Vila do Ouro Mini-Blog

 • Winterdonderdag 22 december 2011

  Winter

  De winter is goed begonnen in de Algarve. De eerste officiële winterdag, vandaag 22 december, had een hoge temperatuur van 24ºC, zoals op de foto van deze week te zien is. De foto is vandaag 22 december om 13.00 uur gemaakt en het betreft de thermometer op het centrale zonneterras van Vila do Ouro. Het is de gehele week al flink zonnig met aangename temperaturen van rond de 20ºC, alleen de nachten zijn winters koud met een gemiddelde van 12ºC.

  Zoals het ernaar uit ziet, zullen we een zonnige en warme kerst krijgen. De wind zal de komende week wat aanwakkeren en wanneer de wind uit het Noorden komt, dan is daalt de temperatuur. De Algarve maakt zich op voor de kerst en de winkels liggen vol met kinderspeelgoed en vooral lekker eten. Kerst in Portugal betreft maar één dag en dat is 25 december.

  Top of page
 • De laatste maand van het jaarzondag 18 december 2011

  The last month of the year

  De wintermaanden lenen zich uitstekend om lange wandeltochten te maken door de ruige natuur van de Algarve. Het winterweer, zoals we de afgelopen week ook gehad hebben, is perfect om actief bezig te zijn. Het is te fris om te zonnebaden en het is te warm om binnen te blijven. De afgelopen week wisselde de zon met wat bewolking en af en toe ook regen. De temperatuur was gemiddeld 18ºC.

  Rond Paderne liggen prachtige wandel- en mountainbike routes. Paderne heeft ook een 12eeeuws kasteel door de Moren gebouwd (foto van deze week, zie ook link: http://www.castles.nl/eur/pt/pa/pa.html) waar men vanaf Vila do Ouro ook heen kan wandelen. Vlakbij dit kasteel ligt ook een originele Romeinse brug. Alles ligt in een prachtige valei waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Vanaf het centrale zonneterras van Vila do Ouro kunnen we het kasteel duidelijk zien liggen.

  De voorspellingen voor de komende week zijn goed. Veel zon, maar wel koude nachten met temperaturen van 10ºC. 

  Top of page
 • December 2011zaterdag 10 december 2011

  December 2011

  De Algarve heeft de afgelopen week heerlijk weer gehad met temperaturen van rond de 20ºC en heel veel zonneschijn. De aankomende week blijft het vrij stabiel met goede vooruitzichten. Het is momenteel erg rustig in de Algarve en het leven rondom de toeristen staat nu op een laag pitje. Men maakt zich op voor kerst en er wordt, ondanks de crisis, toch heel veel geshopt. Na kerst komt er een piek in de bezettingsgraad van de meeste hotels, want met oud & nieuw daalt half Portugal af naar het zuiden. Er zijn dan ook altijd grote feesten in de Algarve met veel muziek en grote (binnelandse) artiesten.

  Toch houdt de gemiddelde inwoner van de Algarve zich bezig met de alledaagse dingen zoals bijvoorbeeld vissen. De foto van deze week toont een paar rotsvissers die, ondanks het verbod, toch op het randje gaan staan. De foto is genomen nabij de uiterste zuidwestelijke punt van het vaste land van Europa, Cabo de São Vincente. 

  Top of page
 • Sinterklaastijd in de Algarvevrijdag 2 december 2011

  Last week November 2011

  De afgelopen week had de Algarve heerlijk rustig herfstweer met veel zon en een gemiddelde middagtemperatuur van 20ºC. Vandaag, vrijdag 2 december, is een frisse en halfbewolkte dag met een koude wind uit het noorden en dan komt de temperatuur niet boven de 16ºC uit.

  De komende week zal het wel weer zeer aangenaam worden met veel zon en weinig wind.

  Hoewel de kerstman gisteren in de Algarve is ontvangen (dat gaat gepaard met een groot feest voor alle kinderen), komt Sinterklaas ook nog even snel naar de Algarve. De Nederlandse kinderen worden niet vergeten! Morgen, zaterdag 3 december,  is het grote Sinterklaasfeest. De kinderen hebben dus een topweek!

  Verder staat alles nu in teken van kerst. Overal worden boven de straten lichtjes opgehangen, worden de palmbomen langs de weg versierd en liggen de winkels overvol met kadootjes en vooral veel eten.

  De foto van vandaag is van een kastanjeverkoper in het stadje Silves. Gepofte kastanjes zijn hier een lekkernij en worden in deze tijd van het jaar in papieren puntzakken verkocht. De foto is genomen door Maggie ten Velden. 

  Top of page