Vila do Ouro Mini-Blog

 • 31 oktober 2011maandag 31 oktober 2011

  31 10 2011

  De laatste dag van deze zonnige en zeer warme oktobermaand, was overwegend bewolkt. De dag begon zonnig, maar gedurende de ochtend dreven er dikke wolkenvelden binnen waar de zon nauwlijks doorheen kon prikken. De temperatuur was goed, 24ºC in de schaduw, en er woei af en toe best een stevige wind uit het zuiden.

  De foto van vandaag is van één van de uitkijkposten van Vila do Ouro, omringd door hoge oleanders. De foto is rond 17.30 uur gemaakt.

  Top of page
 • 30 oktober 2011zondag 30 oktober 2011

  30 10 2011

  Huizenhoge golven beukten vandaag op de westkust van de Algarve, zoals te zien is op de foto van vandaag, genomen in de buurt van het strand van Carrapateira. Ook de zuidkust had hoge golven en daarom hadden de meeste stranden de rode vlag. De zuidkust ontvangt alleen hoge golven van oktober t/m maart. De rest van het jaar heeft de zuidkust een spiegelgladde zee met af en toe wat deining.

  Het was vandaag een heerlijke oktoberdag met 26ºC in de schaduw, zonnig en een zwak windje uit het zuiden.

  Top of page
 • 29 oktober 2011zaterdag 29 oktober 2011

  29 10 2011

  Een prachtig plaatje van een prachtige avond. Deze foto is genomen op het strand van Portimão, Praia da Rocha. Vandaag was een heerlijke dag met 26ºC, een volle zonneschijn en vrijwel geen wind.

  Top of page
 • 28 oktober 2011vrijdag 28 oktober 2011

  28 10 2011

  De stranden rondom Albufeira zijn vrijwel allemaal omringd door hoge kliffen en rotsen van het typische zandachtige gesteente van de Algarve. Hier en daar zijn de rotsen instabiel en is het niet handig om er onder te gaan zitten. Vanwege het ongeluk van een afbrekende rots op Praia de Maria Louisa in de zomer van 2009 waarbij 5 mensen om het leven kwamen, is de controle en voorlichting aangescherpt. Elk strand heeft een bord zoals de foto van vandaag laat zien. Op deze borden staan de zones die men echt moet vermijden en zones waar men zonder gevaar van vallend gesteente kan zitten.

  Vandaag was een heerlijke dag met prachtige strakblauwe lucht. Veel zon dus, een beetje wind en een maximum gemeten temperatuur van 24ºC in de schaduw. De nacht was erg fris met slechts 15ºC.

  Top of page
 • 27 oktober 2011donderdag 27 oktober 2011

  27 10 2011

  Vandaag was een echte Algarvese herfstdag: veel wind, met regelmaat passerende regenbuien, zwaar bewolkt met af en toe wat zon en slechts een maximum van 20ºC.

  De luchthaven van Faro is met de vorige najaarsstorm van afgelopen zondag ernstig beschadigd en met de huidige slechte weersomstandigheden, heeft men het hele gebouw vanaf gisteren moeten afsluiten. Vandaag zijn de terminals uiteindelijk wel weer in gebruik genomen. Voordat de terminals weer gebruikt konden worden, gebeurde het in- en uitchecken gewoon in de openlucht en passagiers werden met busjes vervoerd naar de vliegtuigen. Een enorme chaos natuurlijk, maar er was veel inzet van de vele extra werkers die het hele proces moesten begeleiden. Veel vliegtuigen moesten uitwijken naar Lissabon of Sevilla. Voor de alle honderden passagiers die een hoge nood hadden, waren een aantal toiletten opgesteld. Maar liefst 5 toiletten, die wel om de 5 minuten werden schoongemaakt. Gek genoeg werd er weinig gebruik van gemaakt.

  Op de achtergrond een deel van het ingestorte dak.

  Morgen komt de zon weer terug en zal de wind gaan liggen.

  Top of page
 • 26 oktober 2011woensdag 26 oktober 2011

  26 10 2011

  De foto van vandaag toont de waterput van Vila do Ouro. Zonder deze waterput zouden veel planten en bomen op Vila do Ouro het warme klimaat niet overleven. Ditmaal hoeft de put geen water voor de planten te verzorgen, want zoals op de foto van vandaag te zien is, komt er genoeg water uit de hemel vallen.

