Vila do Ouro Mini-Blog

 • 30 april 2011zaterdag 30 april 2011

  30 04 2011

  Voor het vieren van Koninginnedag hoeft men niet terug naar Nederland. Er is een enorme Nederlandse gemeenschap in Portugal, waarvan de meeste in de Algarve wonen. Er is een Nederlandse School, er zijn Nederlandse restaurants, etc, maar er is ook een Nederlandstalige Club die de Hollandse activiteiten in ere houdt. Zo komt Sinterklaas rond 5 december naar de Algarve en wordt hier ook de eerste haring en natuurlijk ook Koninginnedag gevierd. Koninginnedag wordt groots aangepakt met zelfs een vrijmarkt. Het betreft wel min of meer een besloten feest.

   http://www.ncaportugal.com/wp/activiteiten/koninginnedag/ 

  Het wordt weliswaar op 1 mei gevierd en dat is in Portugal weer een feestdag, Dia do Trabalho (Dag van de Arbeid). Dat is na kerstmis zo'n beetje de belangrijkste feestdag.

  De foto van vanmiddag is van één van de velden rondom Vila do Ouro. De velden staan vol met wilde bloemen. Het weer van de afgelopen weken draagt prima bij aan de groei van de wilde planten en bloemen. Het gras en planten zoals grassen, kamille en venkel staan al heuphoog. Vandaag begon met een lange, druilerige regenbui. Met lunchtijd was het weer droog, licht bewolkt, windkrachtje 3 en 20ºC.

  Top of page
 • 29 april 2011vrijdag 29 april 2011

  29 04 2011

  Deze foto toont hoe de Bungalow Special eruit ziet vanaf de velden rondom Vila do Ouro. De Bungalow Special ligt kompleet verscholen en geniet optimale privacy. De bungalow Special heeft een eigen privé barbecue, een iets groter terras dan de standaard bungalows en de bungalow geeft een gevoel alsof men alleen in een hutje op de hei zit. Weliswaar een prachtige heide en in de verte ziet met de Atlantische Oceaan.

  Vandaag is het overwegend bewolkt, maar de zon prikt door de wolken heen. Af en toe komt de zon door. Rond Vila do Ouro horen we regelmatig gedonder en doemen enorme zwarte wolken op, maar ze komen net niet genoeg in de buurt om het te laten regenen. De zonnebedjes en de parasollen hebben we uit voorzorg maar vast binnengehaald.

  Het is nu half drie en we hebben nog geen druppel gevoeld. Gasten zwemmen nog rustig door in de zwembaden. Het is 25ºC. 

  Top of page
 • 28 april 2011donderdag 28 april 2011

  28 04 2011

  De wolken in het noorden lijken net op besneeuwde bergtoppen. Vandaag hebben we mooie luchten met een intens blauwe kleur en prachtige wind en stapelwolken. Het is zeer zonnig en 25ºC. De gasten vermaken zich op de stranden en op ons centrale zonneterras met de zwembaden. De wind is naar het zuiden gedraaid en we kunnen vannacht wellicht een bui verwachten. Tot nu toe, om 17.00 uur, is alles nog in de zomervibes.

  Voor degene die dit Blog voor de eerste keer lezen: elke dag posten we een kleine samenvatting van het huidige weerbeeld, we geven wat leuke of nuttige informatie over Vila do Ouro of over de rest van Portugal en we uploaden een 'verse' foto, zodat u zelf kunt zien hoe het er hier momenteel aan toe gaat. U kunt ook de eerdere geschreven blogs bekijken. Vanaf 5 maart 2011 zijn we met het Blog begonnen.

  Het is ook een leuk idee om deze link aan de thuisblijvers te geven, zodat ze uw vakantieadres in de gaten kunnen houden, terwijl u op Vila do Ouro verblijft. Wellicht herkennen ze u dan wel op een foto.... 

