Vila do Ouro Mini-Blog

 • Carnaval Padernevrijdag 28 februari 2014

  Carnival Paderne

  Carnaval in de Algarve voor 2014 is weer begonnen! De komende 5 dagen staan nog in teken van verkleden, dansen, feesten en optochten. Vandaag deden de lokale basisschool van Paderne en Cerro do Ouro, alsmede de creche en het bejaardenhuis van Paderne hun optocht door het kleine centrum van Paderne. Het centrum is zo klein dat men gewoon twee rondjes maakt. Alle kindjes waren weer prachtig en kleurrijk verkleed. Overal in het dorp hangen speakers waar Braziliaanse carnavals muziek uit schalt.

  Het aankomend weekend zijn in de meeste dorpen en steden optochten. Loulé, een stad nabij Faro, heeft de grootste optocht van de Algarve.

  Het weer deed ook goed mee met 90% zonneschijn en 21ºC. De foto is vandaag rond 11 uur genomen.

  Top of page
 • Februariwoensdag 19 februari 2014

  February

  Inmiddels is het alweer half februari en hebben we de afgelopen vier weken echt winters weer gehad. Althans ‘winters weer’ voor de Algarve: veel wind, regen, mist, zware bewolking, niet zoveel zonneschijn en een gemiddelde dagtemperatuur van 15ºC. Sinds dit weekend hebben we eindelijk weer 100% zonnige dagen en heerlijke temperaturen. Veel planten en bomen hebben alweer bloemen en de amandelboom is zelfs al uitgebloeid. Dat betekent dat de zomer niet lang meer op zich laat wachten.

  De Algarve heeft momenteel weinig toeristen, maar degene die er zijn, genieten volop van de lege stranden en de andere ruimte die de Algarve te bieden heeft. Op de stranden zie je tot op het bot gebruinde toeristen liggen, wandelen en zelfs zijn er mensen die de koude Atlantische Oceaan in gaan. De zee heeft nu slechts 15ºC, maar vooral de Britse toeristen hebben blijkbaar weinig problemen met 15ºC.....

  Natuurlijk wordt er ook veel gefietst, gegolft, getennist, gesurft, gezeild, geshopt en natuurlijk gegeten. De meeste toprestaurants zijn namelijk gewoon open.

  Op Vila do Ouro zijn we nog steeds bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De bungalows zijn allemaal gerenoveerd en de tuin ziet er weer op en top uit. Onze dames zijn deze maand bezig met het opschuren en oliën van al het tuinmeubilair. Wijzelf zijn druk met de administratie en met het klussen in de accommodaties. In maart zullen we het schilderwerk afronden en dan gaan we begin april weer open voor de eerste gasten. De april-gasten komen dus in een blinkend Vila do Ouro terecht! (We hebben overigens nog beschikbaarheid in april...!)

  Vandaag, woensdag de 19e februari, was een zonnige dag, met 17ºC in de schaduw, een zacht briesje en af en toe wat schaapswolken.

  Top of page