  Vandaag was het zwaar bewolkt, winderig en af en toe kwamen er zware buien over. Vooral de late namiddag moest er aan geloven. Het werd 22ºC. De airport van Faro is nog steeds gehavend en ontregeld. Vanwege de slechte weersvoorspellingen van vandaag kon niemand worden toegelaten op de airport. Vanaf de parkeerplaats reden bussen naar de vliegtuigen.

  Top of page
 • 25 oktober 2011dinsdag 25 oktober 2011

  25 10 2011

  Vanmorgen was het zeer fris met slechts 14ºC om 8.00 uur. Het was half bewolkt en af en toe viel er een klein regenbuitje. Vanaf een uurtje of 11 liep de temperatuur snel op tot een maximum van 24ºC in de schaduw en werd het overwegend zonnig. Er was niet veel wind. De avond is weer erg fris en zo merken we dat we weer in de wintervibes komen.

   De zee aan de zuidkust had vandaag hoge golven. De badgasten vermaakten zich prima met de golven, vooral omdat de zee nog erg aangenaam is met 22ºC. De foto van vandaag is van Praia da Falésia. Met 15 minuten rijden vanaf Vila do Ouro kan men op dit schitterende strand komen.

  Top of page
 • 24 oktober 2011maandag 24 oktober 2011

  24 10 2011

  Na het slechte weer van vannacht kwam de zon weer gewoon in het oosten op, zoals te zien is op de foto van vandaag. Vanacht om 4.00 uur begon er een heftige regenbui en een zeer harde wind. Het duurde allemaal niet lang, maar het was krachtig genoeg om het vliegveld van Faro te beschadigen. Op Vila do Ouro hadden we voorzorgsmaatregelen getroffen en gelukkig hebben we geen stormschade. De rest van het land had ook hier en daar problemen met de overvliegende storm.

  Vanaf de ochtend is het eigenlijk een heerlijke dag geworden met veel zonneschijn en 24ºC. De ochtend had nog wel flink veel wind, maar de namiddag was stukken minder winderig.

  Top of page
 • 23 oktober 2011zondag 23 oktober 2011

  23 10 2011

  De herfst heeft vandaag z’n intrede gedaan. Veel wind, veel wolken en slechts een maximum temperatuur van 23ºC. Daarbij zijn af en toe kleine regenbuitjes gevallen. De wind zal vanavond aanwakkeren tot windkracht 8 en er zullen vanacht weer buien gaan vallen.

  Vandaag was toch nog een lekkere dag met genoeg zonneschijn om op het strand te zijn. De foto van vandaag is van een lifeguard die zich met z’n capuchon reeds voorbereidt op de regen.

  Top of page
 • 22 oktober 2011zaterdag 22 oktober 2011

  22 10 2011

  Deze vissersboten zijn goed op het droge getrokken, zodat de zee er niet bij kan. De foto is vanochtend gemaakt in het plaatsje Olhos de Agua, 7 km recht tegenover Vila do Ouro. Er is voor de komende dagen een wilde zee voorspeld, wat ook te zien is op de foto. Voor veel toeristen zijn de golven een leuke attractie. Het zeewater is nog steeds heerlijk om in te zwemmen. Dat de toeristen genieten van een wilde zee, is ook goed te zien op deze foto.

  Vandaag was een winderige dag met hier en daar wat bewolking. De zon scheen overheersend en de maximum gemeten temperatuur in de schaduw was 25ºC. Rond een uurtje of 16.00 uur was het al 23ºC en rond  21.00 uur viel er een klein regenbuitje.

  Top of page
 • 21 oktober 2011vrijdag 21 oktober 2011

  21 10 2011

  Het oogsten van de olijven is al een paar weken geleden begonnen en is nog steeds aan de gang. Volgende week is min of meer de laatste week om olijven te plukken. De harde wind die vanaf maandag voorspeld is, zal de olijven sowieso van de boom blazen. Er is ook wat regen voorspeld voor de komende week, maar we moeten even aanzien wat het weer ons gaat brengen. De Algarve wacht in ieder geval met smart op een buitje.