  Top of page
 • 27 april 2011woensdag 27 april 2011

  27 04 2011

  Deze foto toont de fruit & vismarkt van Ferreiras. Ferreiras is een dorpje vlakbij Vila do Ouro (2 km) en heeft een eigen station (met intercityverbinding naar Lissabon), een goede supermarkt met eigen bakker en slager, verschillende restaurants, bank, koffiehuisjes, scholen etc. De Mercado Municipal ofwel 'de gemeentelijke markt', bestaat uit 6 kraampjes met fruit, groente en vis. Hier kan men zeer goedkoop en kwalitatief zeer goed fruit, groente en vis kopen. De meeste produkten van de Mercado Municipal worden bij de lokale bevolking ingekocht. Bijvoorbeeld de tomaten van de Mercado Municipal smaken vele malen beter dan de tomaten van een supermarkt.

  Vandaag is het zeer zonnig, het is 26ºC, er staat een lichte wind en het voelt alsof we vanavond een flinke onweersbui kunnen verwachten. 

  Top of page
 • 26 april 2011dinsdag 26 april 2011

  26 04 2011

  Het is een warme lentedag met alleen maar zon en een temperatuur van rond de 28ºC op het zwembadterras van Vila do Ouro. De gasten genieten van de zwembaden, maar natuurlijk ook van de stranden en andere leuke dingen die de Algarve te bieden heeft. Een familie bezoekt vandaag ook het nabijgelegen dolfenarium Zoomarine. Op 15 minuten rijden ligt dit leuke atractiepark met een spetterende dolfijnenshow, zeehonden en zeeleeuwenshows, vogelshows, een aquarium met ook haaien en krokodillen en vele atracties voor de kinderen. Er is ook een enorm zwembad. Tevens kan men hier ook met de dolfijnen zwemmen. Dat kan al via de website geboekt worden:http://www.zoomarine.pt

  Gisterenmiddag kregen we ineens bezoek van een enorme onweersbui. Om 16.30 uur kwam vanuit het niets een enorme donkere lucht aanzetten en het ging goed tekeer met veel regen. De gasten moesten na een rustig dagje in de zon van de zonnenbedjes vluchten om droog te blijven. De avond was weer droog en zonnig. Zoals we gisteren al zeiden, is dit perfect weer voor de tuin. De foto van vandaag showt hoe groen het is... 

  Top of page
 • 25 april 2011maandag 25 april 2011

  25 04 2011

  Perfect lenteweer! Strak blauwe luchten, zon en nauwlijks wind. Het is 26ºC. Vandaag is het een feestdag, weliswaar geen 2e Paasdag, maar het is Dia de Liberdade. De Revolutie van 1974 wordt herdacht en de vrijheid wordt gevierd. De winkels zijn gewoon open. De winkels zijn vrijwel alleen gesloten met kerstmis. Ook op zondagen zijn ze gewoon open. De supermarkt in het dorp is 7 dagen per week geopend van 9.00 - 21.00 uur.

  De foto van vandaag is van een blije Yucca. Deze Yucca staat bij de entree van ons zwembadterras en is flink aan het bloeien. Het ideale weer met veel zon, gemiddelde temperatuur van 22ºC en veel regen, maakt heel veel planten blij. De tuin stat er geweldig bij. Gisterenavond om 20.00 uur kwam er nog even een hevige onweersbui over Vila do Ouro heen en liet in een korte tijd een hoop water achter. Dat na een zonnige en warme dag... kortom perfect! 

  Top of page
 • 24 april 2011zondag 24 april 2011

  24 04 2011

  Vrolijk Pasen! De zomer is weer terug. De gasten, vooral de kinderen, genieten volop van de zwembaden, al is het water met 21ºC toch nog wat fris na al die regen van de afgelopen week. De lokale bevolking is momenteel (12 uur) de barbecues aan het voorbereiden voor een heerlijke Paaslunch met familie. De stranden zijn weer vol. Vandaag hebben we 25ºC om 12 uur, er waait een lichte wind uit het noorden en er zijn rond Vila do Ouro geen wolken te bekennen. 

  Top of page
 • 23 april 2011zaterdag 23 april 2011

  23 04 2011

  Dit weekend is het druk in de Algarve. Veel Portugese toeristen, maar ook Spaanse toeristen komen naar de Algarve om Pasen te vieren. Maandag is hier ook een feestdag; weliswaar geen 2e Paasdag, want dat kennen ze hier niet. Er is bijvoorbeeld ook maar één kerstdag. Op 25 april wordt 'Dia de Liberdade' gevierd en dan wordt 25 april 1974 herdacht, de dag van het einde van de dictatuur en het begin van de democratie.

