Vila do Ouro Mini-Blog

 • Caveszondag 31 maart 2013

  Caves

  Pasen 2013 was niet zo nat als het voorspeld was. Het regende tot aan het eind van de dag niet, al was het wel zwaar bewolkt. De temperatuur was rond de 19ºC.

  De foto van vandaag toont een enorm gat van wel 20 meter diep, wat men kan tegenkomen als men klifwandelingen maakt in de buurt van Carvoeiro. De gaten zijn afgezet met een hekwerk, want men zou er zonder zo invallen. Onder de kliffen van Carvoeiro bevinden zich enorme grottenstelsels waar de zee z’n golven in beukt. Zo’n 150 meter uit de kust, kan men in zo’n gat ineens de zee horen en zien. Dat blijft indrukwekkend!

   

  Top of page
 • Heerlijk dagzaterdag 30 maart 2013

  Lovely Day

  De zaterdag voor Pasen 2013 is een heerlijke lentedag geworden. De strakblauwe ochtend had veel zonneschijn en een hoge temperatuur van 23ºC op het centrale zwembadterras van Vila do Ouro. Na de lunch kwamen er steeds meer wolkenvelden binnen, totdat het uiteindelijk de hemel zicht weer helemaal opmaakte voor de volgende regendag. Morgen zal het volgens de voorspellingen de gehele dag regenen. De natte Pasen zal niet door iedereen worden gewaardeerd, maar in de Algarve moeten we toch blij zijn met elke regenbui.

   De foto van vandaag is van één van de uitkijkposten van het centrale zonneterras met de zwembaden. Hier kan men heerlijk genieten van het uitzicht of een ontbijtje, lunch, snackje of dinertje nuttigen.

  Top of page
 • Restaurant 'Xerem'vrijdag 29 maart 2013

  Restaurant 'Xerem'

  Goede Vrijdag is ook hier een feestdag. Normaal gesproken schijnt altijd het zonnetje, maar deze vrijdag niet. Het is zwaar bewolkt en af en toe valt er een spat regen. Ook ziet het ernaar uit dat Pasen regenachtig zal zijn. De Algarve en regen is voor vermaak geen goede combinatie. Wat we vaak aan raden om te doen met regen, is genieten van een extra lange lunch of diner. Eten in de Algarve is altijd goed. Vila do Ouro is gezegend met een zeer goed restaurant in de buurt. Restaurant ‘Xerem’, ligt op loopafstand of binnen 2 minuten met de auto. Vrijwel alle gasten van Vila do Ouro gaan hier graag naar toe en de vaste gasten zullen ongetwijfeld goede herinneringen hebben aan het eten in het oranje gebouw. Zie ook hun website:http://www.restaurantexerem.com/

  Vandaag  waait er zachtjes een wind uit het westen, is het 16ºC om 8.00 uur ’s ochtends en is het dus zwaar bewolkt.

   

  Top of page
 • Dorpsleven in Padernedinsdag 26 maart 2013

  Life in Paderne

  De man op de foto checkt elke dag het dorpsplein van Paderne vanuit z’n eigen woonkamer. Veel van de bewoners van Paderne wonen al hun hele leven in dit dorp.  De dorpssfeer is heel relaxed. Vanuit Vila do Ouro is men binnen 3 minuten in het dorpscentrum. Men kan dus heel gemakkelijk even de sfeer proeven als men op Vila do Ouro verblijft.

  Vandaag is het weer bewolkt met af en toe een spat regen. De temperatuur komt niet boven de 17ºC.

   

  Top of page
 • Calliandramaandag 25 maart 2013

  Calliandra

  Deze bloemen hangen alweer een maandje aan de boom. Waarneer zij verschijnen, is de winter voorbij. Eind april zijn ze zo goed als weg. Vandaag was het weer wisselvallig op Vila do Ouro. De gehele week blijft een beetje bewolkt, maar de temperatuur blijft ook rond de 18ºC hangen.

   

  Top of page
 • The Right Juicevrijdag 22 maart 2013

  The Right Juice

  Dit soort karretjes rijden veel rond in de Algarve. Het zijn driewielers die niet harder gaan dan 40 km per uur. Vaak zitten er oude boertjes in en is de achterbak beladen met sinaasappelen, manderijnen of citroenen. Het is heel vervelend als je er met je auto achterzit op wegen waar je niet kunt inhalen, maar aan de andere kant bepalen ze wel het straatbeeld in onze relaxte omgeving. Je hebt ze in allerlei kleuren en ze zijn voor twee personen, al hebben we gezien dat er ook wel 4 personen in kunnen met wat kreativiteit...