  De foto van vandaag toont vette olijven die klaar zijn om geplukt te worden.

  Vandaag was een heerlijke zonnige dag met 26ºC in de schaduw en veel wind.

  Top of page
 • 20 oktober 2011donderdag 20 oktober 2011

  20 10 2011

  De foto van vandaag toont een 'gewone flamingo' die lekker aan het wroeten was in het moerasgebeid achter het strand van Salgados. Het is 20 minuten rijden van Vila do Ouro om hier te komen. Er is een prachtig wandelpad aangelegd door het moeras heen en er zijn zelfs wat uitkijkpunten voor vogelaars gemaakt. Flamingos komen hier dus ook voor. Meer informatie over de flamingo kunt u vinden op de volgende link: http://en.wikipedia.org/wiki/Greater_Flamingo

  Op de plek waar we de foto genomen hebben, begint het strand van Salgados. Het was totaal niet druk, terwijl het een prachtige dag was. Veel zonneschijn en een maximum van 27ºC in de schaduw.

  Top of page
 • 19 oktober 2011woensdag 19 oktober 2011

  19 10 2011

  Vanuit Vila do Ouro bezoeken onze gasten voornamelijk de steden Lagos, Silves, Loulé, Faro en Tavira. Deze steden hebben allemaal een rijke historie en prachtige oude gebouwen, zoals kastelen en kerken. De foto van vandaag is van een kerk in Tavira. Iedereen kan zien hoe laat de foto genomen is en ook dat de kerk dringend een likje verf nodig heeft. Sommige kerken zijn altijd open voor bezichtiging, andere zijn op bepaalde tijden open en weer andere vragen entreegeld.

  Vanochtend was het even een beetje bewolkt met een zwak zonnetje ertussen, maar vanaf 9.00 uur was het strak blauw en het werd uiteindelijk 28ºC in de schaduw. Er was geen wind. Vanaf het aankomende weekend wordt er koeler weer voorspeld en zullen we hoogstwaarschijnlijk de zomer moeten omruilen voor wat herfstweer.

  Top of page
 • 18 oktober 2011dinsdag 18 oktober 2011

  18 10 2011

  De ochtend begon wat fris met 19ºC, maar het kwik steeg snel en de hoogst gemeten temperatuur in de schaduw was vandaag 27ºC. Dat is een gemiddelde voor de tijd van het jaar. De zon scheen volop en er waren nauwlijks wolken te bekennen.

  De foto van vandaag toont het uitzicht aan de oostkant van Vila do Ouro. De foto is genomen rond 18.00 uur. Morgen zal de zon weer boven de heuvels op de foto opkomen.

  Top of page
 • 17 oktober 2011maandag 17 oktober 2011

  17 10 2011

  De foto van vandaag toont de baai van Pêra met de stranden Praia de Galé, Praia dos Salgados en in de verte de stad Armação de Pêra. Deze stad bestaat uit veel hoogbouw en is, buiten een paar oude vestingsgebouwen, vrij nieuw. In 1577 woonden er al vissers die vooral leefden van de grote hoeveelheden tonijn die makkelijk in de baai van Pêra te vangen waren. In de jaren 80 van de vorige eeuw is de stad pas gaan groeien door het toerisme. Vandaar ook de moderne hoge gebouwen, wat niet gebruikelijk is in de Algarve. In de zomer is het een levendige badplaats, maar het ‘echte’ levendige gaat er nu half oktober langzamerhand vanaf en nemen de overwinteraars, voornamelijk Nederlandse overwinteraars, de stad over. Er wordt dan gezellig veel koffie gedronken in één van de vele restaurantjes aan de lange boulevard, maar het nachtleven is totaal weg. Wat erg leuk is aan het strand van Armação de Pêra, is dat er nog een vissersdorp op het strand te bewonderen is. De houten gebouwtjes staan op palen en er is altijd bedrijvigheid. De vissers gaan daar te water, komen terug met de vangst, repareren daar hun netten en onderhouden er hun boten. In de nabijgelegen restaurants kan de verse vis worden gegeten. Vanaf Praia de Galé is het ongeveer 1.5 kilometer lopen over het strand om naar Armação de Pera te komen. Vanaf Vila do Ouro is Armação de Pêra 20 minuten rijden.

