen. Deze kleine gebakjes worden veelvuldig in Portugal gegeten tijdens een kopje koffie. Een koffie en een pasteitje kosten in onze buurt zo’n 1,25 euro.

  De Pastel de Nata is een echte lekkernij, vooral warm met een beetje kaneel (canela) erbij. De kleine gebakjes komen oorspronkelijk uit de wijk Belém in Lissabon en worden daarom ook wel Pastéis de Belém genoemd. De smaak ligt dichtbij de welbekende Crème Brûlée, maar is toch echt anders.

   Vandaag was het een winderige dag met hier en daar flinke bewolking, zelfs een paar druppels regen en een namiddag met zonneschijn. 24ºC was de hoogst gemeten temperatuur in de schaduw.

  Top of page
 • Equipa Vila do Ourodinsdag 8 april 2014

  Equipa Vila do Ouro

  Een volledige zomerdag: volop zonneschijn, 27ºC in de schaduw, zwembadwater van 26ºC, een heerlijk zomerbries, tshirt, korte broek, jurkjes, slippers, alle ramen in de auto open, Solar FM op de radio, buiten eten en een zwoele avond met kikker- en krekelgeluiden. Alsof de zomer niet is weggeweest!

  De afgelopen winter is er veel gebeurd op Vila do Ouro. Vooral de laatste maand is er erg hard gewerkt. Per dag waren er gemiddeld zo’n 8 mensen aan het werk om Vila do Ouro weer te laten blinken. Het team wat vandaag de laatste hand legde aan de afronding van vele projecten, staat op de foto van vandaag. Iedereen heeft zich 100% ingezet en Vila do Ouro ziet er dan ook weer op en top uit.

  Wat we dit jaar onder andere hebben gecreëerd is een appartement ‘DeLuxo’ voor 4 personen, een buitenwoonkamer voor de lounge, een nieuwe wasserette, een vernieuwde lounge, een totale renovatie van onze bungalows en van al onze buitenmeubelen, een kantoor/receptie, een kantine voor ons personeel en vele nieuwe planten en bomen. In de komende blogs zullen we er meer over vertellen.

  Top of page
 • AGAVEmaandag 7 april 2014

  Agave

  Kustlijnflora! De Agave, de plant op de foto van vandaag, komt veelvuldig voor langs de kust van de Algarve, maar ook op Vila do Ouro hebben we een aantal van deze planten groeien.

  Deze maandag was wederom een zomerachtige dag met veel zonneschijn. 27ºC op het zwembadterras, een heerlijke summer breeze en een zwoele avond. Onze beiden zwembaden hadden vandaag beiden 26ºC!

  Top of page
 • VERWARMD ZWEMBADzondag 6 april 2014

  HEATED POOLS

  Onze ecologisch verwarmde zwembaden blijken een succes! Zie foto van vandaag. Vandaag was het dan ook echt zwembadweer met 27ºC in de schaduw en onafgebroken zonnig.

  Top of page
 • Altevrijdag 4 april 2014

  Alte

  De bronnen bij Alte zijn een bezienswaardigheid. Deze op de foto van vandaag wordt door de lokalen veel gebruikt om hun flessen te vullen. In de zomer wordt er bij de bronnen bij Alte veel gezwommen. Alte is een klein schattig dorpje ten noorden van Vila do Ouro. Het is ongeveer 15 minuten rijden.

  Het was vandaag prima weer om zo’n uitstapje naar Alte te maken: 19ºC, half bewolkt en een matige wind.

  Top of page
 • Regen, wind en zondonderdag 3 april 2014

  Rain, Wind and Sunny Spells

  Vandaag was het dag met regen, zon, wolkenvelden en af en toe wind. Kortom van alles wat met een gemiddelde temperatuur van 18ºC. Niet echt aangenaam voor de toeristen, maar wel ideale omstandigheden voor onze tuin.

  De palmboom op de foto van vandaag is overigens de ‘mama’ van het palmpje wat gisteren op de foto stond. Elk jaar rond oktober geeft deze grote palm 4 tot 7 trossen met zaadjes. Iedere tros heeft honderden zaadjes, ieder zo groot als een erwt. Deze zaadjes worden door vogels, wind en regen meegevoerd en komen overal en nergens terecht. Als ze uiteindelijk goed liggen dan komen er kleine palmboompjes naar boven. Een klein palmboompje begint zijn eerste levensjaar als een grassprietje, maar kan uiteindelijk 20 – 25 meter hoog worden.

  Top of page
 • BLOEMENwoensdag 2 april 2014

  FLOWERS

  Op Vila do Ouro hebben we het gehele jaar door bloemen. De bloemrijkste maanden zijn maart t/m september. Op de foto zijn de lentebloemen van de Hottentotvijg te zien. Deze van oorsprong Zuid-Afrikaanse plant komt op Vila do Ouro veelvuldig voor, maar is ook te zien op vrijwel elk strand van de Algarve.

  Niet alles is op Vila do Ouro aangeplant; veel planten zijn vanzelf gegroeid en als ze wat ons betreft goed staan, dan mogen ze verder groeien. De palm op de foto is daar een voorbeeld van.

  Vandaag was het redelijk zonnig op Vila do Ouro met af en toe wolkenvelden. Het was niet warm met 19ºC in de schaduw, maar dat is normaal met een harde wind uit het zuiden en na 24 uur regen.

  Top of page
 • 1 Abrildinsdag 1 april 2014

  1 Abril Vanaf vandaag is Vila do Ouro weer geopend voor het seizoen van 2014! Momenteel hebben we nog geen gasten. Volgende week mogen we pas de eerste gasten ontvangen. Vandaag was stormachtig met veel regen, maar vanaf morgen komt er weer prachtig weer naar de Algarve. Top of page