  Samen met Goede Vrijdag en het Paasweekend geeft dat een korte vakantie van 4 dagen en velen Portugezen besloten om dat in de Algarve te komen vieren.

  Hoewel vele hotels in Albufeira volgeboekt zijn, laat het weer zich nog steeds niet van z'n beste kant zien. Het is over het algemeen bewolkt, af en toe een flinke opklaring of een regenbuitje. Het is winderig en slechts 20ºC.  De ALgarve   

  De Algarve wordt wel steeds groener door al die regenbuitjes zoals op de foto van vandaag te zien is.

  Top of page
 • 22 april 2011vrijdag 22 april 2011

  22 04 2011

  Het komt niet vaak voor dat gasten staan te trappelen op naar huis te gaan. Normaal gesproken is het andersom. Het is echter begrijpelijk, omdat het weer vandaag niet zo lekker is. Het is zelfs winterachtig koud. Vannacht was het slechts 12ºC wat we normaal in februari hebben. Vandaag is het 18ºC, wat ook een lage temperatuur is voor april. Af en toe komt de zon door, wat de boel direct opwarmt, maar af en toe hebben we ook lichte regen. Dat geeft mooie regenbogen, zoals op de foto van vandaag te zien is. Eigenlijk is de foto van gisteren namiddag, maar het weerbeeld is momenteel toch hetzelfde.

  Hoewel de Algarve slecht weer heeft, hoeft dat geen belemmering te zijn om plezier te hebben; de Nederlandse familie die gisteren aangekomen is, heeft vanmorgen een frisse duik in het zwembad genomen. Het water is slechts 21ºC, maar in ieder geval wel warmer dan de buitenlucht. Voor de gasten die op het punt staan op naar Vila do Ouro te komen: vanaf zondag as is er weer beter weer voorspeld en kan men rekenen op veel zon en temperaturen van gemiddeld 25ºC. 

  Top of page
 • 21 april 2011donderdag 21 april 2011

  21 04 2011

  Regen, zon, bewolkt, winderig, warm, koud, windstil....we hebben het allemaal vandaag. In april gebeurt het vaak dat als Noord Europa goed weer heeft, het zuidwesten met slecht weer zit opgescheept. Dat blijft een moeilijke situatie voor de toeristen uit Noord-Europa. Terwijl thuis iedereen geniet van het heerlijke lenteweer, zitten zij hier met een lange broek, trui en paraplu in de regen. En dat terwijl ze een zonvakantie hebben geboekt...

  Het is echter niet zo slecht als men denkt; af en toe komt er een buitje over, maar wanneer de zon doorkomt, dan is het ook direct warm. Het is gewoon erg lastig om de dag te plannen.

  De foto van vandaag toont onze tennisbaan net nadat een passerende bui er wat water op heeft achtergelaten. We hebben een all weather baan, dus hij is snel weer bespeelbaar! 

  Top of page
 • 20 april 2011woensdag 20 april 2011

  20 04 2011

  Net als gisteren werden we om 8.00 uur gewekt door een hevige regenbui. Om 10.00 is het weer droog, maar momenteel (12.00 uur) is het nog steeds zwaar bewolkt. Het is slechts 20ºC. Vanwege het lagedrukgebied wat naast de Algarve circuleert, hebben we wat minder weer. Regen is natuurlijk niet zo leuk voor de toeristen die momenteel in de Algarve verblijven, maar het is heel goed voor de watervoorzieningen van de Algarve en natuurlijk voor de vegetatie. Het is een grote kans dat dit de laatste storing is voordat de zomer echt begint en dan moeten de planten en bomen wellicht 4 à 5 maanden zonder een druppel water. Hopelijk geeft mei nog een paar dagen regen.

  In ieder geval geeft de regen de Algarve een prachtige glans en alles is helder groen. De foto van vandaag is van de olijfbloesem. De regen en de wind zorgen ervoor dat ze massaal uitvallen en dat geeft een soort tapijt op de straten..... .......