  Vandaag was het winderig, zoals de zee laat zien. Er was veel zonneschijn en het werd uiteindelijk 29ºC in de schaduw. De Atlantische Oceaan was weer lekker warm. Voor de komende week wordt er koeler weer voorspeld en zal de temperatuur met een graad of 5 gaan dalen.

  Top of page
 • 16 oktober 2011zondag 16 oktober 2011

  16 10 2011

  De zondag begon als een warme oktoberdag met veel zonneschijn, maar rond een uurtje of 10 in de ochtend begon de wind aardig aan te wakkeren. Het werd om 13.00 uur toch 30ºC in de schaduw, maar in de namiddag werd de wind krachtig wat de boel snel afkoelde naar een graadje of 27ºC. Daarbij kwamen er wat sluierwolken opzetten die de zonkracht van verminderde. Het werd dan ook snel 25ºC en deze temperatuur bleef aanhouden tot laat in de avond.

  De foto van vandaag laat zien hoe hard het woei. Niet dat de boot zo snel ging, want die lag immers voor anker voor de kust bij Faro, maar de windmolen in de mast showt de snelheid van de wieken.

  Top of page
 • 15 oktober 2011zaterdag 15 oktober 2011

  15 10 2011

  Op de stranden van de Algarve ziet men vaak het bord wat de foto van vandaag toont. De stranden zijn onderverdeeld in zones. Je hebt zones voor gehuurde bedden en parasollen, zones voor het tewater laten van boten en zones voor gebruik van je eigen parasol. Het bord op de foto wijst naar de zone waar men met een eigen parasol kan zitten. Mocht je in de verkeerde zone je parasol openen, dan wordt je snel op je schouder getikt door een gespierde en gebruinde lifeguard die je verzoekt om per direct te verkassen.

  Wederom was het vandaag een heerlijke dag. Er was iets meer wind dan de afgelopen dagen, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was zonnig en 29ºC in de schaduw.

  Top of page
 • 14 oktober 2011vrijdag 14 oktober 2011

  14 10 2011

  Het voelde vandaag als een echte zomerdag; de gehele dag was van ´s ochtends tot ‘s avonds zeer aangenaam tot warm. Het was 100% zonnig, er was nauwlijks wind en de hoogst gemeten temperatuur in de schaduw was 31ºC.

  De foto van vandaag is van het zwembadterras en is genomen net voordat de zon onderging. Om 19.15 uur was het al aardig donker.

  Top of page
 • 13 oktober 2011donderdag 13 oktober 2011

  13 10 2011

  Vandaag was weer lekker warm met 31ºC in de schaduw. De zon scheen onafgebroken en er was een zacht zomerbriesje. Het water van de Atlantische Oceaan is nog lekker warm met 22ºC, dus het was nog mogelijk om een avondduik te nemen, zoals te zien is op de foto van vandaag. Genomen op Praia de Galé rond 19.00 uur.

  Top of page
 • 12 oktober 2011woensdag 12 oktober 2011

  12 10 2011

  Vila do Ouro heeft een aantal prachtige tegelschilderijen. Dit soort tegelschilderijen worden in de Algarve veel gebruikt om huizen te decoreren. Ze zijn te koop in verschillende keramiekzaken langs de provinciale weg de N125.

  Hoewel het wederom een prachtige dag was, was het wel voelbaar dat het langzaam herfst wordt. De nachten worden frisser en vochtiger. Vandaag steeg het kwik, ondanks de frisse nacht,  toch weer richting de 30ºC in de schaduw, was het windstil en 100% zonnig. De avond was nog redelijk om buiten te dineren

  Top of page
 • 11 oktober 2011dinsdag 11 oktober 2011

  11 10 2011

  Rozen blijven mooie bloemen. Op Vila do Ouro ontbreken ze daarom niet en zijn ze in verschillende kleuren te bewonderen. Iedereen kent rozen, maar het is toch interessant om er op de volgende link even iets over te lezen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Rozen

  Het is weer heerlijk weer vandaag; strak blauw, een zacht briesje en 30ºC in de schaduw om 12.00 uur.

