Nieuws & Aankondigingen van Vila do Ouro

 • NASEIZOEN ALGARVE 2017Ingevoegd op: donderdag 3 augustus 2017

  Het naseizoen in de Algarve is fantastisch!  Degene die twijfelen of september en oktober goede vakantiemaanden zijn, kunnen de blogs van 2011 t/m 2015 teruglezen om te kijken wat voor weerbeeld deze maanden hebben. Normaal gesproken zijn de eerste twee weken van september nog geheel in zomertemperaturen van rond de 35ºC en zwakt het daarna wat af tot gemiddeld 30ºC overdag. Er is heel veel zonneschijn en het fijne is dat de zee vaak lekker opgewarmd is met uitschieters naar een watertemperatuur van 24ºC.

  De eerste twee weken van oktober blijven meestal ook in de hoge temperaturen van 28ºC – 30ºC en daarna schommelt het tussen de 25ºC – 28ºC overdag. De oktobermaand is een perfecte maand voor activiteiten.

  September en oktober hebben ook een hele relaxte sfeer. Het hoogseizoen is dan voorbij en er is daardoor natuurlijk veel minder drukte. Ook door de aangenamere temperaturen voelen deze maanden veel rustiger aan. Het is met recht een nazomer te noemen, maar de localen noemen deze maanden ook wel een ‘extra’ zomer, omdat ze zelf ook weer kunnen genieten van het lekkere Zuid-Europese weer.

  Kun je zwemmen in de herfstvakantie? Het antwoord hierop is: JA! De zwembaden van Vila do Ouro zijn verwarmd tot 25ºC, dus het zwemplezier stopt niet. Veel accommodaties hebben geen verwarmd zwembad, omdat het verbruik erg hoog is. Vila do Ouro heeft daarom een ecologisch verwarmingssysteem. Heel weinig impact op het milieu en erg lage stookkosten.

  Voor september en oktober hebben we momenteel nog beschikbaarheid!

   

 • NIEUWE BADKAMERS APARTEMENTENIngevoegd op: woensdag 26 april 2017

  Alle 4 de appartementen hebben nieuwe badkamers. De oude badkamers hebben we compleet wegebroken tot de leidingen aan toe. We hebben alles vervangen. Het doel was om een betere, makkelijk te onderhouden en praktische badkamer te creeeren. Dat is gelukt! Het bad hebben we weggelaten en ook de douchecabine is verwijderd. Er is nu een regendouche gelijkvloers met de rest van de badkamer gekomen. Deze douche is slechts door een muurtje gescheiden van de rest van de badkamer. Nieuw is de fohn aan de muur en de dubbele wastafels voor de 6 persoons appartementen. De eerste gasten hebben al laten weten dat het een super lekkere douche is.

 • NIEUWE MATRASSEN APPARTEMENTENIngevoegd op: woensdag 26 april 2017

  Alle appartementen van Vila do Ouro hebben sinds het seizoen van 2017 nieuwe matrassen voor de tweepersoons bedden. We hebben gekozen voor een medium hard matras. Niet te hard, niet te zacht, om zo de meeste gasten tevreden te krijgen. Alle matrassen hebben we zelf getest en ze liggen heerlijk, Ook de eerste reacties van de gasten die reeds bij ons zijn geweest, zijn zeer lovend. De matrassen zijn in Porto gemaakt.

 • ZOOVER AWARD 2016Ingevoegd op: dinsdag 4 oktober 2016

  De Zoover Award 2016 van de categorie 'Beste Vakantiepark van Portugal' ging dit jaar naar Vila do Ouro. Deze Award hebben we al vaker mogen ontvangen. We zijn er blij mee! Momenteel zijn we al weer bezig met de voorbereidingen voor 2017, zodat de volgende zomer ook weer een heerlijk seizoen wordt. Tot ziens op Vila do Ouro!!
 • VERWARMD ZWEMBAD IN APRIL, MEI & OKTOBERIngevoegd op: dinsdag 3 december 2013

  De zwembaden van Vila do Ouro zijn behoorlijk ecologisch; het verwarmsysteem is ecologisch met behulp van zonnepanelen en een ionisator. Het pomp- en filtersysteem werkt geheel op de zon. In mei kunnen we ongeveer rekenen op een watertemperatuur van 24ºC - 26ºC. De overige zomermaanden hebben geen verwarming nodig, omdat de gemiddelde watertemperatuur sowieso op de 28ºC ligt.

  Zwemmen in een onverwarmd zwembad in de maanden april, mei en oktober kun je in de Algarve vergeten. Ze zijn simpelweg te koud om het leuk te hebben. 

 • ECOLOGISCH OP VAKANTIEIngevoegd op: dinsdag 4 december 2012

  Vila do Ouro vaart een ecologische koers. Wij proberen om een verblijf op Vila do Ouro zo min mogelijk belastend voor het milieu te laten zijn. Al onze accommodaties krijgen warm water vanuit zonnepanelen, al het sanitair water wordt gerecycled en hergebruikt voor de tuin, er worden waterbesparende filters en douchekoppen gebruikt, al het afval wordt gescheiden, onze schoonmaakprodukten zijn vrijwel allemaal milieuvriendelijk en natuurlijk bestaat onze verlichting uit spaar- of ledlampen. Electrische apparaten die we moeten vervangen, proberen we altijd te vervangen voor een AA+ apparaat. Onze zwembaden werken gedurende de dag op zonne-energie en ook het zwembadverwarmingssysteem werkt op zonne-energie en een ionisator warmtewisselaar. We blijven bezig om het energiegebruik te verkleinen, zonder aan luxe in te boeten. 

 • FACEBOOK VILA DO OUROIngevoegd op: donderdag 3 november 2011

  Vila do Ouro heeft ook een Facebook account, zodat men ons ook op Facebook kan volgen. De blog wordt reglmatig geplaatst en af en toe verschijnen er ook extra foto's of filmpjes van leuke dingen van Vila do Ouro en leuke onderwerpen over de Algarve. Klik op de link boven de taalkeuzes om direct naar de facebook page van Vila do Ouro te gaan.