Vila do Ouro Mini-Blog

 • 31 maart 2011donderdag 31 maart 2011

  31 03 2011

  Fantastisch lenteweer! Prachtige blauwe luchten zoals te zien op de foto van vandaag. Ook op de foto te zien, zijn de daken van onze bungalows. De bungalows zijn zowat begraven in de oleanders. Elke bungalow geniet door deze prachtige begroeiing veel privacy. Nog even en de oleanders krijgen vele bloemen in de kleuren wit, roze en rood.

  Momenteel is het 23 C en er is nauwelijks wind.

  Top of page
 • 30 maart 2011woensdag 30 maart 2011

  30 03 2011

  De Algarve heeft momenteel heerlijk lente weer. Het is warm genoeg om op het strand te liggen, maar het is ook niet te heet om actief te zijn. Het is bijvoorbeeld heerlijk om nu lange wandelingen over de kliffen bij Albufeira te maken. De foto van vandaag is van de wandeling van gisteren.

  Vandaag is het weer lekker en we hebben momenteel 20ºC.

  Top of page
 • 29 maart 2011dinsdag 29 maart 2011

  29 03 2011

  Vila do Ouro heeft het hele jaar door bloemen op het park. In de wintermaanden zijn dat er niet zo veel, maar vanaf begin maart is de tuin al zeer bloemrijk. Sommige mensen zeggen wel eens: ´Madeira mag dan wel het bloemeneiland van Europa zijn, Vila do Ouro is het bloemeneiland in de Algarve!' Of dat echt zo is, betwijfelen wij, maar dat we een fleurige tuin hebben, is een feit. De bloemen op de foto van vandaag zijn echte voorjaarsbloemen. Ze beginnen in maart en gaan door tot in juni. Als het echt warm begint te worden, dan zijn ze snel weg. Ook al worden ze elke nacht geïrrigeerd. Gasten die tussen maart en juni op Vila do Ouro verblijven, kunnen deze bloemen live aanschouwen. Juni is de maand met de meeste bloemen.

  Vandaag is het weer heerlijk met wat zon en wat wolken. Het is 19ºC en er is weinig wind.

  Top of page
 • 28 maart 2011maandag 28 maart 2011

  28 03 2011

  Een heerlijke lentemorgen! Zonnig, bijna geen wind, zingende vogels en frisse lucht. Hoewel het inmiddels half bewolkt is geworden, blijft het een heerlijke dag om buiten te zijn. Vila do Ouro heeft geen gasten op dit moment en we profiteren ervan om de voorbereidingen voor het zomerseizoen voort te zetten. Vandaag worden bijvoorbeeld alle matrassen op Vila do Ouro en van de villa voor 8 personen, professioneel gereinigd. Ook de matrasjes voor de babybedjes en de slaapbanken worden niet ontzien. Jan Neven Matrasreiniging zorgt er momenteel voor dat geen mijt, bacterie of ander gespuis in het matras blijft leven.

  Momenteel is het 20ºC.

  Top of page
 • 27 maart 2011zondag 27 maart 2011

  27 03 2011

  Zomertijd! Dat betekent dat de vogeltjes al om 5 uur in de ochtend beginnen met zingen. Het was een hele zonnige ochtend, maar omdat de wind naar het noorden is gedraaid, zijn er langzaam wolken binnengeslopen. Vila do Ouro is nu geheel bedekt en niet zonnig, maar de stranden hebben nog net wel zon. De grens van blauwe lucht / bewolkte lucht blijft even boven de Atlantsiche Oceaan hangen en dat is goed te zien op de foto van vandaag. Binnen 15 minuten rijden is men vanaf Vila do Ouro op de stranden. Vanwege de hoge ligging van Vila do Ouro is altijd goed te zien waar de zon schijnt.

  De temperatuur is erg aangenaam met 20ºC en er is een zacht briesje uit het noorden.

  Top of page
 • 26 maart 2011zaterdag 26 maart 2011

  26 03 2011

  Vanochtend werden we om 7.36 uur gewekt door een aardbeving met een kracht van 3.8 op de schaal van Richter. De honden in de buurt bleven nog even nablaffen, maar verder niets aan de hand. Het weer is vandaag heerlijk met vette wolkenvelden en over het algemeen zeer zonnig. De foto van vandaag toont het weerbeeld. De foto is om 8.30 uur genomen. Nu is het 21ºC en er staat een zacht briesje uit het westen.