  Top of page
 • 10 oktober 2011maandag 10 oktober 2011

  10 10 2011

  Niet alleen de ochtenden zijn prachtig, zoals op de foto van gisteren te zien is, de avonden zijn ook schitterend met mooie kleuren. De foto van vandaag laat de kleurrijke lucht net na zonsondergang zien. Om 19.30 uur is het al donker hier. De zon komt iets na 7.00 uur op.

  Vandaag was er wind, maar dat was beslist niet vervelend. Het werd 29ºC in de schaduw. De zon scheen volop en de avond is windstil en prima om buiten te dineren.

  Top of page
 • 9 oktober 2011zondag 9 oktober 2011

  09 10 2011

  Als de zon 's ochtends net boven de heuvels uitkomt, dan kleurt het appartementengebouw mooi goudgeel. De foto is vandaag om 7.30 uur gemaakt. Vandaag is weer een prachtige dag met reeds 29ºC in de schaduw.

  Top of page
 • 8 oktober 2011zaterdag 8 oktober 2011

  08 10 2011

   Terwijl de gasten van Vila do Ouro lekker op één oor liggen, gebeuren er buiten in de wereld van de insecten en reptielen lugubere dingen, zoals te zien op de foto van vandaag. De gekko heeft een sprinkhaan gevangen en zal hem uiteindelijk verorberen.

  De Algarve heeft veel gekko’s en dus zijn ze op Vila do Ouro regelmatig te zien. Het zijn een soort hagedissen die voor mensen totaal ongevaarlijk zijn, maar voor insecten vormen ze een bedreiging. Ze vangen muggen, krekels, motten, kevers etc.. Eigenlijk zijn ze heel nuttig. Ze zijn vooral ‘s nachts actief en houden zich schuil bij buitenverlichting.

  Meer informatie over de gekko kunt u vinden op de volgende link: http://nl.wikipedia.org/wiki/Gekko%27s

  Het blijft nog steeds zomers aanvoelen; de temperatuur inde schaduw was vandaag 30ºC, er was een stekende zon, een zomerbriesje en een strak blauwe lucht.

  Top of page
 • 7 oktober 2011vrijdag 7 oktober 2011

  07 10 2011

   

  Dit zijn afvalbakken op het strand, zoals je ze op elk strand aan de zuidkust van de Algarve zal vinden. Overal in Portugal wordt het afval gescheiden in plastic & blik (plastic & metal), papier (papel), glas (vidro) en overig afval. De afvalbakken hebben kleuren: geel voor plastic & blik, bruin/groen voor glas en blauw voor papier. Deze kleuren vind je overal terug; in shoppingcentra, stadcentra, de luchthaven, stations. ed. Het is zelfs zo dat elk produkt wat je in de supermarkt koopt de kleur van de container op de verpakking heeft. Zo weet je precies in welke container je de verpakking kunt deponeren.
   
  Vandaag was het winderig, maar warm. Het werd 32ºC in de schaduw, het was zeer zonnig en aan het einde van de dag waren er wat sluierwolken.
  Top of page
 • 6 oktober 2011donderdag 6 oktober 2011

  06 10 2011

   

  Het was vandaag wederom waanzinnig zomerweer met een strak blauwe lucht, een sterke zon en 31ºC in de schaduw. De avond is zwoel en heerlijk om buiten te eten of te barbecuen.

  De foto van vandaag is van een van de drukste stranden van Albufeira, Praia da Oura, genomen vanaf een boot. De zee heeft een heerlijke temperatuur en is nog 22ºC.

  Top of page
 • 5 oktober 2011woensdag 5 oktober 2011

  05 10 2011

  Vandaag had Portugal een feestdag: O Dia de Implantação de Republica. Het komt er op neer dat men vandaag het einde van de monarchie en het begin van de Republiek Portugal viert. Dat gebeurde op 5 oktober 1910.

  Het was dus een feestdag, maar het was verder ook een fantastische dag qua weer. Veel zon, hoge oktober temperaturen van 31ºC in de schaduw en bijna geen wind. De foto van vandaag is gemaakt op een strand bij Aljezur aan de westkust van de Algarve. Zoals te zien, genoten de mensen nog tot ver na zonsondergang van het enorme strand met de wilde zee.

