Vila do Ouro Mini-Blog

 • Wintermaandag 24 december 2012

  Winter

  Het is officiëel winter, maar de afgelopen week gaf veel zon en gemiddelde temperaturen van 18ºC in de schaduw. De Kerst wordt net als vorig jaar zonovergoten!

  De winter in de Algarve geeft altijd prachtige luchten, waardoor er dan ook prachtige plaatjes geschoten kunnen worden (zie de foto van deze week). De foto van deze week is genomen in Armação de Pêra, een badplaats die voornamelijk in de zomer leeft. Het strand, met de vele visserhuisjes en de vissersboten in het zand, de boulevard en de rotskust zijn prachtige delen, maar de stad zelf wordt door de vele hoogbouw vaak als lelijk ervaren. In de winter komen er veel lokalen naar de boulevard om te genieten van het mooie uitzicht, te wandelen, het gratis wifi te gebruiken of om te fietsen. In het zomerseizoen is het een levendige badplaats met hippe beach clubs, volle strandrestaurantjes en een drukbezochte boulevard.

  Momenteel , 24 december, maakt iedereen zich hier in de Algarve op voor de Kerst, families voegen zich bij elkaar om samen lekker te genieten van een heerlijk kerstmaal. Eigenlijk niets anders, dan wat de rest van de kerstvierende wereld doet...

  Bom Natal! (Goede Kerst)

   

  Top of page
 • GOUD AAN HET EINDE VAN DE REGENBOOGzaterdag 15 december 2012

  GOLD AT THE END OF THE RAINBOW

  Dat er aan het eind van de regenboog goud te vinden is, is misschien toch geen fabeltje. Op de foto, die de afgelopen week genomen is, is namelijk duidelijk te zien dat de regenboog toch echt op het appartementengebouw van Vila do Ouro eindigt. En laat ‘Vila do Ouro’ nou net ‘Dorpje van Goud’ betekenen...

  Dat er op Vila do Ouro goud te vinden is, is wel een fabeltje, maar voor velen is Vila do Ouro wel een ‘gouden plekje’: prachtige ligging, prachtige tuin, prachtige omgeving, goede, schone en ruime appartementen, gezellige bungalows, lekker zwembad, goede tennisbaan, kindvriendelijk en bovenal heerst er een relaxte sfeer.

  Momenteel is het in de Algarve ook heel relaxed; er zijn weinig toeristen en de lokale mensen maken zich op voor de naderende kerst. Het weer is de afgelopen week vrij rustig geweest met een groot aantal zonnige dagen. Er waren ook wat bewolkte dagen met wat regen zoals gisteren en vandaag, zaterdag 15 december. 

  Bekijk onze nieuwe promotievideo van de villa voor 8 personen op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=_BqDVOi2OGo

  Top of page
 • Sinterklaasdonderdag 6 december 2012

  First week of December

   

  De eerste dagen van December 2012 waren vrij zonnig. De Nederlandse kindjes in de Algarve stonden dit jaar dan ook letterlijk en figuurlijk in het zonnetje op het jaarlijkse Sinterklaasfeest. Sinterklaas komt ook elk jaar even naar de Algarve, zodat de Nederlandse kinderen dit stukje cultuur niet hoeven te missen.

  De week begon dus met veel zon en weinig wind. Het was heerlijk vertoeven in de buitenlucht en terrasjes waren ’s middags dan ook goed gevuld.

  Vanaf afgelopen dinsdag verschenen er steeds meer wolken aan de hemel en werd het nagenoeg ook een stuk warmer. De luchtstroom draaide naar een zuidelijke richting en dat betekent regen. Momenteel is het dan ook aan het regenen (donderdagavond 6 december).

  De gemiddelde temperatuur in de schaduw was slechts 14ºC en de nachten koelden al af tot 5ºC. Daarmee laat de decembermaand zien dat we in de wintermaanden zijn beland.

  In de zon en uit de wind was het dan wel weer warm en voldeed een bikini of zwembroek prima.

  De foto van deze week betreft niet de gestrande pakjesboot van Sinterklaas, maar één van de vele boten in Santa Luzia, een leuk klein vissersplaatsje tussen Olhão en Tavira.

  Top of page