Vila do Ouro Mini-Blog

 • Laatste week van januaridonderdag 26 januari 2012

  Last week of January

  Onze citroenboom heeft bijna net zoveel citroenen als bladeren. De foto van deze week laat dat goed zien. Deze foto is gemaakt op donderdag 26 januari rond een uurtje of 3. Het weer blijft nog steeds zeer aangenaam in de Algarve met heel veel zonneschijn en redelijk hoge temperaturen van rond de 20ºC. Het is droog voor de tijd van het jaar en dat is ook een beetje de ‘talk of the day’ bij de lokale bewoners. De praatjes gaan veel over de droogte, de overvloedige zonneschijn en de hoge temperaturen. Enerzijds maakt men zich zorgen, maar anderzijds geeft de warmte de lokalen ook weer hoop. Naast het weer, is het onderwerp van gesprek namelijk ook de crisis van 2012 en het ‘zware weer’ waar Portugal in verkeert. Met de vele zonuren van deze winter hopen de Portugezen op veel toeristen voor de rest van het jaar. Velen voorspellen letterlijk en figuurlijk een zeer zonnig 2012….. 

  Top of page
 • Goed weer in de Algarve!!woensdag 18 januari 2012

  Good Weather in the Algarve

  De laatste 6 weken brengen we de winter in echte lentesferen door. Het blijft maar zonnig met temperaturen tussen de 18ºC – 22ºC. Voor de toeristen is het natuurlijk prachtig. Het is een grappig contrast om de toeristen in zomerkleren te zien, tussen de lokale bevolking in winterkleding. Als de zon in de zee zakt, zakt ook de temperatuur in een rap tempo en daalt de temperatuur zelfs tot een graad of 8ºC in de nacht.. De gebouwen, appartementen, huizen etc zijn allemaal koud van binnen en daarom hebben de mensen die binnen moeten werken gewoon dikke winterkleding aan.

  Voor degene die buiten kunnen zijn, voldoet overdag een t-shirt. De familie op de foto van deze week profiteert van het heerlijke weer door een lange strandwandeling te maken. Gewoon lekker in de korte broek met een rugzak langs de vloedlijn lopen. Rondom Albufeira zijn er stranden die behoorlijk lang zijn, maar als het strand niet lang genoeg is, dan kan men altijd nog over de kliffen verder wandelen. Een prima activiteit voor de tijd van het jaar!!

  Op 16 feburari ontvangen we de eerste gasten van 2012. Onze bungalows zijn het hele jaar door fijne accommodaties. Vooral in de winter zijn ze erg comfortabel, omdat de bungalows goed door de zon kunnen worden opgewarmd.

  Het goede weer houdt nog even aan. Hoewel we de afgelopen zondagnacht en maandagnacht twee regenbuitjes mochten ontvangen, blijft het voor de tijd van het jaar erg droog. De rivier van Paderne staat nog steeds helemaal droog.

  Top of page
 • Januari 2011maandag 9 januari 2012

  January 2012

  De eerste amandelbloesem van het jaar is reeds te bewonderen in de achtertuin van Vila do Ouro. De foto van deze week laat de witroze bloempjes zien. De amandalboom heeft al sinds de maand augustus geen bladeren meer, alleen maar vruchten. De bladeren verliest deze boomsoort in hoogzomer en de bomen krijgen nu dus weer nieuwe bloempjes voor het nieuwe seizoen van 2012. De foto is op 9 januari om 15.00 uur gemaakt.

  De amandelbloesem betekent in de Algarve net zoiets als de krokusjes in de Benelux: zodra de bloempjes zich laten zien, dan weet je dat de lente er aankomt. De lente zal er ongetwijfeld aankomen, maar het is niet zo dat we op goed weer zitten te wachten, want dat is er namelijk al. De eerste week van 2012 is qua weer heel goed begonnen en er was de afgelopen dagen alleen maar zonneschijn en temperaturen van +20ºC overdag. Een regenbuitje is bijvoorbeeld iets waar de Algarve wel op wacht; het is overal kurkdroog en de rivier van Paderne, die vorig jaar rond deze tijd een wild stromende rivier was, staat momenteel net zo droog als in de maand augustus.

  Het goede weer houdt nog even aan en de toeristen die in de Algarve zijn, genieten volop van de zon. Je ziet in deze tijd van het jaar op de terrasjes en op de stranden vooral 50-plussers, tot op het bot gebruind, met wit grijze haren, genieten van de zon. Voor ons is het goede weer ook wel makkelijk om de appartementen, de studio’s en de bungalows te preparen voor het nieuwe seizoen van 2012 wat op 15 februari gaat beginnen.

  Top of page
 • 1 januari 2012zondag 1 januari 2012

  01 01 2012

  Een gelukkig en zonnig 2012 voor alle bezoekers van onze website! De jaarwisseling is hier rustig verlopen. In Portugal is het niet gebruikelijk dat burgers vuurwerk afsteken; dat wordt professioneel verzorgd door de lokale gemeenten. Vanaf de balkons van de appartementen van Vila do Ouro konden we het vuurwerk van Albufeira, Vilamoura en Armação de Pêra bewonderen. Vanaf schepen voor de kust wordt prachtig siervuurwerk afgestoken. Om 0.15 uur is het overal weer rustig en beginnen de feesten.

  De afgelopen week hebben we van prachtig weer kunnen genieten en zoals het ernaar uitziet, gaat het nog even door. De temperatuur komt vaak boven de 20ºC uit en er is volop zon. Vandaag is het 1 januari 2012 en de foto van deze week is vanochtend om 11.30 uur gemaakt op het strand van São Rafael, op 15 minuutjes rijden van Vila do Ouro vandaan. Dit strand is in de zomer zeer geliefd bij de gasten van Vila do Ouro en is, net als Vila do Ouro, kindvriendelijk. Vandaag waren er hier geen nieuwjaarsduiken en ook al zou dat zo zijn, dan was dat ook niet echt een heldendaad, want de zee heeft nog steeds een temperatuur van 17ºC.

  Momenteel werken we hard aan de jaarlijkse onderhoudsbeurten van de appartementen, de bungalows, de studio’s en de villa. Ook het grote zwembad en het kinderbad krijgen een grote beurt en onze tennisbaan schrobben we helemaal schoon. Het heerlijke weer in de Algarve werkt momenteel goed mee, al zou een regenbuitje voor de plantjes in onze sub-tropische tuin niet slecht zijn. Al met al hebben we nog 6 weken voordat we weer opengaan voor families met of zonder kinderen, stelletjes en liefhebbers van de Algarve en liefhebbers van zonvakanties.

  Top of page