Nieuws & Aankondigingen van Vila do Ouro

 • SCHONE MATRASSEN OP VILA DO OUROIngevoegd op: dinsdag 5 maart 2013

  Weet u wel wat er allemaal in uw matras kan zitten? Nee? Hou dat maar zo en verdiept u zich maar niet in de wereld van matrasmijten, matrasuitwerpselen, schimmels en bacteriën en andere parasieten. Het grappige is namelijk dat u waarschijnlijk helemaal niets merkt van al dat gespuis in uw matras. Hooguit krijgt u misschien af en toe wat uitslag, jeuk of een verstopte neus.

  ‘Wat niet weet, wat niet deert’, zegt men ook wel. U weet namelijk niet wat er in de verblijven voor u gebeurd is met uw matras. Wij weten dat ook niet altijd, maar we krijgen wel een vermoeden als een stelletje de hele week met gesloten gordijnen in een accommodatie verblijft. Ook zijn er gezinnen met een kindje met buikgriep en niets op tijd kon ophouden of een kindje dat net in de luierloze fase komt... En dan nog maar niet te spreken over die ene gast die last heeft van overmatig zweten!

  De oplossing is natuurlijk een plastic onderlaken. Goedkoop voor de hoteleigenaar, geen vloeistof die nog in het matras komt en makkelijk te desinfecteren. Of het lekker slaapt is een andere vraag. Als men om z’n gasten geeft, dan laat men ze niet badend in hun eigen zweet wakker worden. Die halve liter vocht die men ’s nachts verliest, moet namelijk toch wel ergens blijven. Voor Vila do Ouro zijn plastic onderlakens dus geen optie. Laten we onze gasten dan maar op vieze matrassen slapen? De lakens en de katoenen beschermhoezen zijn in ieder geval gewassen... en wat niet weet wat deert, toch?

  Nee! In 2007 zij we ons gaan verdiepen in matrasreiniging. Na wat filmpjes op Youtube te hebben gezien over wat er in hotelbedden wordt gevonden, wilden we absoluut matrasreiniging voor Vila do Ouro. Helaas was er in Portugal nog geen matrasreiniging te vinden. Uiteindelijk kwamen we in contact met Jan Neven Matrasreiniging die na ons contact ging proberen om een matrasreinigings-tour-zuid-west-europa op te zetten. Hij is er in geslaagd en sinds 2008 reinigt hij elk jaar machinaal onze matrassen. De eerste keer dat we zagen wat er voor troep aan mijtenuitwerpselen, schimmels en dode huidcellen uit een matras kwam, was redelijk shockerend. Iedereen die dat heeft gezien, slaapt niet lekker meer in een hotel zonder matrasreinigingscertifcaat!

  Hoe we na die machinale reiniging te werk gaan, is alsvolgt: na elke wisseling van gasten spuiten we het matras in met een speciaal reinigingsmiddel wat bacteriën, mijten en schimmels doodt. Daarnaast reinigen we regelmatig de matrassen met onze stoommachine om de overige bacteriën en andere soorten parasieten te doden. Vlekken worden met een ander speciaal middel grondig schoongemaakt om het matras in topconditie te houden. Al deze middelen zijn niet schadelijk voor de gezondheid van de mens. Integendeel; ze zorgen juist voor minder allergiën en huidreacties!

   Meer informatie vindt u onder andere op www.neven-matrasreiniging.nl. De matrassen worden elke winter machinaal gereinigd. 

 • VERWARMD ZWEMBAD IN APRIL, MEI & OKTOBERIngevoegd op: dinsdag 3 december 2013

  De zwembaden van Vila do Ouro zijn behoorlijk ecologisch; het verwarmsysteem is ecologisch met behulp van zonnepanelen en een ionisator. Het pomp- en filtersysteem werkt geheel op de zon. In mei kunnen we ongeveer rekenen op een watertemperatuur van 24ºC - 26ºC. De overige zomermaanden hebben geen verwarming nodig, omdat de gemiddelde watertemperatuur sowieso op de 28ºC ligt.

  Zwemmen in een onverwarmd zwembad in de maanden april, mei en oktober kun je in de Algarve vergeten. Ze zijn simpelweg te koud om het leuk te hebben. 

 • ECOLOGISCH OP VAKANTIEIngevoegd op: dinsdag 4 december 2012

  Vila do Ouro vaart een ecologische koers. Wij proberen om een verblijf op Vila do Ouro zo min mogelijk belastend voor het milieu te laten zijn. Al onze accommodaties krijgen warm water vanuit zonnepanelen, al het sanitair water wordt gerecycled en hergebruikt voor de tuin, er worden waterbesparende filters en douchekoppen gebruikt, al het afval wordt gescheiden, onze schoonmaakprodukten zijn vrijwel allemaal milieuvriendelijk en natuurlijk bestaat onze verlichting uit spaar- of ledlampen. Electrische apparaten die we moeten vervangen, proberen we altijd te vervangen voor een AA+ apparaat. Onze zwembaden werken gedurende de dag op zonne-energie en ook het zwembadverwarmingssysteem werkt op zonne-energie en een ionisator warmtewisselaar. We blijven bezig om het energiegebruik te verkleinen, zonder aan luxe in te boeten. 

 • FACEBOOK VILA DO OUROIngevoegd op: donderdag 3 november 2011

  Vila do Ouro heeft ook een Facebook account, zodat men ons ook op Facebook kan volgen. De blog wordt reglmatig geplaatst en af en toe verschijnen er ook extra foto's of filmpjes van leuke dingen van Vila do Ouro en leuke onderwerpen over de Algarve. Klik op de link boven de taalkeuzes om direct naar de facebook page van Vila do Ouro te gaan.