  Top of page
 • 4 oktober 2011 'Dierendag'dinsdag 4 oktober 2011

  04 10 2011

  Vandaag is het wereld dierendag, dus wellicht een goed moment om wat informatie te geven over dieren in Portugal. Portugal is een geweldig land met over het algemeen vriendelijke en warme mensen die zichzelf goed een spiegel kunnen voorhouden en vervolgens gewoon verder gaan met wat ze gewend zijn te doen, zonder het beeld in de spiegel te willen veranderen. Veel Portugezen missen het ‘vuur’ om veranderingen aan te brengen en vooruitstrevend te zijn, maar gelukkig geeft de jongere generatie veel hoop. De meeste jongeren spreken zeer goed Engels en zijn internationaal ingesteld. De oudere generatie denkt nog zoals ze dachten tijdens de dictatuur van Salazar en zijn zeer traditioneel en afwachtend. Maar laten we het even hebben over de dieren.

  Dieren in Portugal werden tot nog niet zo heel lang geleden gezien als bezit. Men heeft een huis, een auto en een dier. Wat je ermee doet, gaat niemand wat aan. Je verbouwt je huis, je spuit je auto een andere kleur en je slaat de tanden van je hond uit z’n bek, zodat ie niet meer kan bijten. Het kon niemand wat schelen en niemand zei er wat van.

  Een wet voor bescherming van de dieren werd ingevoerd in 1995, zie: http://www.animallaw.info/nonus/statutes/stpt92_95_en.htm Alleen Portugal heeft heel veel wetten, maar niet de capaciteit om er een goede grip op te houden. Dus… men gaat gewoon door. Als de buurman z’n hond met een ijzeren staaf in elkaar slaat, omdat hij niet goed luistert, dan zal de andere buurman niet de politie bellen of er überhaupt iets van zeggen. Honden slaan met stokken, wordt hier overigens veelal gezien als hét opvoedingsmiddel. Echte Dog Whisperer kwaliteiten van Cesar Millan komen hier vrijwel niet voor. Als de hond of kat helemaal niet wil luisteren, als er geen geld meer is voor voedsel of als het dier ziek is, dan moet het dier weg. Bedenk wel dat er nog heel veel armoede is in Portugal en het laatste waar Portugezen hun geld aan uitgeven, is het dier. (dierenartsen hanteren bijna dezelfde tarieven als in Nederland & België, terwijl de lonen hier 3x zo laag zijn)

  Dieren die niet voldoen, worden simpelweg op de straat gezet en gaan zwerven. Je moet echt af en toe de andere kant op kijken, om het leed niet te willen zien. Maar als ze voor de poort staan, dan kun je echt niet meer wegkijken. Portugezen die niet meer voor hun dier kunnen zorgen, willen nog wel eens hun huisdier rond huizen van buitenlanders uitzetten, in de hoop dat de buitenlanders ze opvangen. De foto van vandaag laat een hond zien, die in de winter 2009 door de poort is weten te komen. We hebben hem ‘Tank’ genoemd. Tank zat onder de teken, was erg verzwakt en ziek. We hebben hem naar een opvang in Lagos gebracht, waar de Tank met veel liefde werd opgevangen door de 70-jarige eigenaresse van de opvang, Nana ten Velden. Zij runt een hondenopvang op vrijwillige basis. Doneren is hard nodig: http://www.bambooalgarve.com Tank bleek niet meer te redden en ze hebben hem moeten laten inslapen.

  Zo hebben we nog meerdere verhalen. We hebben inmiddels 3 honden naar Nana gebracht, waarvan er één een goed huis heeft gevonden. We hebben ook één hond die al levend in staat van ontbiding was, naar de dierarts gebracht voor een spuitje. We hebben 8 katten naar Nederland geloodst en daar een goed tehuis voor ze gevonden bij gasten van Vila do Ouro, we hebben 10 zwerfkatten bij opvangcentra weten te plaatsen en we hebben er ook tig bij de diernarts laten ‘helpen’, zodat het probleem niet groter wordt.