  Top of page
 • 25 maart 2011vrijdag 25 maart 2011

  25 03 2011

  De amandelboom is ook één van de veelvoorkomende bomen rond Vila do Ouro. Op de foto van vandaag staan de amandelbomen van de buurman. Deze bomen hebben nu een heldergroen blad wat ze in de zomer weer verliezen. Ze blijven dan kaal en het lijken dan net dode bomen. In januari krijgen ze weer bloesem en dat geeft dan reeds een lentegevoel.

  Ook zichtbaar op de foto zijn de wolkenvelden. Het is flink bewolkt, maar de zon prikt er goed doorheen. Het is een dag dat men ongemerkt goed kan verbranden. Het is warm met 22ºC en er staat een zacht briesje.

  Top of page
 • 24 maart 2011donderdag 24 maart 2011

  24 03 2011

  De foto van vandaag toont de eerste kleine knopjes in de olijfboom. Ze zullen uitgroeien tot bloemetjes, dan komen de kleine olijfjes en wanneer ze een eetbare maat hebben dan worden ze door de locals geplukt. Dat gebeurt meestal rond eind september en in oktober.  Daarna moeten de olijven tenminste 6 weken baden in een bad van zout water met toegevoegde specerijen. In de lokale restaurants is het een gewoonte om direct de olijven uit de streek, brood en boter op te dienen als men aan tafel plaats neemt.

  Vila do Ouro heeft 4 olijfbomen. Het is niet aan te raden om de olijven direct van de boom te eten. Zonder de zoutbaden, zult u niet blij worden wanneer u  een vers geplukte olijf eet!

  Vandaag is het afwisselend bewolkt, redelijk zonnig en er staat een harde wind (windkracht 5). Het is 20ºC.

  Top of page
 • 23 maart 2011woensdag 23 maart 2011

  23 03 2011

  De bloem op de foto van vandaag noemen we de 'papagaaibloem'. Vanaf begin februari t/m mei bloeit deze bloem volop. Ook van september t/m november is deze bloem te zien op Vila do Ouro. Het weer van vandaag is net als gisteren zeer zonnig met een lentebriesje. Het is momenteel 21ºC.

  Top of page
 • 22 maart 2011dinsdag 22 maart 2011

  22 03 2011

  Vila do Ouro ligt in het dorpje Cerro do Ouro. Dat valt onder de gemeente van Paderne. De foto van vandaag toont het dorpje Paderne. Op deze foto is goed te zien wat de Portugezen als de belangrijkste sport beschouwen. Afgelopen zaterdag was het hier Vaderdag. En wat is er nou leuk om de vaders te geven? Precies, een voetbalwedtsrijd waar de vaders zelf aan mee mogen doen. Alle vaders met kinderen op de lokale kleuterschool werden uitgenodigd om een echte voetbalwedstrijd te spelen. Die wedstrijd vond gisteren plaats.

  Vandaag is het weer mooi weer. Om 9.00 uur was het reeds 18ºC. Het is zonnig en er waait een stevig briesje vanuit de richting van Marokko.

  Top of page
 • 21 maart 2011maandag 21 maart 2011

  21 03 2011

  Na een warme en zonnige dag als gisteren, kan de bloem op de foto niet wachten om uit te komen. We noemen het de 'kwastbloem', omdat het op een kwast lijkt. Deze bloem komt altijd uit in maart en heeft een korte bloeiperiode. Begin mei is de bloem uitgebloeid. Wanneer we de bloem zien, dan is dat een teken dat de winter voorbij is. Nu is dat vandaag dan theoretisch (21 maart) ook echt zo, dus de bloem voelt dat goed aan....

  Gisteren was dus een zeer warme dag. Het leek bijna zomer. De stranden waren druk bezocht met zonaanbidders, mensen zochten verkoeling in de Atlantische Oceaan en zelfs in de avond waren de terrasjes van de strandrestaurants nog vol met mensen die buiten wilden dineren. Vandaag is het ook zeer zonnig, maar koeler met slechts 21ºC. De wind uit het zuidoosten zorgt voor frisser weer.