  Top of page
 • 19 april 2011dinsdag 19 april 2011

  19 04 2011

  Gisterenmiddag werd ook weer een heerlijke middag met veel zon. De wind hield echter aan. Onze gasten genoten van onze zwembaden en er is zelfs één familie naar het waterpark Slide & Splash geweest. Dat ligt op een half uur rijden van Vila do Ouro en heeft spectaculaire glijbanen. http://www.slidesplash.com/  Ze hebben ondanks de wind, toch een fantastische dag gehad met al de glijbanen voor henzelf.

  Een fikse regenbui wekte ons vanmorgen om 8.00 uur. Om half tien was het weer droog en kregen we vele opklaringen. Goed genoeg om buiten te lunchen! Het is vandaag slechts 22ºC. Zie de foto voor het weerbeeld....  

  Top of page
 • 18 april 2011maandag 18 april 2011

  18 04 2011

  Gisteren werd toch nog een stralende dag. Vanaf 13.00 uur trokken de wolken weg en bleef er alleen maar zonneschijn over.  25ºC hebben we gemeten om 15.00 uur. Vandaag is het flink bewolkt, winderig en 22ºC. Af en toe komt de zon door. Voor vanavond en morgen is regen voorspeld. We moeten even afwachten wat er gaat gebeuren, maar het zou fijn voor de tuin zijn als het inderdaad gaat regenen. Niet zo leuk voor de gasten die hier voor de zon komen, maar gelukkig zijn ze allemaal positief en ondernemend!

  De foto van vandaag toont een oleander plant met de eerste bloempjes van dit jaar. Op Vila do Ouro hebben we veel oleanders. Ze geven bloemen in de kleur rood, wit en roze. Het hele jaar door blijft het blad groen. De plant geeft een tropische uitstraling aan de tuin. Het sap van de stam is giftig. Innemen van een flinke hoeveelheid van de sap of het inhaleren van smeuend oleanderhout kan ziekmakend zijn. Gelukkig hebben de gasten daar geen last van en kunnen ze genieten van deze kleurrijke plant die met wat water en zon kan uitgroeien tot een flinke boom.

  Top of page
 • 17 april 2011zondag 17 april 2011

  17 04 2011

  En dan is de zomer plotseling weer voorbij..... harde wind, bewolking en 20ºC. De zon prikt er wel doorheen, maar het is niet genoeg om lekker aan het zwembad of op het strand te luieren zoals dat hier de afgelopen twee weken de normaalste zaak van de wereld was. Vandaag zullen onze gasten zich moeten vermaken met uitstapjes naar dorpjes of met lekkere lange lunches in de toprestaurants rond Vila do Ouro.

  Top of page
 • 16 april 2011zaterdag 16 april 2011

  16 04 2011

  Vandaag hebben we geen +30ºC meer, maar moeten we het doen met slechts 25ºC. Er waait een stevig koele wind uit het oosten die ervoor zorgt dat de temperatuur niet naar zomerwaarden stijgt. Voor maandag a.s. is er wat regen voorspeld. Het zou fijn voor de tuin zijn, want de plantjes zijn nog steeds in een soort shock dat ze de afgelopen weken in een plotselinge zomer moesten doorbrengen.

  25ºC is een normale temperatuur voor de maand april. Vandaag genieten we weer van een stralende zon, zoals op de foto van vandaag te zien is.

  Top of page
 • 15 april 2011vrijdag 15 april 2011

  15 04 2011

  Weer een zomerdag op Vila do Ouro! Vandaag wordt het met gemak weer 30ºC, gisteren hebben we 32ºC gemeten op het centrale zonneterras met de zwembaden. Het water van de zwembaden is ook al aardig warm, dus er wordt volop gebruik van gemaakt. Aankomend weekend is er wat koeler weer voorspeld.

  De foto van vandaag is van de villa voor 8 personen. De villa geniet van de volle zonneschijn.

  Top of page
 • 14 april 2011donderdag 14 april 2011

  14 04 2011

  De zomer in de lente gaat nog even door! Vandaag is het weer erg warm, om 9.00 uur in de ochtend willen we al naar de schaduw. Vandaag gaan we zeker weer een plus 30ºC halen, want er is absoluut geen zuchtje wind. Volgende week zullen we wat koeler weer krijgen met normale april-temperaturen. Dat is gemiddeld 24-25ºC.