  Er zijn veel mensen die zich inzetten voor de dieren. Het ‘kattenvrouwtje’ Lesley in Albufeira zorgt vrijwillig voor heel veel katten en verkoopt kringloop om geld in te zamelen. Check haar website: http://www.agalgarve.com

  Tot slot nog een gruwelijk onderwerp: stierenvechten. Het domste wat je als toerist kunt doen, is om naar een stierengevecht gaan. In Portugal gelden andere regels dan in Spanje. Zo wordt de stier niet voor de ogen van het publiek gedood, maar wordt het dier wat volledig gemarteld is, weggesleept naar een stal achter de arena, waar de stier moet wachten tot de professionele slager het dier afmaakt. Dat kan soms dagen duren… Men adverteert met ‘diervriendelijk stierengevecht, we do not kill the bull!’ Dat is dus bullshit, want de stieren worden gruwelijk gemarteld met zwaarden en speren, zodat ze in ieder geval sowieso doodgaan. http://www.cas-international.org/en/home/suffering-of-bulls-and-horses/bullfighting/portugal-touradas/

  Portugezen kunnen we net als andere nationaliteiten niet over één kam scheren. Er zijn er gelukkig ook veel die heel veel liefde voor dieren hebben. Op scholen wordt er nu ook onderwezen, dat we als mens samen met de dieren deze aardbol bewonen en dat we dieren dan ook met respect moeten behandelen. Er zijn een aantal organisaties actief die zich inzetten tegen dierenleed en stierenvechten: kijk op de volgende link: http://animal.org.pt

  Vandaag is een heerlijk dag, zonnig, geen wind, geen wolken en momenteel om 13.00 uur is het 31.5ºC in de schaduw.

  Top of page
 • 3 oktober 2011maandag 3 oktober 2011

  03 10 2011

  Vandaag was een heerlijk oktoberdag met veel zonneschijn, een temperatuur rond de 30ºC en een zacht briesje. Het was een perfecte dag om bij de zwembaden te relaxen of om naar het strand te gaan. Het zeewater is momenteel heerlijk. De foto van vandaag is genomen rond 17.45 uur op het strand van Galé. Rond deze tijd kwamen er wat wolkenvelden binnendrijven.

  Top of page
 • 2 oktober 2011zondag 2 oktober 2011

  02 10 2011

  Vanochtend bleef het nog erg winderig, maar het was al een stuk minder krachtig dan gisteren. De zon was er gewoon; er waren geen wolken aan de lucht. De wind bleef aanhouden tot een uurtje of 15.00. Daarna zwakte de wind af. De zee was ook wat milder dan gisteren. De aankomende week is er weer een spiegelgladde zee voorspeld.

  De hoogst gemeten temperatuur was vandaag 29ºC in de schaduw. De foto van vandaag is om 17.45 uur gemaakt. Er lag een zonnebril op onze self-service bar en die spiegelde mooi het zwembadterras met het prachtige avondlicht.

  Top of page
 • 1 oktober 2011zaterdag 1 oktober 2011

  01 10 2011

  Net als vrijwel de rest van Europa, was de Algarve vandaag zeer zonnig. Alleen de Algarve had vandaag erg veel wind vanuit de richting van Afrika. Vannacht begon het sterk te waaien en in de ochtend nam de kracht toe. Dat is allemaal te danken aan een lage drukgebied wat momenteel boven de Algarve hangt. Het was verder wel lekker met 27ºC in de schaduw, maar met een harde wind, windkracht 7, was het bijvoorbeeld niet erg lekker om op het strand te zitten. Voor degene die er met alle geweld toch een stranddag van wilde maken, werden gratis gescrubbed ofwel gezandstraald. De zee was ook erg rommelig en wild. Het zeewater leek op de Noordzee, terwijl het normaal gesproken erg helder is. De temperatuur van het zeewater is overigens heerlijk. Wanneer de stroming uit het zuiden komt, brengt dat altijd een lekkere temperatuur met zich mee. Het was in ieder geval heerlijk om te wandelen over de kliffen en om lekker uit te waaien.

  De foto van vandaag is van een palm op het zwembadterras.

  Top of page