  Top of page
 • 20 maart 2011zondag 20 maart 2011

  20 03 2011

  Gisteren was een perfecte lentedag met blauwe luchten, veel zonneschijn en geen wind. Vandaag is niet anders, eerder beter, want in de ochtend was het al boven de 20ºC. De foto van vandaag is eigenlijk niet van vandaag, maar van gisteren. Rond 19.00 uur was de schemer ingevallen en was de maan enorm groot en geel. We namen direct een foto van dit mooie spectakel voor op het Blog. In het echt was het toch mooier, maar de foto valt ons ook niet tegen. De lichtbol in de lucht is dus de maan.....

  Vandaag wordt het 25ºC.

  Top of page
 • 19 maart 2011zaterdag 19 maart 2011

  19 03 2011

  In deze tijd van het jaar kan men de gehele dag heerlijk tennissen zolang er natuurlijk daglicht is. In de zomer kan onze tennisbaan midden op de dag wat te heet zijn om te spelen. Vandaag is in ieder geval een heerlijke dag. We kunnen geen wolkje ontdekken; de lucht is strak blauw en de zon schijnt er stevig op los. Een klein briesje maakt de lentedag compleet. Vandaag zal het kwik richting de 23ºC gaan.

  Op de foto van vandaag is een deel van onze tennisbaan te zien, het uitzicht over de 'campo' (Rural zone) en in de verte de Atlantische Oceaan waar de zon een fel licht in schijnt.

  Top of page
 • 18 maart 2011vrijdag 18 maart 2011

  18 03 2011

  Rond theethijd werd het gisteren zonnig en lente-achtig. Vandaag scheen de zon al vroeg bij ons binnen en begonnen de vogels al om 5.45 uur met zingen. Heerlijk wakker worden! Vandaag hebben we een strak blauwe lucht, veel zonneschijn en 19ºC in de schaduw. Op de foto van vandaag is de blauwe lucht te zien, maar ook 3 soorten palmbomen. De middelste palmboom lijkt op een enorme ananas en is een veelvoorkomende boom in de Algarve. Helaas wordt deze soort palmboom ernstig bedreigd. Een kever uit Egypte is 5 jaar geleden naar de Algarve gekomen en is begonnen aan een enorme veldslag. Vele palmbomen, soms al over de 50 jaar oud, worden in 2 maanden tijd aangevreten en sterven. Overal zie je dode stammen in tuinen, langs wegen en op dorpspleinen. Een triest gezicht, zeker als je weet dat een behandeling mogelijk is. Op Vila do Ouro hebben we 13 van deze bomen en deze worden nauwlettend in de gaten gehouden. We doen er alles aan om onze tropische sfeer te handhaven!

  De kever is ongevaarlijk voor mensen, dieren of andere soorten bomen dan de Canarische palmboom. De kever is alleen geïnteresseerd in deze sappige palmbomen. 

  Top of page
 • 17 maart 2011donderdag 17 maart 2011

  17 03 2011

  Rond Vila do Ouro zijn veel sinaasappelboomgaarden te vinden, vooral wanneer men richting Alte rijdt. De landweg gaat precies door enorme velden met talloze sinaasappelbomen. Je ziet er honderden vruchten op de grond liggen. Vanmorgen heeft de tuinman een mand vol verse citrusvruchten op onze tuintafel gezet. Eén van de vele leuke dingen in de Algarve...

  De foto van vandaag toont de mand met het verse fruit, maar ook de bewolkte lucht op de achtergrond. Totaal onvoorspeld, hangt er een dik pak wolken boven dit gedeelte van de Algarve. Het is windstil en 16ºC. Op de foto is overigens ook de waterput van Vila do Ouro te zien. De put is nog in gebruik, maar het bovenste gedeelte is er voor de sier. De ezel is namelijk ook in de Algarve vervangen voor electrische- en gemotoriseerde apparaten, al ziet men hier en daar nog wel een ezel aan het werk op het land. Voor het oppompen van water worden ezels niet meer gebruikt. 