  Afgelopen jaar werd er gewerkt aan een speelfilm die volledig in de Algarve is opgenomen. De film moet bijna uitkomen. Het gaat om de film ‘The Right Juice’. Dit type autootje komt er ook veelvuldig in voor. Bekijk de trailer op de volgende link: http://www.indiegogo.com/projects/the-right-juice

  We zitten een beetje in een wisselvallige periode met zonneschijn, regen, wind en wisselende temperaturen tussen de 15ºC – 20ºC.

   

  Top of page
 • Bungalows Vila do Ourowoensdag 20 maart 2013

  Bungalows Vila do Ouro

  Onze bungalows liggen allemaal verscholen in onze tropische tuin, zoals op de foto van vandaag te zien is. Iedere bungalow heeft een eigen terras en tuintje. De bungalows zijn knus, romantisch en geven een heerlijk gevoel van buitenleven. De bungalow heeft genoeg gemakken! De keuken heeft bijvoorbeeld een 4 pits keramische kookplaat, koelkast met vriesvak, magnetron en een uitgebreide keukeninventaris. De badkamer heeft een douche met thermostaatkraan en toilet. Er is een flatscreen TV met satellietontvanger en er is een tweepersoonsbed en een slaapbank voor twee personen. Alle bungalows zijn voorzien van een airco en en zonneboiler voor het warme water.

  Vandaag was het heerlijk rustig weer met veel zon en een lekkere temperatuur van 18ºC in de schaduw.

   

  Top of page
 • Procissão dos Passosmaandag 18 maart 2013

  Procissão dos Passos

  Gisterenavond was er in ons dorp Paderne de ‘Procissão dos Passos’. Het begon ’s middags met een mis in de kerk. Het verbaast ons telkens weer dat vrijwel de gehele bevolking van het dorp in de kerk past. In het dorp waren 13 tafeltjes op verschillende plekken opgesteld. Op de tafeltjes stonden schilderijen met afbeeldingen van de verschillende stappen naar de kruisiging van Jezus Christus. Rond de schilderijen waren bloemen geplaatst door de dorpsbewoners. De straten waren bezaaid met verse lavendel en het gehele dorp rook dan ook echt heerlijk.

  Tegen 19.00 uur begon de stoet vanuit de kerk door het dorp heen te lopen. Alle kerkbeelden werden door het dorp gedragen en volgenden een route langs de 13 opgestelde schilderijen. Bij elk schilderij hield men in en gaf de dorpspriester een preek. Het was fascinerend om te zien dat het gehele dorp dan stil was.

  In het Nederlands spreekt men van de Kruisweg van Jezus. Meer info op: http://www.statenvertaling.net/kunst/kruisweg.html

  Vandaag was het een zonovergoten dag met weinig tot geen wind en een gemiddelde temperatuur van 18ºC. In de zon voelde het veel warmer aan en kun je merken dat de lente dichterbij komt. 

  Top of page
 • Mistige zondagochtendzondag 17 maart 2013

  Misty Sunday Morning

  Zaterdag was een redelijk aangename dag met een gemiddelde temperatuur van 19ºC. Er was veel wind en af en toe waren er flinke wolken. De zon kwam regelmatig te voorschijn. Vandaag, zondag 17 maart, heeft een ander weerbeeld. De ochtend begon mistig met wat onweer (zie foto van vandaag) en de rest van de dag is wat regenachtig. De temperatuur is goed met zo’n 19ºC. 

  Top of page
 • Lentezon op Vila do Ouro!vrijdag 15 maart 2013

  Sun

  Deze foto krijg je als je met een I-Phone de zon fotografeert! Vandaag scheen de zon in ieder geval lekker en waren de scherpe voorjaarstralen reeds te voelen. Momenteel (eind van de middag) komen er wat wolkjes binnen. De wind maakte het een beetje fris vandaag, het werd 18º C in de schaduw op Vila do Ouro. 