  De foto van vandaag is van een fruitboom op Vila do Ouro. Het betreft de Spaanse Mispel. Nog even en de vrucht is eetbaar. Hij moet een beetje zacht zijn, tegen het rotte aan. Dan is de vrucht op z'n lekkerst. We hebben 2 van deze bomen, één bij de entree en de ander bij de speeltuin.

  Top of page
 • 13 april 2011woensdag 13 april 2011

  13 04 2011

  En alweer een warme zomerdag op Vila do Ouro! Vandaag hebben we 31ºC in de schaduw gemeten op het centrale zonneterras van Vila do Ouro. De toeristen genieten op en top, vooral omdat ze dit warme zomerweer niet verwacht hadden. De Algarve is geheel in de zomersferen, alleen zijn er nu 75% minder toeristen dan in de zomer, dus het is extra genieten met de leegte op de stranden, dorpjes en winkelcentra.

  Het zwembadwater is inmiddels al 23ºC en zelfs de Atlantische Oceaan heeft 19ºC. Mensen baden reeds in de zee alsof het hoogzomer is. Ook op Vila do Ouro wordt de gehele dag door gezwommen, gebarbecued en buiten gegeten.

  Top of page
 • 12 april 2011dinsdag 12 april 2011

  12 04 2011

  Wederom een prachtige dag op Vila do Ouro! Vanwege een warme wind die uit het oosten waait, wordt het vandaag geen 30ºC zoals gisteren. De 27ºC die we nu hebben, is wellicht iets aangenamer dan 30ºC.

  De foto van vandaag is van een bloem die van dit soort weer houdt. In één week tijd komt de bloem opzetten en worden de bloemen door vele bijen bezocht. Deze bloem is op onze parkeerplaats te vinden.

   

  Top of page
 • 11 april 2011maandag 11 april 2011

  11 04 2011

  Het is 12.15 uur als we deze foto nemen. Het is 30ºC en we hebben een heerlijke zomerdag met alleen maar zonneschijn. Er is geen zuchtje wind. Gisterenavond was het om 22.00 uur nog steeds 20ºC en dat betekent dat de restaurants overal gasten op terrasjes hadden.

  Wist u dat u alle blog entries van de afgelopen tijd kunt bekijken? Links van deze foto ziet u de blog entries van april en maart. Klik op de maand en scroll naar beneden. Zo krijgt u een goed beeld van het weer in de Algarve en we zetten af en toe ook leuke weetjes op de blog.

  Top of page
 • 10 april 2011zondag 10 april 2011

  10 04 2011

  Deze wolkjes zijn verdwaald in de intens blauwe lucht. Het lijkt net of er een dolfijn in de grote blauwe oceaan zwemt. Wist u dat u vlakbij Vila do Ouro wilde dolfijnen kunt spotten? Vanuit de haven van Albufeira vertrekken dagelijks speedboaten die op zoek gaan naar scholen dolfijnen. Je hebt ze in alle soorten en maten. Sommige bedrijven geven zelfs een garantie. Zie je geen dolfijnen, dan mag je de volgende dag gratis mee voor een nieuwe search.

  Deze heerlijk zondagochtend bevat volle zonneschijn, een donker blauwe lucht en een klein briesje. De gasten van Vila do Ouro hebben hun ontbijt buiten genuttigd en zijn nu allemaal onderweg naar leuke plekken in de Algarve. Gisteren werd 26ºC in de schaduw gemeten, vandaag zullen we dat ook gaan halen. Het is momenteel om 10.50 uur 21ºC.

  Top of page
 • 9 april 2011zaterdag 9 april 2011

  09 04 2011

  De kwastbloemen hebben het erg naar hun zin. Zoals op de foto te zien is, zijn ze bijna allemaal al uitgekomen. Niet alleen de kwastbloemen genieten van het schittterende voorjaarsweer, ook vele andere bloemen groeien in een korte tijd richting het zonlicht. Deze week zullen we nog veel fotobloemen uploaden. Vila do Ouro komt in een rap tempo in de zomer vibes. Vandaag hebben we weer een heerlijke ochtend met 20ºC, een paar kleine wolkjes in de verte en een beetje wind uit het noorden.