  Top of page
 • 16 maart 2011woensdag 16 maart 2011

  16 03 2011

  Maart en april hebben de meeste winderige,maar zonnige dagen van het jaar. Vandaag is het zo'n dag met redelijk veel wind (windkracht 4) een krachtige zon en veel vette schaapjeswolken die over Vila do Ouro heensuizen. In deze tijd van het jaar is de Algarve heerlijk groen. Overal groeit er gras waar het kan en dat geeft de Algarve een heerlijke frisse uitstralig. De foto van vandaag showt een deel van het uitzicht van de Bungalow Special. De groene kleur van de 'campo' is duidelijk te zien.

  Vandaag hebben we wederom 17ºC.

  Top of page
 • 15 maart 2011dinsdag 15 maart 2011

  15 03 2011

  Het hele jaar door hebben we bloemen. De bloem op de foto, de Jasmijn, bloeit vanaf februari en geeft een heerlijke geur af. Zo sterk dat Vila do Ouro tot en met juni een deken van de jasmijngeur over zich heeft. Vandaag begon zonnig, blijft het zonnig en de familie die op Vila do Ouro verblijft vermaakt zich prima op de zonnebedjes bij het zwembad. Het zwembadwater meet slechts 17ºC wat nog niet erg uitnodigend is om erin te springen. Hoewel het in de zon al zomers aanvoelt, is de lucht nog koud met ook 17ºC.

  Top of page
 • 14 maart 2011maandag 14 maart 2011

  14 03 2011

  Afgelopen nacht vielen er veel regendruppels op het dak. Heerlijk om te slapen, vooral als het in de ochtend weer droog is. Vanochtend is het 15ºC en windstil. De foto van vandaag is van de rivier van Paderne, op 3 minuutjes rijden van Vila do Ouro. In de zomer ligt de rivier droog en dient het als pad voor de herders met hun kuddes. In de winter is het echter een snel stromende en wilde rivier. De rode kleur komt van de rode aarde die vanuit de heuvels bij Alte wordt meegesleurd. Momenteel is het heerlijk wandelen langs de rivier.

  Top of page
 • 13 maart 2011zondag 13 maart 2011

  13 03 2011

  Het spreekwoord 'maart roert zijn staart' gaat ook op in de Algarve. Een dag als gisteren is daar een goed voorbeeld van. De dag van gisteren begint zeer zonnig, krijgt een fikse regenbui tussen 11 en 12 uur en heeft  vanaf de lunch weer schitterend weer. De mensen genieten van de middag aan het strand en komen terug met gekleurde gezichten. Vandaag begint dan weer met harde regen, zelfs hagel en onweer en momenteel (11.45 uur) is het zwaar bewolkt, droog, windstil en 15ºC. Zie de foto van vandaag: de treurwilg (één van de weinige bomen die hier gedurende de winter z'n blaadjes verliest) heeft naast het jonge blad, de takken vol met druppels.

  De voorspellingen voor de komende week zijn 100% lenteweer. Alleen morgen zal nog regenachtig worden. De schoolvakantie is weer afgelopen en dat betekent dat het aantal families die te gast zijn op Vila do Ouro afnemen. Momenteel hebben we nog 3 families.

   

  Top of page
 • 12 maart 2011zaterdag 12 maart 2011

  12 03 2011

  Een spreekwoord wat in de Algarve snel opgaat, is 'na regen komt zonneschijn'. Vandaag werd iedereen gewekt door de zonnestralen die door de slaapkamerramen heen proberen te dringen. Tussen 7.00 en 8.00 uur is vrijwel iedereen al op de been om zich op te maken voor een zonnige zaterdag. Sommige gasten gaan naar de markt in Loulé, de anderen bezoeken het strand of de golfbaan. Om 10.00 uur is er nog één stel op Vila do Ouro aanwezig en zit gezellig samen op een bankje te genieten van een kopje koffie en het ochtendconcert van de vele vogels.

  Op de foto van vandaag, is de typische Algarvese schoorsteen te zien. De schoorsteen wordt zo'n 9 maanden per jaar niet gebruikt en vandaag ook zeer zeker niet. De vogel op de rechterkant van de schoorsteen geniet ook heerlijk van de ochtendzon. Om 10.00 uur meten we 17,5ºC, er is nauwelijks wind en er zwerven een paar witgrijze wolken door de blauwe lucht.