  Top of page
 • Speeltuin op het stranddonderdag 14 maart 2013

  Beach Playgrounds

  Steeds meer grote stranden krijgen speeltuinen. De speeltuin op de foto van vandaag ligt op het meest kindvriendelijke strand van de Algarve, Praia Grande. Het zwemwater is hier nou net niet van hoge kwaliteit, omdat het aan de haven van Portimão ligt. Dat is jammer, maar verder is het een zeer overzichtelijk strand. Andere stranden met mooie speeltuinen zijn Praia da Rocha en Praia da Luz. De stranden vlakbij Vila do Ouro zijn te klein voor speeltuintjes, maar de meeste kinderen zijn toch al zeer tevreden met een schep en een emmer.

  Vandaag schijnt de zon weer in een prachtig blauwe hemel. 

  Top of page
 • 'Bairro Alto' Lissabondinsdag 12 maart 2013

  'Bairro Alto' Lisbon

  De gehele nacht heeft het geregend en vanmorgen hield het op. Vervolgens kwam de zon regelmatig te voorschijn. De foto van vandaag is niet in de Algarve gemaakt, maar in Lissabon. Het betreft de gezellige wijk ‘Bairro Alto’. De gezelligheid is op een regenachtige dag niet op straat te vinden, maar wel in de cafeetjes en restaurantjes.

  Vila do Ouro ligt niet alleen gunstig om de Algarve te verkennen; onze gasten zitten ook goed om Lissabon te verkennen. Het treinstation van Albufeira ligt namelijk slechts 2 km van ons vandaan. De intercity neemt je rechtstreeks naar het centrum van Lissabon. Een dagje Lissabon is dus heel makkelijk te doen. Een retourtje kost ongeveer 30 euro per persoon.

  Ook met de auto is Lissabon vanuit Vila do Ouro makkelijk bereikbaar. Vila do Ouro ligt vlakbij de snelweg naar Lissabon. Het betreft één rechte weg (tolweg) naar het Noorden. Het is 2,5 uur rijden om in het centrum van Lissabon te komen.

  Top of page
 • Estreliciamaandag 11 maart 2013

  Strelitzia

  De lente zit in de lucht, ondanks dat het lijkt of het nog winter is met al die regenbuien. De zon en de regen en de redelijk aangename temperatuur zorgen ervoor dat de flora een enorme ‘boost’ krijgen. Veel planten geven hun bloemen en je ziet ze stralen van geluk.

  Één van die bloemen uit onze tuin is de Strelitzia ofwel de Paradijsvogelbloem, te zien op de foto van vandaag.

  Deze prachtige bloem, die door velen de papagaaibloem wordt genoemd, is veelvuldig aanwezig op ons park. Deze bloem draagt zeker bij aan de kleurrijkheid van Vila do Ouro. Al die bloemen met hun geuren, de fluitende en zingende vogeltjes, de tjirpende krekels, de warme zonnestraaltjes maken het lentegevoel compleet. Als er dan een regenbuitje overkomt, dan is dat helemaal niet erg.

  Vanochtend is het 16ºC.

  Meer informatie over de Strelitzia:  http://nl.wikipedia.org/wiki/Paradijsvogelbloem

  Top of page
 • Regenboogweek (zon + regen)zondag 10 maart 2013

  Rainbow week (sun + rain)

  Het regent regenbogen deze week! De één na de ander verschijnt om binnen een paar minuten weer te verdwijnen. Het weer is aangenaam wisselvallig. Dat wil zeggen, dat er een lekkere temperatuur is (rond de 18ºC), voldoende zon en af en toe moet er gescholen worden voor een vette bui. De wind is af en toe hard en dat is het enige wat wel wat minder zou mogen. Het onrustige weer levert in ieder geval mooie plaatjes op, zoals te zien is op de foto van vandaag. 

  Top of page
 • Maart 2013 begint natdinsdag 5 maart 2013

  March 2013 begins wet

  Normaal gesproken begint maart met veel zon en lekkere temperaturen, maar maart 2013 is lekker nat begonnen. Zoals het er naar uit ziet, zal de komende week ook nat blijven. Eerlijk gezegd zijn we heel blij met deze regen, want zoals de gasten van augustus/september 2012 zich wellicht nog kunnen herinneren, is dat we de afgelopen zomer een tekort aan water hadden. Na de extreem droge winter van 2012 had onze put moeite om aan onze vraag te voldoen. Inmiddels is de put weer gevuld en vertrouwen we erop dat de aankomende zomer onze tuin weer 100% kan genieten van voldoende vocht.

  De foto van vandaag laat een nat zwembadterras zien. De temperatuur is redelijk met 16ºC. Af en toe waait het flink hard en de zee is erg wild. 

  Top of page