  Top of page
 • 8 april 2011vrijdag 8 april 2011

  08 04 2011

  Een winderige, maar zeer zonnige ochtend. De Algarve heeft momenteel heerlijk weer. Vandaag zal ook een warme dag worden. De foto van vandaag is van gisteren. Het is de stad Tavira, één van de favoriete steden om te bezoeken tijdens een verblijf in de Algarve.

  Momenteel (8.45 uur) is het 19ºC.

  Top of page
 • 7 april 2011donderdag 7 april 2011

  07 04 2011

  Prachtig weer! Nog steeds een beetje winderig, maar Vila do Ouro krijgt vandaag hoge lente temperaturen. Momenteel is het 18ºC, maar het is dan nog vroeg in de ochtend.

  Top of page
 • 6 april 2011woensdag 6 april 2011

  06 04 2011

  Een zeer winderige, maar ook zeer zonnige dag! De wind komt hard uit het oosten. Het zal vandaag daardoor niet echt warmer worden dan 20ºC. De foto van vandaag toont de typische zandrotsen van de Algarve. Rond de stranden van Albufeira zijn veel van deze zandrotsen te zien. De zeemeeuw op de top van deze rotsen kijkt uit over de woelige oceaan en is op zoek naar een visje.

  Top of page
 • 5 april 2011dinsdag 5 april 2011

  05 04 2011

  Deze kat ligt de afgelopen dagen lekker te zonnen, maar bruiner wordt ze niet. Het is dan ook heerlijk weer met veel zonneschijn en 22ºC. Er waait een stevige wind uit oostelijke richting. De Algarve heeft veel zwerfkatten en zwerfhonden. Natuurlijk komen de dieren ook op Vila do Ouro af waar altijd toeristen zijn die iets van voedsel achterlaten. We hebben onszelf ook de taak gegeven om voor deze dieren een goede opvang te vinden. De afgelopen 5 jaar hebben we 8 katten naar Nederland gebracht, die bij gasten van Vila do Ouro een nieuw leven hebben gevonden. 10 katten hebben we laten castreren of steriliseren en vervolgens naar verschillende opvangmogelijheden in de Algarve gebracht. Af en toe hebben we ook zwerfhonden die de poort binnenglippen. We hebben 3 honden naar http://bambooalgarve.com/default.aspx gebracht en een verzwakte hond door de dierenarts laten inslapen. We doneren ook aan stichtingen en opvang voor dieren.

  Top of page
 • 4 april 2011maandag 4 april 2011

  04 04 2011

  Vila do Ouro begint de dag met een heerlijke Algarvese lente ochtend. Deze week zal de temperatuur weer oplopen en zullen we veel zonneschijn genieten. Helaas kunnen we vandaag ook nog geen foto uploaden.

  Top of page
 • 3 april 2011zondag 3 april 2011

  03 04 2011

  Een foto kunnen we even niet uploaden vanwege internetproblemen, maar het was vandaag dan ook niet superweer. Veel bewolking, weinig zon, fris vergeleken bij de vorige week. Vanaf morgen hebben we weer fantastisch weer voor de boeg.

  Vandaag hebben we 19ºC gemeten.

  Top of page
 • 02 april 2011zaterdag 2 april 2011

  02 04 2011

  Vanwege internetproblemen duurde het uploaden van de foto van vandaag langer dan normaal. Vandaag was het prima weer, niet zo winderig als gisteren, maar wel veel bewolkter. Regen is niet meer voorspeld helaas. De foto van vandaag toont de kwastbloem. Er komen er elke week meer bij. Volgende week zullen we weer een foto van deze boom uploaden, zodat u het resultaat kunt zien.

  Vandaag was het 21ºC.

  Top of page
 • 1 april 2011vrijdag 1 april 2011

  01 04 2011

  In de Algarve gaat het warmer worden gepaard met kleine weersdepressies. Aankomend weekend is zo'n kleine depressie voorspeld met een klein beetje regen. Na dit weekend zal de gemiddelde temperatuur met een graad of 3 stijgen. Na de volgende weersdip stijgt de temperatuur weer. Dit proces houdt aan totdat we de gemiddelde dagtemperatuur van 35ºC bereiken. Dan is het zomer en hebben we gedurende 4 maanden geen regen of zware bewolking meer.

   

  Momenteel blauwe luchten, reeds 20ºC en een steeds sterker wordende wind uit het zuidoosten.

  Top of page