  Top of page
 • 11 maart 2011vrijdag 11 maart 2011

  11 03 2011

  Gisteren is uiteindelijk nog een prachtige dag geworden. Mensen hebben genoten van de strak blauwe hemel met veel zonneschijn. Hoewel het nog winderig bleef, hebben gasten zich vermaakt op ons zwembadterras, maar ook op de stranden en op de golfbaan. Vandaag begon met donkere luchten en om 10.00 uur begon het pijpenstelen te regenen. Kortom, een echte regenochtend. Hoe het zich verder ontwikkelt, zullen we even moeten afwachten. Het lage drukgebied blijft nog eventjes op vakantie in de Algarve en dat betekent dat we op alle weertype voorbereid moeten zijn.....

  Zie de foto van vanochtend 11.30 uur, het water gutst van het dak en de balkonafvoertjes doen precies waar ze voor dienen.

  Top of page
 • 10 maart 2011donderdag 10 maart 2011

  10 03 2011

  Ook al circuleert er momenteel een lage drukgebied rond de Algarve, hoeft het niet te betekenen dat onze gasten het niet naar hun zin hebben. Vanaf het centrale zonneterras (180 meter boven zeespiegel) kan men duidelijk zien waar de zon schijnt. Onze gasten volgen simpelweg het licht en komen terecht op zonnige stranden zoals Praia da Rocha, Sagres of Tavira. De kinderen hebben zelfs in zee gezwommen! Met zonverbrande gezichten komt men weer terug op Vila do Ouro. Gisteren had Vila do Ouro slechts 2 uur zonneschijn, maar dat deed een aantal gasten toch besluiten om 'thuis' te blijven en lekker een boekje te lezen op het terras of om een paar uur te tennissen.

  Vandaag is er een stevige wind uit het oosten, 60% bewolking en 16ºC.

  Top of page
 • 9 maart 2011woensdag 9 maart 2011

  09 03 2011

  Vila do Ouro is vanochtend omgeven door dikke grijze wolkenvelden en er waait een frisse wind. Het is droog en we hebben slechts 16ºC om 9.30 uur. De gasten die op Vila do Ouro verblijven, maken zich op om de marktjes te bezoeken, om een tocht met de auto te maken of om een lange wandeling te maken. Eén familie gaat vandaag de golfbaan op...

  Top of page
 • 8 maart 2011dinsdag 8 maart 2011

  08 03 2011

  Donkere en grijze luchten, iedereen werd vandaag om 7.00 uur gewekt door onweer met dikke hagelkorrels. Vanaf 8 uur is het weer droog en windstil. Vandaag zullen er ongetwijfeld nog wat buitjes passeren.....

  Top of page
 • 7 maart 2011maandag 7 maart 2011

  07 03 2011

  De Blog vertelt u hoe het vandaag op Vila do Ouro is. Voor de thuisblijvers is dat natuurlijk ook leuk om de vakantiegangers een beetje te volgen. Het weer is natuurlijk heel belangrijk: vandaag waait er een windkracht 5, is er 70% bewolking en valt er af en toe een druppel uit. De zon schijnt er af en toe krachtig door. Het is slechts 15ºC.

  Top of page
 • 6 maart 2011zondag 6 maart 2011

  06 03 2011

  De dag begon met een heftig onweer, die de 6 families die op Vila do Ouro te gast zijn, om 8 uur in de ochtend wekte. Maar na 9 uur kwam de zon toch regelmatig te voorschijn. Het waait stevig en er zijn wat wolkenvelden die over Vila do Ouro heensuizen. Toch blijft het voornamelijk zonnig.

  Top of page
 • 5 maart 2011zaterdag 5 maart 2011

  05 03 2011

  The Blog vertelt wat er nu op Vila do Ouro gebeurt. Elke dag zullen we een foto uploaden met het weerbeeld. Dus check onze website iedere dag om te zien hoe het er in het zuiden van Europa aan toe gaat. 

  Vandaag is het ondanks de tegenvallende voorspellingen, toch zeer zonnig. Er waait een stevige wind uit het zuidoosten en het is fris met slechts 13 graden.

   

  Top of page