Vila do Ouro Mini-Blog

 • Crocosmiamaandag 20 januari 2014

  Crocosmia

  Januari in de Algarve is een maand van pure rust, frisse temperaturen, gebruinde overwinteraars en groene velden. Overdag zijn er temperaturen tussen de 14ºC – 22ºC. Alle avonden zijn fris met temperaturen rond de 8ºC en het ruikt dan ook overal naar openhaardrook. Door de regenbuitjes die sinds december zijn gevallen, is er veel wilde flora te ontdekken. De velden rondom Vila do Ouro worden steeds groener en groener en hier en daar maken wat wilde bloemen het geheel kleurrijk. De bloem op de foto is een echte winterbloem. Deze is te zien van december t/m april. Daarna verdwijnt de gehele plant tot de volgende winter. Deze bloem hoort tot de familie van de Crocosmia, een plant die oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt. Je kan hem langs de weg veel zien, maar ook in veel tuinen, zoals in de tuin van Vila do Ouro, siert deze tropisch-achtige bloem. Ondanks de frisse maand januari, behouden we dan wel het gevoel dat we in het zuiden van Europa zijn.

  Op Vila do Ouro zijn we na de kerstvakantie weer druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De renovatie van de bungalows is bijna ten einde en de tuin is zo goed als gesnoeid. De rest moeten we in de aankomende 9 weken doen. 1 april gaan we weer open en voor deze maand hebben we nog beschikbaarheid! Vooral in het begin van april. Mocht u zin hebben om in april reeds wat warme zonnestralen te voelen, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Wat kan men verwachten van het weer in april: ‘april doet wat die wil’, luidt het spreekwoord en dat geldt ook voor de Algarve. Het fijne is dat er 60% kans is op heerlijke zonnige dagen en als de zon schijnt, dan is de zon ook al erg warm. Vila do Ouro heeft verwarmde zwembaden, dus er kan sowieso gezwommen worden!

  Top of page
 • GROTE GOLVENdinsdag 7 januari 2014

  HUGE WAVES

  Voor iedereen een BOM ANO NOVO!

  Het is natuurlijk al een paar dagen in het nieuws dat de Atlantische Oceaan enorme golven heeft. De westkust van Portugal krijgt natuurlijk de volle laag en er zijn dan ook veel foto’s van huizenhoge golven op het internet te vinden. De zuidkust van Portugal, de Algarve, ligt erg beschut voor de swell uit het westen en het noorden, maar als het zo tekeer gaat als de afgelopen twee dagen, dan krijgt de zuidkust er ook van langs. Gisteren en vandaag waren er enorme golven van 5 à 6 meter op het strand van Galé. Dit strand ligt erg open richting het westen, maar er zijn ook strandjes die meer beschut liggen tegen de grote golven, zoals het bij de gasten van Vila do Ouro geliefde strand Praia de São Rafael. Ook dit strand, wat in de zomer spiegelglad water heeft, had zelfs hoge golven te verwerken (zie foto van vandaag). De kenners zien direct aan de rots in het midden, dat het om São Rafael gaat.

  Het weer in de Algarve is rustig. Het is gemiddeld 19ºC en er staat weinig wind. Er is wel veel dikke bewolking en de lucht is vrij vochtig.

   

  Top of page